Hírmorzsák 2019-09-29 (09:30)

Erik Spoelstra 4 éves hosszabbítást írt alá a Heattel. Kevin Durant szerint nem volt nehéz dolga, mikor kiválasztotta a Netset. Kyrie Irving megvédi Durantet, hogy csak 101%-osan térjen vissza. Marc Gasol szerint sikeréhes az idei Raptors. Pascal Siakam nagyobb szerepet kap támadásban. A Wizardsnál az a cél, hogy mindenki sztár legyen a saját szerepkörében. Anthony Davis is menni akar az olimpiára. Az új tampering ellenes szabályzat. Új játékos Bostonban és a Thundernél.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Miami Heat megegyezett Erik Spoelstra vezetőedzővel a hosszabbításról - eredeti szerződése utolsó évébe lépett volna a tréner. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mekkora összegről szól az új megállapodás, Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) azonban lehozta, hogy további 4 évre kötötték le Spoelstrát.

Kevin Durant még a Brooklyn Nets médianapján elmondta, hogy nem nagyon kellett mélyelemzéseket végeznie a Nets játékosairól - elég volt néznie a mérkőzéseket, játszania a Brooklyn ellen, és látnia a folytonosságot, amit az elmúlt években produkált a franchise. Nem volt nehéz felismernie, hogy milyen a csapat és az egész klub. Kenny Atkinson vezetőedzőre sokszor rákeresett YouTube-on, megnézte a meccs utáni nyilatkozatait, és nagyon tetszett neki az, ahogyan az edzői szakmához áll. Ettől sokkal nyugodtabban kezdte érezni magát annak ellenére is, hogy személyesen soha nem beszéltek korábban egymással. A neten keresztül is látta, mennyire őszintén áll a játékhoz új mestere

Tegnap reggel volt már arról szó, hogy Kyrie Irving szerint sokan felelősek Durant Achilles-szakadásáért. Irving azt is elmondta ezzel kapcsolatban, hogy megvédi új csapattársát - nagyon türelmes lesz Duranttel, mert nem szeretné, ha bárkivel ilyen dolog történne még egyszer, főleg nem a döntőben. Azt szeretné, ha KD 101%-osan egészséges lenne, mikor visszatér.

A bajnok Toronto Raptors centere, Marc Gasol azt nyilatkozta, hogy ha egy szóval kellene jellemezni a mostani keretet, akkor az a "sikeréhes" lenne, nagyon motivált az együttes. Mind tudják, hogy mennyire fontos láncszem volt Kawhi Leonard, és milyen jól játszott a rájátszásban, de azt is tudják, mennyire jók csapatként. Nick Nurse vezetőedző hozzátette, hogy Pascal Siakam most esélyt kap, hogy játékszervezőként is kiteljesedjen - jóval nagyobb szerepet szánnak neki támadásban, jelentősen többet lesz a kezében a labda.

A Washington Wizards GM-je, Tommy Sheppard sajtótájékoztató keretein belül elmondta, hogy a 2019/20-as szezonban a játékosok fejlesztése lesz az első számú feladat a fővárosi együttesnél. Nemcsak a statisztika, hanem a pályán mutatott játék is számítani fog. Fontos lesz, hogy folyamatosan teljesenek a kosarasok, és hogy fejlődjenek abban, amit kér tőlük a szakmai stáb. Azt szeretnék, ha a játékosok sztárok lennének abban a szerepben, amelyet rájuk bíznak. Lesznek olyanok, akik csak akkor kapnak labdát, ha hamarosan lejár a támadóidő. Ezeknek az embereknek is meglesznek azonban a feladataik - nagyszerű elzárásokat vagy éppen azt kérik tőlük, hogy védekezésben legyenek önfeláldó besegítők gyenge oldalról. Ezt fogják leginkább figyelni annak érdekében, hogy az állományuk fejlődhessen.

Keith Smith (Yahoo Sports és RealGM) úgy tudja, hogy a Boston Celtics leigazolta John Bohannont. Nem garantált szerződést kapott a magasember, aki valószínűleg megy vissza a G-Ligába - az előző szezonban a Maine Red Clawsnál 7.6 pontot és 8.8 pattanót átlagolt. Az Oklahoma City Thunder DeVaughn Akoon-Purcellnek adott edzőtábor-meghívót, ezt JD Shaw (HoopsRumors) jelentette.

Ezúttal a Los Angeles Lakers magasembere, Anthony Davis jelezte, hogy szívesen menne a jövő évi, tokiói olimpiára. Davis annyit mondott, hogy "Pop, készen állok", viszont ő ugyanezt elmondta egy évvel ezelőtt is az idei világbajnoksággal kapcsolatban. A mostani bejelentéseket éppen ezért még óvatosan kell kezelni annak ellenére is, hogy az ötkarikás játékokra valószínűleg szívesebben mennek a nagy sztárok.

A végére pedig a liga által kiküldött hivatalos "útmutató" maradt a tampering ellenes szabályok betartására. Shams Charania (The Athletic) összeszedte a főbb direktívákat:

- tilos egy játékosnak rábeszélni arra egy másik játékost, hogy kérjen cserét
- ha egy vezető egy másik csapat játékosát dicséri, az innentől kezdve nem szabályszegés
- a liga nem foglal le telefont vagy számítógépet az évi 5 random ellenőrzése során
- az NBA létrehoz egy forródrótot, amin a csapatok vagy információval rendelkező egyének jelenthetik az esetleges kihágásokat

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus