Hírmorzsák 2019-08-31 (12:00)

Eric Gordon 3+1 évet hosszabbított a Houstonnal 75.6 millió dollár értékben. RJ Barrettnek fontos, hogy megnyerje az Év Újonca címet, az újoncok kérdőívével nem foglalkozik. Enes Kanter többet akar kintről vállalkozni a most következő idényben - szerinte Carmelo Anthonynak helye van a ligában, még mindig 15-20 pontos játékos. Kemba Walker és Gregg Popovich szerint nagyszerű a csapategység az amerikai válogatottnál. Új játékos a Clippersnél és a Thundernél is.

A Houston Rockets 4 évre 75.6 millió dollárért hosszabbított Eric Gordonnal - a dobóhátvéd szerződése utolsó évébe lép, így 5 év alatt nagyjából 90 millió dollárt fog keresni. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az utolsó év nem garantált, kivéve akkor, ha a Rockets bajnoki címet nyer, vagy Gordon All-Star lesz.

A New York Knicks 1/3-asa, RJ Barrett Stefan Bondyval (New York Daily News) beszélgetett arról, hogy mindössze 2-2 szavazatot kapott az újoncok kérdőívén az Év Újonca és a Legjobb Karrier kérdéseknél is - összesen 42-en voksoltak. Barrett azt mondta, hogy végül úgyse számít majd semmit, hogy mi volt ennek a szavazásnak a végeredménye, senki nem fog erre emlékezni. A fiatal játékos elmondta, hogy fontos számára, hogy megnyerje az Év Újonca trófeát, és arról is beszélt, hogy Mike Krzyzewski sokszor kérte meg arra, hogy irányítson - nem volt kötött posztjuk a Duke-on, ez pedig segítségére lehet majd az NBA-ben is.

A Boston Celtics magasembere, Enes Kanter Jared Weiss-szel (The Athletic) beszélgetett, akinek többek között az is elmondta, hogy többet akar kintről vállalkozni a következő szezonban, ebben próbál most fejlődni. Kanter régi-új csapattársával, Gordon Haywarddal, Jaylen Brownnal és Tacko Fall-lal kettő-kettőzött még a nyár korábbi részében. Elmondása szerint Hayward önbizalma sokat nőtt, nem félt semmitől, Fall pedig keményen dolgozott és egy nagyszerű ember, várja már, hogy együtt játszhassanak. A török játékos a Fox Sports 1 First Thing First műsorában arról beszélt, hogy őrület, hogy Carmelo Anthony a 30 NBA csapat egyikében sem tud beféri a 15 fős keretbe. Kanter szerint Melo a ligába tartozik, és még mindig 15-20 pontos játékos.

Eric Moreland edzőtáborszerződést kapott az Oklahoma City Thundertől - az előző idényben a Toronto Raptorsnál és a Phoenix Sunsnál kosarazott. Emiliano Carchia (Sportando) hozta le, hogy a Sunsnál nemrég próbajátékon járó Ben Moore előrehaladott tárgyalásokat folytat a török Galatasaray-jal - sőt, azóta Moore ügynöke azt is elmondta, hogy a két fél megegyezett, a magasember Törökországban folytatja. Az előző idényben a Thundernél two-way kontraktussal játszó Donte Grantham nem garantált megállapodást kötött a Los Angeles Clippersszel.

A végére pedig a Team USA maradt ezúttal. A gárda egyik kapitánya, Kemba Walker Brian Windhorstnak (ESPN) elmondta, hogy nagyon jó a csapategység a kereten belül, jól kijönnek egymással - egymásért játszanak a pályán, ez a legfontosabb. Gregg Popovich szövetségi kapitány annyit tett ehhez hozzá, hogy nagyon gyorsan szoros kapcsolat alakult ki a játékosai között, ami sokat fog segíteni a válogatottnak a világbajnokság során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus