Hírmorzsák 2019-09-19 (12:15)

Több Nets játékos továbbra is próbálja Carmelo Anthonyt benyomni a Brooklynhoz. Steph Curry és Damian Lillard is mennének a jövő évi olimpiára. A Warriors a legnagyobb esélyes arra, hogy elcsábítsa Giannis Antetokounmpót Milwaukee-ból? Isaiah Thomas 6-8 hétre kidőlt. Michele Roberts szerint a csapatokat ugyanúgy kritizálni kellene egy cserénél, mint ahogy a játékosokat egy-egy eligazolásnál. Joe Tsai hivatalosan is a Nets tulajdonosa. Új játékos a Raptorsnál. A Lakers megkapta az 1.75 millió dolláros DPE kivételt.

Amint arról tegnap este beszámoltunk már, a Washington Wizards irányítója, Isaiah Thomas 6-8 hétre kidőlt egy szalagsérüléssel az ujjában. Ugyanide kapcsolható, hogy a Wizards nem garantált szerződést adott Justin Andersonnak - tavaly az Atlanta Hawksnál kosarazott.

A Brooklyn Netshez is két hír tartozik. Egyrészt a Board of Governors ellenszavazat nélkül iktatta a klub eladását Joe Tsainak. Másrészt Ian Begley (ESPN) forrásai szerint néhány játékos továbbra is próbálja meggyőzni a vezetőséget, hogy igazolja le Carmelo Anthonyt.

Ramona Shelburne (ESPN) az ESPN The Jump című műsorában elmondta, hogy a Golden State Warriors komoly veszélyt jelent abból a szempontból, hogy elcsábítsa Giannis Antetokounmpót a Milwaukee Buckstól. Shelburne felhozta, hogy a görög játékos jóban van Steph Curryvel, ugyanaz az ügynökség képviseli őket, és bár nehéz összehoznia ezt a Warriorsnak anyagilag, van realitása Giannis San Franciscóba költözésének. Shelburne szerint minden azon múlik, hogy Antetokounmpo milyen típusú ember, mit akar kezdeni az örökségével. Olyan ember, aki szeretné az egész pályafutását egy csapatnál tölteni, és Milwaukee-nak akar bajnoki címet nyerni, vagy azt csinálja, amit Kevin Durant, és csatlakozik egy szupercsapathoz?

Arról tegnap délelőtt volt már szó, hogy Steph Curry menne a tokiói ötkarikás játékokra, ezt maga az érintett el is mondta Rachel Nicholsnak (ESPN) - hozzátette, hogy persze nem szeretné, ha egy sérülés közbeszólna. Két aranyérmet már nyert világbajnokságokon, de olimpián még soha nem vett részt. Szeretné átélni ezt az élményt, és remélhetőleg erre jövőre sor kerül.

Több társa után a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard is megerősítette James McKernnek (News.au.com), hogy szeretne ott lenni a jövő évi olimpián.

A Toronto Raptors részlegesen garantált szerződést adott Isaiah Taylornak.

A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) arról beszélt, hogy ha kritizálják a játékosokat azért, hogy csapatot váltanak, akkor meg kellene szólni a klubokat is, amikor elcserélnek egy embert szezon közben. Roberts szerint rettenetes lehet egy családos embernek, amikor az év közepén azt mondják neki, hogy költöznie kell máshova, ennek minden következményével együtt. Ez is az üzlet része persze, de ha egy játékosnak el kell fogadnia, hogy mennie kell, akkor a csapatnak is el kell fogadnia, ha valaki máshova igazol. Márpedig Roberts szerint a kosarasok sokkal több savat kapnak egy-egy váltásnál, mint a csapatok, amikor cserélnek.

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt, amely megkapta az 1.75 millió dolláros DPE kivételt DeMarcus Cousins hosszútávú sérülése miatt - igazolásra, cserére használhatja fel ezt az aranysárga-lila alakulat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus