Hírmorzsák 2019-09-28 (21:30)

Jimmy Butler szerint nem akkora seggfej, mint amekkorának gondolják az emberek - Tyler Herróban a saját mentalitását látja. Anthony Davis nem törődik a jövő nyárral és David Griffin beszólásával sem. LeBron James megerősítette, hogy Davis lesz a Lakers első számú embere támadásban. Russell Westbrook úgy érzi, félelmetes párost fognak alkotni James Hardennel. Masai Ujiriék hosszútávon számolnak Pascal Siakammal - a torontói vezető szerint Kyle Lowry más, mint a többi lejáró, neki már öröksége van. Kyrie Irving az előző idényről és arról beszélt, hogy cserben hagyta a Celticset. Kyle Kuzma a Pumánál.

Megvoltak a médianapok, ezekből szemezgetünk most.

A Los Angeles Lakersnél Anthony Davis és LeBron James is elmondták, amit már korábban is. Davis arról beszélt, hogy csak erre az évre akar koncentrálni, nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz a jövő nyáron vagy azt követően. Tárt karokkal várták, otthon érzi magát a klubnál, de csak a mostani szezonnal foglalkozik. Különleges csapatuk van egy különleges szakmai stábbal. Csak az érdekli, ami a pályán történik. Persze Los Angeles nagyobb város nagyobb médiafigyelemmel, de ezt akkor is tudta, mikor cserét kért, úgyhogy felkészült erre. Azt is elmondta a magasember, hogy őt és LeBront is minden játékossal kapcsolatos döntésről megkérdezte a vezetőség, bevonták őket az összes kérdésbe.

James megint elismételte, hogy Davisen keresztül kell folynia a támadójátéknak - ha ez nem így történik, nincs értelme, hogy a pályán legyen, ennyire jó játékos. Ez nem jelenti persze azt, hogy minden alkalommal neki fogják bejátszani a labdát, de megtehetik. Davis jövőjével kapcsolatban azt mondta, hogy ő a jelenben él - a múlton már nem tud változtatni, azt pedig nem tudja, mit tartogat a jövő. Ha valaki a jövőben él, akkor elszalasztja a jelen lehetőségeit. AD most a csapatnál van, és nem fognak azzal foglalkozni a szezon során, hogy mi történik majd jövőre - ezt majd Davis eldönti. A céljuk az, hogy folyamatosan javuljanak, a szakmai stáb pedig mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb esélyeik legyenek a sikerre.

A New Orleans Pelicans GM-je, David Griffin a héten egy promóciós eseményen azt mondta, hogy nem mindenkinek való a Pelicans, de ez rendben van így. Ha valakinek a nagy piac kell, oké, "majd találkozunk", de ha valaki valami jelentőségteljeset szeretne tenni azokért az emberekért, akik minden nap támogatják a csapatukat, akkor itt a helye. Davis az ESPN The Jump című adásában azt válaszolta, hogy nem érdekli, ez már a múlt, egyébként pedig imádja New Orleanst. Nem hallotta egyébként Griffin mondanatait, de az ott töltött hat és fél évében mindent megtett a csapatért, és szép időket élt meg.

A Miami Heat új sztárja, Jimmy Butler arról beszélt, hogy szerinte nem annyira rossz ember ő, mint amennyire a hírekből ez lejön, nem akkora seggfej, mint amekkorának mindenki hiszi. Néha túllépi a határokat, de nem érzi úgy, hogy ez akkora probléma lenne. Imádja a játékot és a munkáját, minden nap órákat tölt vele, és néha elgondolkodik, hogy miért nem csinálja mindenki azt, amit ő? A mai napig nem érti ezt, és valószínűleg soha nem is fogja megérteni, ezért szokott túlreagálni dolgokat. Azt is hozzátette, hogy a Heat újoncában, Tyler Herróban látja ugyanezt a mentalitást. Az elnök, Pat Riley Butler minden tulajdonságát nagyra értékeli - meg fogják látni, mekkora hatása van a sztárnak a csapat eredményességére, és a szezon során ki fog derülni, mennyire passzol majd a többiekhez.

A Houston Rocketsnél Russell Westbrook figyelmeztette a liga többi részét, hogy félelmetes párost fognak alkotni James Hardennel, ennyit mondhat jelenleg. Nem kell ahhoz labda a kezébe, hogy hatással legyen a játékra, nem kell pontokat sem dobni, nem kell semmit sem tennie. Védekezik, passzol, lepattanózik, vezeti a csapatát. A legfőbb cél a győzelem, csak ez érdekli, mindig is csak ez érdekelte. Harden annyit tett ehhez hozzá, hogy ha Westbrook beindul, és hozza a rá jellemző kiemelkedő meccsek egyikét, akkor hátra fog dőlni, és élvezni fogja a show-t, de ugyanez lesz fordítva is. Ez is a kosárlabda része. Mike D'Antoni annyit mondott, hogy Westbrooknak önmagának kell lennie - MVP, és erre van szükségük.

A Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri azt nyilatkozta, hogy akár most ősszel kap új szerződést, akár jövő nyáron, hosszútávon terveznek Pascal Siakammal. Josh Lewenberg (TSN) megerősítette a korábbi híreket, miszerint 5 évre 170 millió dollár fölött, a maximum hosszabbítást kapja majd Siakam. Ujiri arról is beszélt, hogy a jövő nyáron szabadügynökké váló Kyle Lowry más helyzetben van, mint a többi lejáró, és ki is érdemelte ezt: neki öröksége van már Torontóban. Elképesztő, hogy mit tett az irányító a városért és a klubért - hat évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy itt tartanak majd.

A Brooklyn Nets új irányítója, Kyrie Irving elmondta, hogy elképesztő energiákat érzett, mikor anno elkötelezte magát a Boston Celticshez. Akkoriban meg sem tudta magyarázni ezt az érzést, hiszen semmi kapcsolata nem volt a Celticsszel, mégis imádták a szurkolók és ő is őket. Aztán két héttel később minden megváltozott - október 23-án elhunyt a nagyapja, és a kosárlabda volt az utolsó dolog, ami az eszében járt, egyszerűen nem tudta élvezni a játékot. Soha korábban nem vesztette még el közeli hozzátartozóját, nem tudta, hogyan dolgozza fel mindezt, és ez az egész szezonját végigkísérte - teljesen másképp reagált dolgokra, mint egyébként.

Cserben hagyta a csapattársait, nem tett meg minden tőle telhetőt, és vezérként is csődöt mondott, nem sikerült egységben tartania a Celticset. Bostonban mindenkinek az volt a célja, hogy jók legyenek, de nem csapatként - Irving szerint ilyen előfordul mindenhol. Mindenkinek vannak egyéni céljai, de azok a csapatok a legsikeresebbek, ahol képesek ezekből feláldozni a közös jóért. Ezek általában a legidősebb átlagéletkorú együttesek, mert nekik nem kell már megküzdeniük a fiataloknál még tapasztalható, teljesen irreális elvárásokkal.

A végére pedig térjünk vissza a Lakershez: Marc Stein (New York Times) forrásai szerint Kyle Kuzma a Pumával ír alá szponzori szerződést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus