Hírmorzsák 2019-10-04 (11:45)

Dwight Howardnak Wilt Chamberlain a példaképe, ő is kész bármilyen áldozatot meghozni a bajnoki címért. Joel Embiidnek Jimmy Butler, Steph Currynek Andre Iguodala hiányzik. Butler új szokást honosított meg a Heatnél. Masai Ujiri biztosan kitölti szerződését Torontóban. A Warriors hosszútávon számol D'Angelo Russell-lel. A Lakers már próbálgatja azt a felállást, amiben LeBron James irányít, Anthony Davis pedig center. Jerami Grant ötöst is játszhat a Nuggetsnél. Ian Mahinmi legalább 6 hetet kihagy (Achilles-húzódás).

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid Rachel Nicholsnak (ESPN) elmondta, hogy nagy veszteség számára, hogy Jimmy Butler eligazolt az együttestől, mert közel kerültek egymáshoz, sokat beszélgettek, most is sokat beszélnek. Embiid szerint bárcsak maradt volna Butler, mert ki tudja, mire vihették volna ketten. A negyedik negyedben mindig kettejük kezében volt a labda, tudta, hogy számíthat társára, most viszont változott a helyzet. Idén másoknak kell feljebb lépni, és neki is többet kell tennie a pályán.

Ha már Butler, akkor itt lehet megemlíteni, hogy tényleg utat mutat eddig a Miami Heatnél: mint ismert, a floridaiak új sztárja az első közös tréning előtt hajnal fél 4-kor már csapat edzőközpontjában végezte a feladatokat, most pedig Meyers Leonard és Bam Adebayo is követték a példáját.

A Toronto Raptors elnöke, Masai Ujiri Frank Isolának (The Athletic) elmondta, hogy a szerződést be kell tartani, márpedig neki szerződése van a Raptorsszal, amit ki fog tölteni - tehát legalább a 2020/21-es idény végéig marad. A klub rengeteget tett érte, áldásként éli meg jelenlegi helyzetét. Vannak kihívások a munkájában, ahogy mindenkinek, de mindannyian győzni akarnak a sportban, ő is. Mint ismert, Ujiri felmerült korábban a New York Knicks elnöki posztjáért, idén nyáron pedig a Washington Wizards első számú vezetőjét látta benne Ted Leonsis, de hiába.

Ethan Strauss (ESPN) forrásai szerint jó esély van arra, hogy a Golden State Warriors nem fogja továbbcserélni D'Angelo Russellt a jövőben sem, hosszabb távra is megtartják. Joe Lacob tulajdonos és Bob Myers GM állítólag úgy tekintenek Russellre, mintha a Top5-ben választottak volna valakit a drafton. Korábban egyébként többen is elmondták a csapattól, hogy a hátvéd maradni fog, és nemcsak Klay Thompson ideiglenes pótlására hozták, és Strauss szerint a "hivatalos verzió" ebben az esetben fedi a valóságot.

Még mindig a Warriors: Steph Currynek hiányzik Andre Iguodala, saját bevallása szerint ezt meg is írta tegnap a Memphis Grizzlieshez cserélt swingmannek.

A Los Angeles Lakersnél már próbálgatják azt a felállást, amiben LeBron James irányítót, Anthony Davis pedig centert játszik - Alex Caruso, Avery Bradley és Kentavious Caldwell-Pope került a két sztár mellé a legutóbbi tréningen. James annyit mondott erről, hogy annyira sokoldalú a keretük, hogy többféle ötöst is pályára rakhatnak, gyorsabb, lassabb, alacsonyabb és magasabb "sorokat" is. LeBron egyébként nem nagyon szereti, ha irányítónak hívják - szerinte ő kosaras, nincs posztja, és gyakorlatilag bármire képes, akárkivel rakják fel a pályára.

Maradjunk még a Lakersnél: Dwight Howard bevallotta, hogy Wilt Chamberlain a kedvenc játékosa (és egyébként az életben is példaképnek tartja), márpedig Wilt áldozatokat hozott, mikor az aranysárga-lilákhoz került. Howard szerint miután minden egyéni trófeát megszerzett Chamberlain, azt tette, amit a csapat kért tőle, és pályafutása egyik legjobb idényét futotta, bajnok lett. Ugyanilyen az ő hozzáállása is - bármit megtesz azért, hogy a klub aranygyűrűt nyerjen.

A Denver Nuggetsnél Jerami Grant Paul Millsap első számú cseréje lesz négyes poszton, de Michael Malone vezetőedző elmondta, hogy Grant centert is játszhat - annyira jó az elzárás-leválásban és a gyűrű közeli befejezésekben, hogy ötös poszton is bevethetik, akárcsak Millsapet. Ezzel egyébként Mason Plumlee játékpercei csökkenhetnek, és helyet csinálhatnak Michael Porter Jr.-nak is. Nikola Jokic azt mondta Grantről, hogy jó játékos, meglepően atletikus.

A végére pedig a Washington Wizards centere, Ian Mahimni maradt, aki legalább 6 hetet kihagy, mert meghúzódott a jobb Achillese.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus