Hírmorzsák 2019-09-12 (13:00)

A Wizards továbbra is kitart amellett, hogy megtartja Bradley Bealt. Marcus Smart kihagyja az amerikai válogatott utolsó két világbajnoki meccsét. Bam Adebayo csapatopcióját lehívta a Heat. Nené 2 év alatt 20 millió dollárt is kereshet a Rocketsnél. LeBron Jamesnek nem sikerült levédetnie a Taco Tuesday kifejezést.

A Washington Wizards GM-je, Tommy Sheppard újra megerősítette a CBS Sports munkatársának, hogy a fővárosi gárda nem kívánja elcserélni Bradley Bealt. Sheppard szerint egyszerű a helyzet: ha valaki új csapatot akar építeni, az pont olyan embert keres, mint Beal tehetség, karakter, kor és minden szempontból. A GM úgy gondolja, Beal fantasztikus játékos, minden együttes szeretné a soraiban tudni, és örülnek neki, hogy ezt ők meg is tehetik. Csak olyan forgatókönyvekben gondolkodnak, amiben a dobóhátvéd velük marad, és ő lesz a Wizards vezére. Szerinte ezt világosan jelezték Beal felé is az első adandó alkalommal, amikor hosszabbítást ajánlhattak neki, és ezt fogják tenni a továbbiakban is.

Az amerikai válogatott hátvédje, Marcus Smart több kisebb sérüléssel (vádli, comb) is bajlódik, így a Team USA utolsó két meccsét kihagyja - a mai, szerbek elleni összecsapást, illetve a két nap múlva lejátszandó helyosztót is.

A Miami Heat nem okozott meglepetést, lehívta Bam Adebayo negyedik évi csapatopcióját a 2020/21-es idényre.

Arról volt szó pár napja, hogy Nené aláírt a Houston Rocketshez, marad a texasiaknál, ám pontos részleteket még nem ismertünk a szerződéséből. A brazil magasember 2 évre 20 millió dollárt is kaphat, mert a veterán minimum fölött olyan bónuszai vannak, amellyel évi 10 milliós fizetése is lehet. Nené 2.5 milliót kap az alap 2.56 milliójához, ha legalább 25 találkozón játszik, és a Rockets minimum 52 mérkőzést nyer, 40 mérkőzés és minimum 52 győzelmes Houston esetén újabb 2.5 millió üti a markát, és még 2.435 millió vándorol a zsebébe, ha 50 meccset játszik, a Rockets pedig minimum 52 mérkőzést nyer.

A végére pedig LeBron James maradt, aki nem tudta levédetni a Taco Tuesday kifejezést - a hivatalos indoklás szerint ez egy nagyon általános, széles körben elterjedt és sokak által használt szófordulat. James cégének egyik embere szerint pont ez az ítélet volt a céljuk, mert így a jövőben sem LeBront, sem másokat nem lehet perelni azért, hogy ezt a kifejezést használták.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus