Hírmorzsák 2019-08-31 (20:00)

Frank Vogel szerint Dwight Howard role player lesz, és ezt el is fogadta a center. Gregg Popovich szerint nincs mindenki számára elég játékidő egy 40 perces meccsen. Joe Harris szerint mentálisan nem lehetnek kihagyásaik, de elég mély a keret, hogy folyamatosan maximumon pörögjenek. Jonathan Isaac védekezésben akar kiemelkedőt alkotni. Joe Johnson a houstoni búcsúja miatt szeretne még visszatérni az NBA-be. Új játékos Clevelandben. LeBron James beadta a papírokat, hogy levédesse a Taco Tuesday-t. A Raptors és a Clippers bemutatták azokat a retro mezeket, melyeket a most következő idényben akarnak használni.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Frank Vogel a Spectrum SportsNet munkatársának a csapat új centeréről, Dwight Howardról beszélt. A tréner szerint úgy érzi a klub, hogy emberileg sokat ért Howard. Más szerepe lesz, mint eddig - role player lesz, bizonyos részfeladatokat bíznak rá, nem vezérként számolnak vele, Vogel szerint pedig fel is fogta ezt a center. Biztos abban, hogy Howard képes lesz arra, amit felvázoltak neki - karrierje teljesen másik pontján jár már. Amikor először a Lakershez került, karrierje csúcsán járó szupersztár volt. Azóta változtak a dolgok, most már más ember, máshogy gondolkodik.

A Team USA vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta, hogy egy 48 perces mérkőzésen tudja, hogyan küldje pályára azt, akit szeretne, a FIBA rendszerben, meccsenként 40 percnél azonban nem mindenki kap játéklehetőséget. Egyszerűen nincs annyi perc egy mérkőzésen, de ezt játékosai meg is értik. Csak a győzelem számít, nem a percek és a pontok, úgyhogy mindenki tudja, hogy más szerepet kaphat, mint az NBA-ben, és várhatóan kevesebb időt fog a pályán tölteni.

Joe Harris azt mondta, hogy most vagy soha, nincs több felkészülési találkozó. Sokat beszélgettek arról, hogy a FIBA meccseken mennyire fontos minden labdabirtoklás -  mentálisan nem lehetnek üres járataik, különben kiesnek. Ezért is volt 3-4 barátságos összecsapásuk a vb előtt, hogy ezen dolgozzanak - 40 percen keresztül végig koncentrálni kell, meg kell próbálni tökéletesen játszani. Harris úgy érzi, elég mély a Team USA kerete, hogy mindenki maximumon tudjon pörögni, mert folyamatosan foroghatnak, így a lehető legtöbbet tudják kihozni magukból. A szerepéről annyit mondott, hogy ugyanaz, mint az NBA-ben: triplákat kell dobni, a spacingben kell segíteni.

Az Orlando Magic játékosa, Jonathan Isaac Alex Kennedynek (HoopsHype) elmondta, hogy az a legfontosabb számára, hogy a csapat győzzön, bármit megtesz ezért. Úgy érzi, védekezésben rengeteget tud hozzátenni - nem egyéni trófeát akar nyerni, vagy az ezzel járó elismerést szeretné, egyszerűen csak támogatni akarja csapatát, és ebben a szegmensben tudja leginkább ezt megtenni.

A BIG3-ben parádézó, azóta öt NBA csapattal is szóba hozott Joe Johnson Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, remélte, hogy visszatérhet még a ligába, de nem ezért ment a BIG3-be. Úgy érzi, nagyszerű pályafutása volt, az egészet élvezte, és csak amiatt maradt még benne hiányérzet, ahogyan az egész lezárult számára Houstonban. Az nem tetszett neki, úgyhogy ha adódik egy lehetőség, amiről ő is úgy ítéli meg, hogy megéri belevágni, akkor szívesen megragadná az esélyt.

A Cleveland Cavaliers nem garantált szerződést kötött Daniel Hamiltonnal - februárban tette ki keretéből az Atlanta Hawks, előtte játszott az Oklahoma City Thundernél is.

LeBron James beadta a papírokat, hogy levédesse a "Taco Tuesday" kifejezést. Idén nyáron kezdett ilyen és ehhez hasonló videókat posztolni:

A végére pedig két csapat maradt, amely bemutatta, hogy milyen retro mezekben fog játszani a most következő idényben. A Toronto Raptors visszahozza az 1995 és 1999 között hazai mezként használt "dinós" összeállítását:

A Los Angeles Clippers pedig a Buffalo Braves korszakra emlékszik vissza néhány idei találkozón:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus