Hírmorzsák 2019-10-04 (21:45)

A Thunder aktívan árulja Steven Adamst - fiatal, pick és "kisebb fizetés" az ára. Brett Brown szerint Ben Simmons a liga legjobb védője lehet. Pascal Siakam maximum szerződést akar a Raptorstól. A Spurs DeMar DeRozannel tárgyal a hosszabbításról. Spencer Dinwiddie-t az NBA, Steve Ballmert pedig James Dolan álláspontja nem érdekli. Paul Millsap testvére a Nuggetsnél.

Sean Deveney (Heavy.com) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder keményen dolgozik azon, hogy megfelelő cserepartnert találjon Steven Adams esetében. A Thunder állítólag draftjogot, fiatalt és kevesebb "visszaérkező" fizetést akar a centerért.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt nyilatkozta Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer), hogy rendkívül fontos a védekezés, főleg a szezon végén, és ezt mindannyian tudnák. Brown azt is hozzátette, hogy szerinte Ben Simmons a liga legjobb védője lehet.

Két szerződéshosszabbításról jött pletyka. Egyrészt Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Pascal Siakam maximum kontraktust akar a Toronto Raptorstól - ez 5 évre 170 millió dollárt jelentene, más csapattól jövő nyáron 4 évre maximum 130 milliót kaphat. Szintén Charania hozta a hírt, hogy a San Antonio Spurs elkezdett beszélgetni DeMar DeRozannel a hosszabbításról - a dobóhátvédnek még 2020/21-re is van egy 27.7 millió dolláros játékosopciója, de elképzelhető, hogy hosszabb megállapodást köt a Spursszel.

Van két vitás kérdés, amiben úgy tűnik, nincs megállapodás. Arról korábban beszámoltunk már, hogy Spencer Dinwiddie befektetési alapot akar csinálni az új szerződéséből, de a liga ezt nem engedi a kollektív szerződésre hivatkozva (harmadik félre nem lehet átruházni a kapott összeget). Dinwiddie néhány napja elmondta, hogy azt ugye nem gondolja senki komolyan, hogy az ő ügyvédei nem olvasták végig a CBA-t, vagy hogy ne tudnák értelmezni, viszont onnantól, hogy megkapja a pénzt, már azt csinál vele, amit akar - továbbra is az a terve, hogy megcsinálja, amit eltervezett, tőzsdére viszi "magát".

Los Angelesben pedig a The Forum nevű stadiont (a Lakers is itt játszott korábban) birtokló James Dolan és a Madison Square Garden Inglewood és Steve Ballmer ellen indított pert - nem akarják, hogy a The Forum szomszédságában egy vadonatúj aréna épüljön. Ebben az esetben is ugyanaz a helyzet azonban, mint Dinwiddie-nél: Ballmer végig akarja csinálni, amit eltervezett, hiába folyik ellene per. A tulaj elmondása szerint egyébként ez csak lassítja a folyamatokat, nem fogja megállítani - ők kitartóak, és mindent megtesznek azért, hogy felépüljön az inglewoodi csarnok.

A Denver Nuggets leszerződtette Elijah Millsapet - Paul Millsap testvére, de egyelőre csak az edzőtáborra hívták meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus