Hírmorzsák 2019-09-14 (20:00)

James Harden szerint Giannis Antetokounmpónak és a Milwaukee-nak nagyszerű szezonja volt, de ő legendás dolgokat művelt a pályán. A Bucks jövő nyáron szupermaxot ajánl Giannisnak. A liga szigorítaná a tampering büntetését. Sasha Djordjevic lemondott a szerbeknél. Gregg Popovich szerint éretlen, nevetséges és arrogáns hozzáállás, ha valaki szerint szégyenkezniük kell azért, mert nem nyertek aranyérmet. Donovan Mitchell úgy érzi, megérte az idei nyár, mert válogatott lehetett. Zion Williamson szerint szárnyalni fog a csapata támadósémáiban, a Pelicans pedig a bajnoki címre is esélyes. Steve Kerr szerint Klay Thompson kiesése miatt a Warriors egész játékát át kell alakítani.

A Houston Rockets játékosa, James Harden Alex Shultz-cal beszélgetett (GQ), és az MVP címről is szót ejtett. Harden szerint az nem lehet, hogy minden csak Giannis Antetokounmpóról szólt, miközben volt egy olyan játékos, akinek a csapata a konferencia 14. helyéről feljött a negyedikre, volt egy 32 meccses sorozata, melynek során mindig elért legalább 30 pontot, illetve a szezonban nyolc darab 50 pontos, közte két darab 60 pontos meccse is volt. Csak arra koncentrálhat innentől, hogy mit tehet a következő idényben. Nem lehet mérges, nem duzzoghat emiatt, ráadásul Giannisnak és a Milwaukee Bucksnak is nagyszerű éve volt, amit azonban ő csinált, az legendás volt. 10-15 év múlva majd úgy tekintenek vissza a teljesítményére, hogy "ez tényleg igaz volt, megtörtént?". Olyan dolgokat ért el, amiket Kareem és a többiek a korábbiak során, és bár nem lett MVP, boldog. Csapatként a bajnoki cím a céljuk, és készen áll rá, hogy meg is szerezzék ezt.

A Bucks GM-je, Jon Horst nem osztott meg nagy újdonságot a FOX Sports Wisconsinnal: még nem tudnak hosszabbítást ajánlani Antetokounmpónak, de amint megtehetik ezt egy év múlva, azonnal szupermaxot fognak Giannis orra alá tenni.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a liga kiküldött egy levelet a csapatoknak, amiben figyelmeztetik őket a tampering kerülésére - mint ismert, nem lehet más együttesek játékosaival tárgyalni, beszélni, de még csak említeni vagy dicsérni sem őket. Az eddigi maximum 5 milliós bírságot 10 millió dollárra emelné az NBA - a jogosulatlan aláírásokért 6 milliós bírságot is kaphatna egy klub, a játékost pedig 250.000 dollárra lehetne büntetni. Szeptember 20-án fognak szavazni a tulajdonosok ezekről a változatásokról a Board of Governors ülésen.

Térjünk át a világbajnokságra, hol a szerbek szövetségi kapitánya, Sasha Djordjevic lemondott - saját elmondása szerint akárhogy végez a csapat, így tett volna, ez a döntés a csalódást keltő ötödik helytől függetlenül született meg még a nyár folyamán.

Az amerikaiaknál Gregg Popovich vezetőedző azt mondta, hogy sokan szeretnének bűnbakokat keresni, miközben nem kell. Úgy tesznek, mintha szégyenkezniük kellene azért, mert nem sikerült megszerezniük az aranyat, de ez egy nevetséges hozzáállás. Éretlen, arrogáns, és azt mutatja, hogy az illető, aki így gondolkodik, sem a világ összes többi csapatát nem tiszteli, sem azt, hogy az amerikai válogatott tagjai minden tőlük telhetőt megtettek. A 2020-as tokiói olimpiáról annyit mondott, hogy túl korai még róla beszélni, 10 hónap múlva lesz az a torna.

A Utah Jazz fiatal sztárja, Donovan Mitchell azt nyilatkozta, hogy mindenki szereti a végeredményt nézni, de ha visszatekint a tornára, elmondhatja magáról, hogy a válogatottban játszott. Ez a tény hihetetlen, neki már önmagában csodálatos, ezért egyértelműen megérte neki ez a nyár. A tokiói ötkarikás játékokról annyit mondott, hogy meg kell várnia, míg megkeresik a szövetségtől, de természetesen szívesen játszana jövőre is a válogatottban.

A New Orleans Pelicans idei 1/1-ese, Zion Williamson a La Gazzetta dello Sportnak elárulta, hogy nem is kerülhetett volna jobb helyzetbe, a Pelicans folyamatosan diktálni fogja a tempót a pályán. Most is a szakmai stábbal készül, és minden edzésen hangsúlyozzák, milyen fontos a gyors játék. Zion úgy érzi, hogy a New Orleans támadósémáiban halálos fegyver lehet a most következő idényben. Williamson azt is hozzátette, hogy szerinte a csapat a bajnoki címért küzdhet, őszintén úgy gondolja, hogy ezt kitűzhetik célul - hazudna, ha mást mondana.

A végére pedig a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr maradt, aki Joe Vardonnak (The Athletic) elmondta, hogy olyan lesz ez az idény, mint az első éve a csapatnál, annyira átalakult a roster. Kevin Durant, Andre Iguodala és Shaun Livingston elvesztése nagy érvágás. Mivel ezen felül még Klay Thompson is kiesett, így teljesen mást kell játszaniuk majd támadásban és védekezésben is. Thompson mindenben főszerepet játszott, a támadójátékban a labdajáratásnál, védekezésben pedig a labdás emberen és akkor is, ha magasemberre kellett váltani. Amíg ő vissza nem tér, mindent át kell tervezniük, alkalmazkodniuk kell.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus