Hírmorzsák 2019-10-02 (09:45)

Joel Embiid befejezte a trash talkot. DeMar DeRozan felemás érzésekkel élte meg a Raptors bajnoki címét. Giannis Antetokounmpo próbálja kihasználni Kyle Korver jelenlétét a dobásai fejlesztésére. Mitchell Robinson is elkezd majd triplákat vállalni. David Fizdale szerint Marcus Morris és Julius Randle lehetnek egyszerre a pályán. Rod Thorn a Wizards tanácsadójaként folytatja. Derrick Rose 2010-ben nem akart könyörögni LeBron Jamesnek, hogy játsszon vele.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid nagy ígéretet tett: soha nem használja többé a trash talkot fegyverként - igaz, a gondolatsort azzal fejezte be, hogy "Direkt... Talán... Nem tudom". Befejezte ezt az egészet, csak játszani akar - bár hozzátette, hogy most ezt mondja, aztán majd kiderül, hogyan tudja tartani magát ehhez az idény során. Szerinte a trash talk legjobb formája az, ha dominál. Ha azonban dominál valaki, aztán meccs után még a közösségi médiában is alázza a másikat, az fájdalmas lehet - néha sajnálja a másik oldalt, ezért kell leállnia.

A San Antonio Spurs sztárja, DeMar DeRozan a csapat médianapján elmondta, hogy mind emberek vagyunk, és vannak érzéseink, ha valahol voltunk, megpróbáltunk elérni valamit, majd ez sikerült is, de már akkor, mikor mi nem voltunk ott (a körülményes leírás arra utalt, hogy elcserélték a Toronto Raptorstól, amely utána bajnok lett). Az is igaz viszont, hogy néhány emberrel nagyon jó barátságot ápolt, és miattuk boldog volt. Kilenc évet töltött a pályafutásából Torontóban. Ha látja a képeket vagy a DeRozan-mezben lévő szurkolókat, úgy érzi, mintha valamilyen módon mégis ott lenne, ennek pedig örül.

Ketten is a tripladobásról beszéltek tegnap este. Egyikük az MVP, Giannis Antetokounmpo volt, aki elmondta, hogy mindig próbál Kyle Korvertől tanácsokat kérni. A görög játékos szerint fontos, hogy Korver sosem akarja túltolni, nem nagyon beszél egyébként, de ha van néhány észrevétele, arra mindig próbál odafigyelni, mert minden idők egyik legjobb shootere. Antetokounmpo úgy érzi, Korver sokat fog segíteni a csapatnak és több játékosnak is abban, hogy fejlessze a dobását. Mike Budenholzer vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy Korver profizmusa, munkamorálja és az, ahogyan figyel a részletekre, hatalmas segítség lesz, többek között neki is.

A New York Knicksn centere, Mitchell Robinson az előző idényben egyetlen egy triplát sem engedett el, ám egész nyáron ezen dolgozott. Robinson Ian Begleynek (SNY.tv) elmondta, hogy nincs értelme valamit gyakorolni, ha utána nem használja az ember, úgyhogy el fogja vállalni a hármasokat. David Fizdale vezetőedző annyit jegyzett meg játékosával kapcsolatban, hogy láthatóan fegyelmezettebb védő oldalon. Sokszor próbálták meg edzésen Robinson ellen a dobócselt, ám a center kiválóan érezte, hogy mikor kell és mikor nem kell elugrania ezekre. A tréner úgy érzi, Robinson egyre inkább kezdi megérteni, hogyan lehet hatékony az NBA-ben.

Fizdale arról is beszélt egyébként, hogy Julius Randle-t és Marcus Morrist tudja egyszerre játszatni - Randle lehet az ötös, Morris a négyes, és így nyomást tud helyezni az ellenfelekre.

Volt három szerződtetés. Jorge Gutierrez meghívót kapott az edzőtáborra a Denver Nuggetstől - legutóbb 2015-ben szerepelt az NBA-ben. A Brooklyn Nets ugyan nem igazolta le az idei draft 56. helyén kiválasztott Jaylen Handset, de a G-Ligás fiókegyüttes, a Long Island Nets igen. A Washington Wizards pedig tanácsadónak vitte Tommy Sheppard GM mellé Rod Thornt - több mint 40 évnyi tapasztalata van a ligából, dolgozott a Bulls, a Nets és a Sixers GM-jeként is, és többek között arról híres, hogy ő draftolta Michael Jordant.

A végére pedig egy kis múltidézés maradt az ismert NBA edzőtől, Rob McClanaghantől, aki Adrian Wojnarowskinak (ESPN) mesélt a The Woj Podban a 2010-es nyárról és arról, hogy Derrick Rose nem volt ott a Chicago Bulls LeBron Jamesszel tartott meetingjén. McClanaghan azt mondta, hogy a klub mindenképpen szerette volna, ha ott van a legnagyobb sztárja ezen a megbeszélésen, Rose azonban nem akarta ezt. Ez nem azt jelenti, hogy ne szeretett volna együtt játszani LeBronnal, csak egyszerűen úgy volt vele, hogy "itt vagyok, ha velem akarsz kosarazni, akkor igazolj ide, de nekem senkit nem kell győzködnöm, hogy játsszon velem". Bármit megkérdezhetett tőle James, felhívhatta akármikor, de nem akart gépre szállni és könyörögni senkinek sem, hogy folytassák egy csapatban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus