Hírmorzsák 2019-10-01 (19:45)

Draymond Green célja idén is a döntőbe kerülés. Joel Embiid nem akarja még egyszer cserbenhagyni csapattársait. Ben Simmons el fogja vállalni a triplát, ha üresen lesz. A Blazers a bajnoki címet tűzte ki célul. Lillard és Shaq egymást froclizták egy-egy rap számmal. Kerr a lehető legjobban szét fogja szedni D'Angelo Russell és Steph Curry játékidejét. Andrew Bogut szívesen visszatérne megint az NBA-be, de nem minden áron. A Pelicans nem várja el Zion Williamsontól, hogy ő legyen a franchise megmentője. Fultz ott lesz a Magic első előszezonmeccsén. Giannis nem foglalkozik a jövő nyári hosszabbítását firtató kérdésekkel. A Celticsnél készen állnak az új kezdetre. James Johnsont elküldte az edzőtáborból a Heat. Kristaps Porzingis jobban érzi magát, mint valaha.

A Miami Heat elküldte a csapattól James Johnsont, mert a veterán magasember nem hozta az elvárt szintet kondiban - nem tették ki a keretből, de az edzőtáborban csak akkor csatlakozhat a többiekhez, ha sikerült megütnie a klub által előírt mércét. A dolog érdekessége az, hogy Erik Spoelstra vezetőedző tegnap dicsérte Johnson nyári munkáját, hogy milyen komolyan végezte. A tréner szerint különleges two-way játékos Johnson, mert ha egészséges, 1-től 5-ig minden poszton képes védekezni, és helyzeteket tud teremteni mások számára, márpedig most egészséges.

A Philadelphia Sixers sztárja, Joel Embiid 9 kilót fogyott a nyáron, miután úgy érezte, hogy az előző idényben cserbenhagyta csapattársait - ahelyett, hogy lejjebb menne a teljesítménye a rájátszásban, javulnia kellene, ezért érezte úgy, hogy cserben hagyta a többieket. Csak arra tudott gondolni, hogy mit tehet azért, hogy ez ne forduljon elő még egyszer - nagyon közel voltak a végső sikerhez, ha az a Leonard-dobás nem megy be, ki tudja, mi lett volna. A betegségeket, sérüléseket és azok idejét nem tudja kontrollálni az ember. A térde a szezon teljes második felében és a PO-ban is zavarta. Pont ezért tudja, hogy foglalkoznia kell a testével, azzal a résszel, amire eddig nem igazán figyelt oda. Tavaly 64 meccset játszott az alapszakaszban, az a karriercsúcsa, de úgy érzi, idén a 70-et is eléri majd. Ez segíteni fog neki a csapatnak, mert a céljuk az első kiemelés megszerzése a rájátszásra, 60 mérkőzés fölött akarnak nyerni az alapszakaszban. Emellett segíteni fog neki is, mert szüksége van a csapatsikerekre is ahhoz, hogy MVP vagy Év Védője legyen.

Embiid csapattársa, Ben Simmons megkapta a kérdést, hogy fog-e idén már triplákat dobálni, amire annyit mondott, hogy ha üresen van, el fogja vállalni - mint ismert, eddig ez utóbbival is óriási gondok voltak, messze ez az ausztrál játékának legnagyobb gyengesége. Ezen dolgozott a nyáron, és elmondása szerint félelmetes lehet ezzel a fegyverrel, hiszen anélkül is All-Star lett, hogy lett volna tempódobása.

A Boston Celtics előző idénye még kevésbé az elvárások szerint alakult, Jayson Tatum azonban elmondta, hogy ez egy új kezdet, mindenki készen áll rá. Marcus Smart annyit tett ehhez hozzá, hogy ő úgy tekint az egészre, hogy ez egy új nap, egy új lehetőség. Megpróbálták egyféleképp, úgy nem működött a dolog, de tanultak ebből, így reményei szerint tudják, mit kell tenni ahhoz, hogy ne kövessék el ugyanazokat a hibákat. Gordon Hayward szerint mindenki előre elkönyvelte, hogy bemennek a döntőbe, de ez nem ilyen egyszerű, főleg nem ebben a ligában.

A Dallas Mavericksnél Kristaps Porzingis Tim MacMahonnal (ESPN) beszélgetett, akinek elmondta, hogy teljesen egészséges, 100%-os állapotban van - jobban érzi magát, mint valaha. Rick Carlisle vezetőedző azt nyilatkozta, hogy ha valaki pisztolyt szorítana a fejéhez, akkor azt mondaná, hogy jó esély van arra, hogy Porzingis nem fog játszani a back-to-back mérkőzések mindkét felén, főleg a szezon elején. Biztos, hogy a lett játszani akar, de minden csapat óvatosan kezeli, ha egy játékosa ilyen sérülésből tér vissza. Porzingis azt is hozzátette, hogy ő és Luka Doncic rémálompárost alkothatnak az ellenfelek számára.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo jövő nyáron hosszabbíthat az együttesel, úgyhogy várhatóan rengeteg kérdést fog kapni ezzel kapcsolatban a szezon során. A görög azt mondta Eric Woodyardnak (ESPN), hogy nem akar sok szót erre pazarolni, megpróbálja annyira kerülni ezt a kérdéskört, amennyire csak lehet. Antetokounmpo úgy érzi, hogy ha jó csapatuk van, a bajnoki cím a céljuk, és végig akarják játszani az évet, akkor tiszteletlenség a csapattársaival szemben, ha arról beszél, hogy mit fog tenni, vagy hogy min megy keresztül. Ha megfelelő lesz az idő, beszélni fog erről, de még nem jött el a megfelelő idő.

Josh Robbins (Orlando Sentinel) jelentette, hogy a jelenlegi tervek szerint Markelle Fultz játszani fog az Orlando Magic előszezonnyitányán, szombat éjszaka, a San Antonio Spurs ellen.

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green elmondta, hogy nem tudja, mi mások elvárása a most következő idényre nézve, nem nagyon volt még csapatmegbeszélésük, de a saját céljai nem változtak, mindig ugyanazok. Megkérdezték tőle, hogy megint döntőt vár-e a gárdától, mire visszakérdezett, hogy "Steph Curry nálunk van? És Klay Thompson? Naná.".

Szintén a Warriorshoz kapcsolható, hogy Steve Kerr elmondása szerint a meccsek jelentős részében szét fogja szedni D'Angelo Russellt és Steph Curry-t, mert ők a csapat legjobb scorerei. Curry annyit mondott erről, hogy úgy érzi, bárkihez hozzá tudja igazítani a játékát - évek óta nézi Russell játékát, nagyszerű passzoló, és soha nem játszott még együtt két olyan shooterrel, mint ő és Klay Thompson. Curry úgy érzi, Russell jól fogja magát érezni irányító szerepben, az elzárás-leválások után is, amiben annyira jó volt Brooklynban is. Most, hogy annyi helye lesz náluk, amennyi, még jobban kibontakozhat, úgyhogy nem érzi úgy, hogy nagy probléma lenne Russell beilleszkedése. Mindannyian tudják, hogyan kell játszani ilyen magas szinten, és mind nagyon önzetlenek.

Még mindig a San Francisco-iakhoz tartozik, hogy Andrew Bogut a Sydney Kings média napján elmondta, ha a szezon végén megint lehetősége adódik rá, újfent szívesen játszana az NBA-ben, mint tette azt az előző idényben. Nem mondana nemet, de a megfelelő szituációnak kell lennie, nem akar mindenképpen visszatérni. Ha egy bajnokesélyes csapathoz igazolhat, mérkőzésenként 7-8 percig tud segíteni, ahogy tette azt a Golden State-nél, akkor elgondolkodik a lehetőségen.

A Portland TrailBlazersnél is hasonló gondolatokat fogalmazott meg Damian Lillard, mint amit Green mondott. A sztár azt mondta, hogy nem úgy állnak hozzá, hogy mivel az előző szezonban bejutottak a nyugati döntőbe, akkor most már automatikusan azt jelenti, hogy megint odakerülnek. Teljesen más csapatuk van, rengeteget kell még építkezniük, de úgy kezdik a szezont, hogy a céljuk a bajnoki cím - erre kell koncentrálniuk.

Ha már Lillard, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Blazers sztárja és Shaquille O'Neal kidobtak egymásról egy-egy "diss tracket". A beszólogatás azután jött, hogy a Dame D.O.L.L.A. becenévre hallgató Lillard azt nyilatkozta a Joe Budden Podcastben, hogy az emberek anno nem rapperként tetkintettek O'Nealra, csak azért volt nagy szám a zenei pályafutása, mert Shaqről volt szó. O'Neal ezzel a számmal válaszolt Lillardnak, amelynek erős sorai közé tartoznak az alábbiak:

Legendary I'm a hip hop scholar
I'm tryin' to get a billion who gives a f**k about a D.O.L.L.A

Take ya time to respond, there's no hurry
You’ll never be Westbrook, never be Steph Curry

Lillard száma is gyorsan megérkezett válaszul.

A végére a New Orleans Pelicans maradt, melynek vezetőedzője, Alvin Gentry elmondta, Zion Williamson nem azért érkezett az együtteshez, hogy a franchise megmentője legyen - ő is annak a része lesz az elképzelések szerint, amit David Griffin elnök úgy írt le, hogy "fenntartható sikeresség". Sokat fog segíteni az együttesnek az idei 1/1-es, de nem fogják azt kérni tőle, hogy vegyen fel egy köpenyt, repüljön, és mentse meg a klubot. Williamson annyit mondott, hogy néhányan stresszesnek gondolhatják azt, ami most körülötte zajlik, ő azonban élvezi ezt az egészet, a csapattársai megismerését. Közül JJ Redick üzent is az ifjú sztárnak - Redick eddig profi pályafutása összes évében bejutott csapatával a PO-ba, így Zionnak csak annyit mondott: "ne bazd el". Ezt egyébként Williamson is megerősítette.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus