Hírmorzsák 2019-09-30 (10:30)

Paul George kihagyja az edzőtábort, valamikor november környékén léphet pályára. George és Kawhi Leonard is menni akarnak az olimpiára - utóbbi egyelőre csak azzal foglalkozik, hogy a Clipperst döntőbe juttassa. Az új Lakers kemény, védekező csapat lesz. Frank Vogel szerint övék a legjobb sztárduó a ligában - kiemelte Avery Bradley szívósságát és azt is, hogy LeBron James nem fog sokat játszani az előszezonban. Terry Rozier bizonyítani akar. Lauri Markkanen célja a rájátszás. Luis Scola az Olimpia Milanónál folytatja. Kevin Martin csapatot vesz az ausztrál élvonalban.

A Los Angeles Clippers sztárja, Paul George jelenleg 85-90%-os állapotban van, kihagyja a teljes edzőtábort, valamikor november környékén léphet pályára - nyáron a bal vállát műtötték labrum-szakadás miatt. George azt is hozzátette Ramona Shelburne-nek (ESPN), hogy védekezésben egészen különleges csapatot alkothatnak, és ott szeretne lenni a jövő évi olimpián - reményei szerint sikerül végigcsinálnia egy szezont teljesen egészségesen.

George csapattársa, Kawhi Leonard is elmondta, hogy menni akar a jövő évi olimpiára, de egyszerre egy dologgal foglalkozik csak, és ez most az, hogy a Clipperst döntőbe juttassa. A döntő MVP-je elmondta, hogy az előző idény más volt - akkor egy hosszantartó sérülésből jött vissza, aminek még érezte a hatását, és tudta, hogy az a legfontosabb, hogy egészségesen játssza végig az idényt. Most sokkal-sokkal jobban érzi magát, mint az előző szezon kezdetén, úgyhogy még nem beszéltek arról, hogy mi a terv a pihentetésével kapcsolatban.

A Los Angeles Lakersnél is megszólaltak többen is. Frank Vogel vezetőedző elmondta, hogy ha valaki ellenük játszik, az kapni fogja az ütéseket, fizikálisan meg fogják dolgozni az ellenfeleiket. Anthony Davis azt mondta, hogy Vogel védekezés beállítottságú edző, aki ennek a fontosságát hangsúlyozza, úgyhogy védekező csapat lesz az együttes.

A tréner arról is beszélt, hogy szerinte a sok sztárduó közül az övék a legjobb: két Top5-ös játékosuk van, akik mindent tudnak - bárki ellen a LeBron James-Davis duóra tenne. Mindketten ugyanolyan hatékonyak labda nélkül is, mint labdával. Mindketten büntetik a védelmeket, ha nem duplázzák őket, mindketten kiváló passzolók, és mindketten meg tudják verni az emberüket labda nélkül is.

Vogel egy újságírói kérdésre azt is megmondta, hogy James nem fog sokat játszani az előszezonban. Persze pályára fog lépni, hogy összeszokjon egy kicsit a társaival, de nem akarják túlerőltetni a szerepltetését a felkészülési találkozókon.

Vogel azonban azt is elmondta, hogy bár náluk van két ilyen kiválóság, mindenki Avery Bradley szívósságáról beszél az edzőtábor első napjaiban. A vezetőedző úgy érzi, hogy az ellenfél trénereinek egyszerű tanácsa lesz: "ha Bradley fog, ne üsd le a labdát, passzold tovább, mert úgyse jutsz semmire Bradley-vel a nyakadon". Azt is hozzátette, hogy a hátvéd kiválóan dob eddig, és nemcsak a sarokból.

A nyáron csapatot váltó Terry Rozier elmondta, hogy sok minden idegesíti az előző idénnyel kapcsolatban, úgyhogy bizonyítani akar. A Charlotte Hornets új egyese azt nyilatkozta Rick Bonnellnek (Charlotte Observer), hogy Michael Jordannek nem kellett sok mindent mondania, 80-90%-ban elég volt az aláírásához az ő személy. Hisz benne a tulajdonos, adott neki egy lehetőséget, hogy bizonyítsa képességeit a legmagasabb szinteken, ezt pedig nem lehetett visszautasítani.

A Chicago Bulls tehetsége, Lauri Markkanen KC Johnsonnal (NBC Sports Chicago) beszélgetett. A finn magasember szerint sokat erősödött a nyár során, a védekezésén dolgozott leginkább, támadásban pedig megpróbál másképp is hatással lenni a meccsekre, mint eddig. Markkanen szerint jól draftolt a menedzsment, és jó szellemű szabadügynököket igazolt, nagyszerű a hangulat az edzéseken. Számára az a legnagyobb csalódás, hogy eddig lemaradt a PO-ról, mindenképp rájátszásba akar jutni. Azért dolgozik az egész együttes, hogy folyamatosan fejlődjenek.

A nagyszerű világbajnoki szereplés meghozta a gyümölcsét Luis Scola számára: az  előző két évet Kínában töltő argentin legenda az olaszok kirakatcsapatánál, az Olimpia Milanónál folytatja pályafutását.

A végére pedig Kevin Martin maradt: az egykori dobóhátvéd csapatot vesz az ausztrál bajnokságban, a Brisbane Bullets tulajdonosa lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus