Hírmorzsák 2019-10-07 (21:30)

Jim Boylen szerint Coby White rendkívül gyorsan tanul, és már most jóval fizikálisabb, mint várták. Kyle Lowry hosszabbított a Raptorsszal. Újabb következménye van a Daryl Morey - Kína "háborúnak". Kemba Walker szerint nagyok az elvárások a Celticsnél, de ezért igazolt Bostonba. Enes Kanter 24 órás testőrséget fogadott maga mellé. Magic Johnson szerint LeBron James tripla-dupla közelében fog átlagolni a most következő idényben. Kelly Oubre Jr. az Év Védője akar lenni, legalább egyszer pályafutása során. A Sixers a liga legjobban védekező csapata szeretne lenni. A Grizzlies centerként is próbálgatja Bruno Caboclót. Quin Snyder Mike Conley-t dicsérte. Kevin Durant nincs 7 láb magas, de magasabb, mint ahogy a ligába került.

Ma is volt újabb fejlemény Daryl Morey és Kína ügyében: a kínai bajnokság, a CBA törölte az összes Kínába szánt G-Ligás összecsapást - a Houston Rockets fiókegyüttese, a Rio Grande Valley Vipers a Texas Legends-dzel játszott volna két felkészülési mérkőzést, de ez most már nem aktuális. Kína egyébként 4 milliárd dollárnál is többet ér a liga számára a Forbes 2018 februári felmérése szerint, csapatonként több mint 133 millió dollárt, úgyhogy komoly pénzről van szó.

Arról beszámoltunk már a délután folyamán, hogy Kyle Lowry 1 évre 31 millió dollárért hosszabbított a Toronto Raptorsszal.

A Boston Celtics új irányítója, Kemba Walker elmondta, hogy új kenyéradójánál csak a győzelem a lényeg, a siker, a PO-ba jutás, ezt minden nap érezni. Nagyok az elvárások, ami adott esetben nehéz lehet, de ezt akarta - a Bostonnál komoly célokat tűzhet ki maga elé, mert esélye van elérni azokat. A gárda új centere, Enes Kanter mással került be a hírekbe: Erdogan-párti törökök vegzálták egy bostoni mecset előtt, ezért 24 órás testőrséget vett fel maga mellé.

A Los Angeles Lakers ikonja, Magic Johnson az aranysárga-lilák első előszezonmeccsének első negyede után azt írta twitteren, hogy szerinte LeBron James közel tripla-duplát fog átlagolni a most következő szezonban.

Ketten is a védekezésről beszéltek a napokban. A Phoenix Suns kiscsatára, Kelly Oubre Jr. elmondta, hogy mindig is nagy figyelmet fordított a játék ezen részére, two-way kosarasnak tartja magát, és a védekezésével jutott el oda, ahol most tart. Karrierje során többször is szeretne az All-Defensive első ötösbe kerülni, az Év Védője címet is be akarja gyűjteni, ezek az egyéni céljai. A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid azt nyilatkozta, hogy a liga legjobb védő csapata akarnak lenni, és meg is van ehhez az állományuk.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Jim Boylen Coby White-ot dicsérte. A tréner úgy érzi, hogy White nagyszerű első héten van túl az edzőtáborban - nagyon éretten játszik, és rendkívül gyorsan tanul, pillanatok alatt beépíti a játékába azt, amit mondanak neki. Nem fél, ami nagyon tetszik neki - fizikálisabb, mint először hitte, nagyobb darab. Tud labdával és anélkül is hasznos lenni, kiválóan dob eddig, de a fizikalitása az, ami igazán feltűnő - ezt szerették volna elérni, de nem gondolták, hogy ennyire hamar így fog kosarazni. Boylen azt is hozzátette, hogy akár egyes, akár kettes White, nagyszerű kosaras, ahogy a keret többi tagja is, ez a lényeg - szabad teret kell engedniük mindenkinek, hogy ki tudja hozni magából, ami benne van.

A Memphis Grizzlies új vezetőedzője, Taylor Jenkins elmondta, hogy Bruno Caboclót négyesként és ötösként is ki akarja próbálni - majdnem 10 kilót hízott a nyár folyamán a brazil. Maga az érintett elmondta, hogy otthonosabban mozog centerben, jobban is koncentrál, és a dobásaival nagyobb segítség tud lenni.

A Utah Jazzt irányító Quin Snyder azt nyilatkozta Mike Conley-ról, hogy abszolút nem általános, hogy valakiben ilyen gyorsan megbízzon az ember, de a játékmester kiérdemelte ezt. A jelenléte érezhető a pályán, és képes a nagy dobásokra - legyen szó akár csak az edzés végén két büntetőről, hogy ne kelljen a többieknek futni. Ha csak annyit mondana Conley-ról, hogy okos játékos, eléggé felületesen írná le - nemcsak a figurákat érti, hanem nagyszerűen látja meg azt is, melyik csapattársa milyen személyiség, és tudja, kinek mire van szüksége.

A liga eredetileg megtiltotta a profi NBA játékosmegfigyelőknek, hogy edzésen is megtekintsék RJ Hamptont és LaMelo Ballt - mindkét játékos az ausztrál bajnokságban játszik majd a következő idényben, ám mindketten pályára lépnek Amerikában csapataikkal az előszezon során. Nem sokkal később, a ma este folyamán változott az NBA álláspontja: a scoutok a tréningek során is megfigyelhetik a két érintettet, akiket a 2020-as draft elejére várnak.

A végére pedig Kevin Durant maradt, akit hivatalosan 6'10-nek mértek (208 centi) - korábban 6'9-es magassággal érkezett a ligába, de voltak pletykák, hogy akár 7'0 is lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus