Hírmorzsák 2019-09-22 (12:45)

Giannis Antetokounmpo triplákat akar dobálni. Daryl Morey Mike D'Antoni jövőjéről és Russell Westbrookról beszélt. Nem kell annyit pihentetni idén Kawhi Leonardöt? Frank Vogel szerint a Lakersnél mindenki veszélyes a triplavonalon túlról a két echte centert leszámítva - számít a Lakers-drukkerek elvárásaira, és akarja is azokat. Alex Caruso szerint azért olyan népszerű, mert úgy néz ki, mint egy átlagember. Dwane Casey megfogalmazta elvárásait Andre Drummonddal szemben. A Hawks hivatalosan is aláírt Vince Carterrel. A Nuggets idő előtt akar hosszabbítani Malik Beasley-vel és Juancho Hernangomezzel.

A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo Jamie Coopernek (Dime) elmondta, hogy anélkül is bajnok lehetne, hogy triplákat dobál, de ő szeretné a kinti dobásokat is felvenni a repertoárjába. Az előző idényben is javult ebben, egyre jobb volt a hatékonysága a szezon előrehaladtával. Ha sikerül ezt is beépíteni a játékába, az sokat fog segíteni neki és a csapattársainak is, úgyhogy muszáj továbbra is fejlődnie ebben.

Abból az interjúból olvashattatok már két napja, amelyet a Houston Rockets GM-je, Daryl Morey adott Jonathan Feigennek (Houston Chronicle). Morey ebben a beszélgetésben azt is elmondta, hogy szeretné, ha Mike D'Antoni vezetőedző hosszútávon maradna az együttesnél, de két fél kell a megegyezéshez. Ez egyelőre nincs meg, úgyhogy most lemegy a szezon, aztán megnézik, hogyan tudják megtartani a trénert.

Az irányítócseréről azt mondta, hogy nem hasonlítaná Russell Westbrookot Chris Paulhoz. Westbrookban az az értékes a Rockets számára, hogy egy újabb fegyver - az atletikus képességeinek köszönhetően még jobb tud lenni a PO-ban, van még egy sebességi fokozata. Nagy fegyver a gyors indításoknál és pattanózásban is, ráadásul Morey szerint azonnali egységet teremt az érkezése. Védekezésben Westbrook nagyobb darab, mint Paul volt, így könnyebben meg tudják oldani a váltásokat.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers és elnöke, Lawrence Frank azt sugallták, hogy Kawhi Leonardöt idén nem kell majd annyit pihentetni, mint az előző idényben a Toronto Raptorsnál. A döntő MVP-je 22 mérkőzést hagyott ki, abból 14-et direkt "terhelés menedzsment" miatt - egyetlen egyszer sem játszott back-to-back (egymás utáni napokon rendezett) mérkőzések mindkét felén.

A Los Angeles Lakers trénere, Frank Vogel Mike Trudell-lel (Lakers.com) beszélgetett hosszasan. Vogel felé az volt az egyik kérdés, hogy volt-e valaki, aki meglepte-e az edzőközpontban, hogy milyen jó formában van, vagy hogy új dolgot tanult. Vogel erre annyit mondott, hogy Rajon Rondo kiválóan dobta a triplákat, Dwight Howard, Avery Bradley, Kentavious Caldwell-Pope és Jared Dudley nagyszerű formában vannak, mintha fogytak volna, LeBron James és Danny Green szintén jól néznek ki. Mindenkin végigment Vogel, és kiemelte, hogy a két echte centert Howardot és JaVale McGee-t leszámítva mindenki veszélyes lesz a triplavonalról - márpedig ha elit játékosok mellett ilyen a kiegészítőszemélyzet, akkor jó lesz a csapat.

Arra is rákérdeztek nála, hogy korábban elmondta, hogy számít a Lakers-szurkolók elvárásaira és akarja is ezt a "terhet". Vogel azt mondta, hogy igen, teljesen más lesz ez, mint volt Indianában vagy Orlandóban. Indiana a kosárlabdázás bölcsője, a sportág fontosabb az indianai embereknek, mint bárki másnak... kivéve Dél-Kaliforniát, ahol a Lakers egy vallás az ott élőknek. Neki ez nagyon tetszik, mert pályafutása nem minden állomásán volt ez a helyzet, úgyhogy örül neki, hogy egy ilyen gárda része lehet.

A Lakers irányítója, Alex Caruso Leo Sepkowitz-cal (Bleacher Report) beszélgetett arról, hogy szerinte mitől olyan népszerű a csapat szurkolóinak körében annak ellenére is, hogy epizódszereplő volt első két évében. Caruso szerint a játékstílusa miatt van ez így, mindig keményen játszik, ezt értékelik az emberek. Azt is hozzátette, hogy köze lehet a dologhoz annak is, hogy úgy néz ki, mint egy átlagember az utcáról. Szerinte sokan úgy tekintenek rá, mint "egy közülünk", és ő is átlagemberként kezeli magát. Nem érzi magát 195 centi magasnak, és alapvetően nincs benne az az érzés, hogy "na, én most a Lakersnél játszom".

A Detroit Pistons vezetőedzője, Dwane Casey Keith Langlois-val (Pistons.com) ült le egy interjú erejéig. Langlois azt mondta a trénernek, hogy tavaly sokat beszélt Casey Andre Drummondról, hogy még mindig fiatal, és az volt a kérdés, hogy miben várja tőle a fejlődést erre az évre. A tréner azt mondta, hogy kondiban, és az elmúlt másfél évben, mióta együtt dolgoznak, még soha nem látta, hogy ilyen jó formában lett volna a center. Futás közben is látszik rajta, hogy sokat fogyott, jóval alacsonyabb a testzsír-százaléka is, és sokkal jobb döntéseket hoz, mint a korábbiak során, ezt tartania kell majd a szezon közben is is. Casey még egy dolgot kiemelt: annyira jó támadópattanózó Drummond, hogy határozottabbnak kell lennie a gyűrű közeli befejezéseknél, így dominálni tud majd a palánk alatt.

A végére pedig jöjjenek a szerződéses hírek, pletykák. Az Atlanta Hawks hivatalosan is aláírt Vince Carterrel, aki az utolsó szezonját tölti majd az NBA-ben. A 42 esztendős kosaras 22. NBA szezonja elé néz, és az első kosaras lesz a liga történetében, aki négy különböző évtizedben fog pályára lépni. Mike Singer (Denver Post) értesülései szerint a Denver Nuggets szeretne még az október 21-ei határidő előtt hosszabbítani Malik Beasleyvel és Juancho Hernangomezzel - így egyik játékos sem lenne jövő nyáron korlátozott szabadügynök.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus