Hírmorzsák 2019-09-08 (11:30)

Derrick Rose célja a bajnoki cím. Kevin Durant szerint mindenki feljebb fog lépni így, hogy ő nem tud játszani. Botrány a Litvánia-Franciaország meccsen, Dainius Adomaitisnak megvolt a véleménye a játékvezetésről. Giannis Antetokounmpo és Jaylen Brown összeszólalkoztak, miután Giannis bátyja odavert egyet Harrison Barnesnak. Antonio Blakeney-t kivásárolta a Bulls. Ty Lawson lehet Ian Clark helyettese Kínában. Zach Lowe a The Athleticnél folytathatja.

A Detroit Pistons új irányítója, Derrick Rose a Sirius XM NBA Radio adásában elmondta, hogy amíg kosarazik, mindig a bajnoki cím lesz a célja. Minden egyéb elismerése megvan már, amit szeretett volna megszerezni, úgyhogy most a legfontosabb dolgot kell megszereznie, az aranygyűrűt. Rose azt is hozzátette, hogy eddig minden szinten sikeres volt, egyet kivéve, az NBA-t.

A Brooklyn Nets egyik új sztárja, Kevin Durant Chris Hendersonnal beszélgett. KD elmondta, hogy nagyon izgatott a csapat miatt, amelyben szerinte sokat fognak feljebb lépni így, hogy sérülten kezdi az idényt, nem tud játszani. Durant név szerint kiemelte Caris LeVertet, Joe Harrist és Taurean Prince-t, de utána hozzátette, hogy szerinte a tapasztaltabbak, Kyrie Irving, DeAndre Jordan vagy éppen Garrett Temple is egy szinttel fentebb fognak játszani ebben a környezetben úgy, hogy ő nem léphet pályára. Nagyszerű a Nets szakmai stábja, vezetősége és szurkolótábora is - ez egy új kezdet mindenki számára.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a világbajnokság tegnapi napja eléggé botrányosra sikeredett, a Litvánia-Franciaország mérkőzésen történteknek, következményei is lettek. A litván szövetségi kapitány, Dainius Adomaitis azt is elmondta egyébként, hogy szerinte borzasztó egyszerű lett volna a megoldás, három európai játékvezetőt kellett volna kijelölni a meccsre. A tréner elmondása szerint a három dél-amerikai spori közül az egyik a negyedik negyedben azt ecsetelte az egyik játékosnak, hogy milyen izgatott, hogy egy ilyen meccset vezethet, és először történik vele ilyen. A szakvezető szerint ez nevetséges, a sípmesterek nem végezték a dolgukat.

Az USA-Görögország összecsapás végén volt egy kisebb kakaskodás, Giannis Antetokounmpót és Jaylen Brownt kellett szétválasztani - az eset azt követően történt, hogy Giannis bátyja, Thanasis odavert egy keményet Harrison Barnesnak. Brown annyit mondott az esetről, hogy igen, odaszólt egyet Giannisnak, Giannis is neki, de fontosabb dolgaik is vannak, továbbléptek ezen. Marcus Smart hozzátette, hogy amiatt lett forró a levegő, hogy Thanasis nem kért elnézést a szabálytalanság után. A két csapat nem is fogott kezet a találkozó végén. A szenvedő fél, Barnes azt is elmondta, hogy a meccs végén voltak, az idősebbik Antetokounmpo nyilván frusztrált volt, és egyelőre bocsánatkérés sem érkezett. Nem történt semmi baj szerencsére, de ha valami lett volna, akkor a bocsánatkéréssel sem mennek sokra a következő meccsen.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Chicago Bulls kivásárolta Antonio Blakeney-t - szabadügynök lesz, amint lekerül waiverről.

Úgy tűnik, hogy mégsem biztos, hogy Ian Clark Kínába igazol, miután hiába igazolta le őt a Xinjiang Flying Tigers, egyelőre még nem jelent meg a csapatnál, mert sérült. Emiliano Carchia (Sportando) információi szerint a Xinjiang Ty Lawsonnal pótolhatja Clarkot.

A végére pedig az amerikai média maradt. Ryan Glasspiegel (The Big Lead) forrásai szerint Adrian Wojnarowskinak nagyobb szerepe lesz az ESPN stúdióbeszélgetéseinél. Ezzel együtt azt a hírt is Glasspiegel hozta, hogy Zach Lowe valószínűleg a The Athleticnél folytatja - hamarosan lejár a szerződése, az ESPN pedig nem hosszabbított vele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus