Hírmorzsák 2019-09-13 (20:00)

Shaun Livingston visszavonult. Luis Scola újabb vb-történelmet írt. Andrew Bogut csalással vádolta a játékvezetőket, a FIBA-t sem kímélte. Kobe Bryant szerint az amerikai válogatott hegemóniájának, a 92-es olimpia napjainak vége - küzdeniük kell minden sikerért. Charles Barkley megkapta szobrát Philadelphiában.

Az este hírét Shaun Livingston szolgáltatta, aki bejelentette, hogy 15 évnyi NBA után visszavonul. A 34 éves, háromszoros bajnok kosarast idén nyáron tette ki a Golden State Warriors, és úgy döntött, nem folytatja pályafutását.

A világbajnokságon elődöntőket játszottak a mai napon, és mint azt már olvashattátok, Spanyolország és Argentína jutottak be a fináléba. Mindkét találkozón volt persze érdekesség. A spanyolok két hosszabbítás után verték Ausztráliát, és volt néhány érdekes játékvezetői ítélet. Az ausztrálok centere, a 8 másidperccel a rendes játékidő vége előtt faultot kapó Andrew Bogut sem a pályán nem fogta vissza magát, sem utána a mixed zónában, ahol azt kiabálta a bírókra és a FIBA-ra, hogy "ez egy kibaszott szégyen".

Az argentinok sokkal egyértelműbb találkozón búcsúztatták a franciákat, Luis Scola neve mellé újabb rekord került: a világbajnokságok egyenes kieséses szakaszának legeredményesebb játékosa lett a spanyol Juan Carlos Navarrót megelőzve. Nem meglepő, hogy rengetegen tiszteletüket fejezték ki Scola felé - az Orlando Magic centere, Nik Vucevic például annyit írt ki twitterre, hogy ha felnő, Luis Scola szeretne lenni. A régi csapattárs, Manu Ginobili a helyszínen nézte végig a mérkőzést, majd gratulált.

Ott volt a csarnokban Kobe Bryant is, aki azt nyilatkozta, hogy nem arról van szó, hogy a világ kezdi beérni az amerikai kosárlabdát, ez már jó ideje megtörtént szerinte. Eljutottak arra a pontra, hogy a Team USA nyer majd nagy tornákat, de lesz olyan is, hogy veszíteni fog. Kobe is kitért arra, hogy sokan a lemondókra fogják, hogy az amerikai csapat ilyen gyengén szerepelt, de felhozta, hogy a 2008-as olimpiai döntőben is egy hatalmas negyedik negyedre volt szükségük ahhoz, hogy behúzzák az aranyérmet, pedig a Redeem Teamben a legnagyobbak voltak ott. Bryant szerint a 92-es, barcelonai olimpia napjai már a múlté - nem lesz többé sima győzelmük, keményen meg kell dolgozniuk a sikerért.

A végére pedig Charles Barkley maradt, akinek bemutatták a szobrát a philadelphiai Legend's Walkon. Barkley kommentálta is a róla készült műalkotást: "nem tudom, voltam-e valaha ilyen vékony".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus