Hírmorzsák 2019-10-13 (10:30)

Davis ujjsérülést szenvedett, elvileg nincs baja, de az MRI még hátra van. A Houston 25 millió dollárt bukhat, és bizonytalanok egyelőre a kínai cipőszerződések is. A Kingsnél Ariza, a Grizzliesnél Valanciunas és kiüli az előszezont. Buddy Hieldnek elég a maximum alatti fizetés is. Zion Williamsont és Keldon Johnsont is megdicsérték. Tyler Johnson készen áll új phoenixi szerepkörére, ami “szexi”. Tatum szerint Kobe-tól csak tanulni lehet, most sokkal tisztábban látja, mit kell tennie a sikerhez. Derrick Favorst nem rázta meg nagyon a nyári cseréje. Zach Lowe közreadta az idei League Pass Rankings-ét. 

Anthony Davis ujjsérülést szenvedett a Nets elleni második kínai felkészülési meccsen, de ahogy arról tegnap este már írtunk, szerencsére sem törése, sem szakadása nincs, azonban vasárnap azért még elviszik egy MRI-re, utána lehet 100 százalékban biztosat mondani sérülése súlyosságáról. Davis egy blokkolási kísérlet közben ért szerencsétlenül a labdához, ez okozta a gondot. 

Jelenleg csend van a Kína-NBA fronton, csak Marc Stein (New York Times) írt arról, hogy a Houston Rockets körülbelül 25 millió dolláros éves bevételtől eshet el, ha a kínai vállalatok bojkottálni fogják a franchise-t. Egyelőre az is bizonytalan, hogy a kínai sportszergyártók és egyes játékosok közötti szerződéseket mennyire érinti a botrány - több játékosnak is 2-10 millió dolláros éves megállapodása van az Antával, Li-Ninggel és a Peakkel. 

A Sacramentóban két játékos hagyja ki az előszezon hátralévő részét: a veterán Trevor Ariza hátáról egy jóindulatú daganatot kellett eltávolítani, szerencsére az alapszakaszra teljesen rendben lesz, míg Harry Giles már szeptember vége óta nem edzhet térdfájdalmak miatt, amelyek egyelőre nem csillapodnak. A Kings a korábban a 76ersben és Pelicansben is megfordult Hollis Thompsonnak adott részlegesen garantált szerződést. 

Jonas Valanciunas sem lép már pályára az előszezonban, a litván center a világbajnokság után csatlakozott a Grizzlieshez, és a lába nem reagált jól az edzésekre, általános fáradtságra panaszkodott, így nem kockáztatnak vele - a vizsgálatok strukturális elváltozást nem mutattak, várhatóan a pihentetés megoldja a problémát. A Clippersnél egy visszatérő akad, a hét elején pontosan nem ismert sérülést szenvedett Patrick Beverley ismét edzésbe állhat. 

Tegnap szó volt róla, hogy Buddy Hield kezd kissé idegessé válni amiatt, hogy a Sactóval nem haladnak a szerződéshosszabbítási tárgyalások. Jason Jones (The Athletic) úgy tudja, hogy Hield a maximumnál kisebb ajánlatot is elfogadna, de arra figyelnie kell a Kingsnek, hogy az ajánlatuk ne legyen “sértően” kevés. A 2016-os draftosztályból egyébként eddig csak Ben Simmons és Jamal Murray hosszabbított idő előtt, mindketten a maximumot kapták. Luke Walton vezetőedző szerint mindenki szereti és elismeri Hieldet a csapatnál, a menedzsment és a játékos dolga letárgyalni ezt. 

A Jazz leigazolta a 2017/18-as évadban a Mavericksnél már NBA-tapasztalatot szerzett Kyle Collingsworth-öt, aki Trevon Bluiett helyére érkezik. A Utah államból származó kiscsatár szerződése nem nyilvános, de valószínűleg nem garantált. A Mavericks kitette keretéből a világbajnokságon megismert japán dobóhávédet, Yudai Babát, akinek reális esélye nem volt az alapszakasz-keretre, de valószínűleg a Dallas G-Ligás csapatánál, a Texas Legendsnél folytatja. 

A nyáron a Lakerstől Pelicanshez cserélt Josh Hart szerint Zion Williamsont egyszerűen senkihez nem lehet hasonlítani, hihetetlen erővel rendelkezik, amit ráadásul nagyon-nagyon jól tud használni. Az ellene játszó Rudy Gobert is dicsérte, a liga legjobb védője szerint Williamson meglepően agilis, már ezzel sok ellenfelének gondot fog okozni, emellett Gobert a Pelicans draftelsőjének gyors irányváltásait emelte ki. Rudy Gay a Spurs húszéves újoncáról, Keldon Johnsonról áradozott, a veterán kiscsatár szerint korához elképesztően érett játékos a szintén kiscsatár poszton bevethető Johnson, simán felveszi a versenyt olyan dinoszauruszokkal is, mint ő maga. 

A Phoenixnél igyekeznek új időszámítást kezdeni, ennek fontos láncszeme lehet Tyler Johnson, akit a gárda hatodik emberének szánnak. Johnsonnak semmi problémája nincs ezzel, ha itt tud emlékezeteset nyújtani, akkor itt - tömegével kopogtatnak az ajtón a tehetségek, minden lehetőségnek örülni kell. Johnson mondta is tavalyi csapattársának, Jamal Crawfordnak, hogy “szexivé” tette ezt a szerepkört, ő és Lou Williams teljesen átformálta mindazt, amit addig a hatodik emberekről gondoltunk. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy Johnsonnak csipkednie kell magát, mert négyéves, 50 milliós szerződése utolsó évébe lép, és a tavalyi játéka alapján ennyit nem fog kapni 2020 nyarán. 

Derrick Favors a nyáron került Utahból New Orleansba, ahol a csapat egyik veterán vezérének szánják. Favors 2011-ben a Deron Williams-féle cserében került a Jazzhez, erről azt mondta Tony Jonesnak (The Athletic), hogy az sokkal nehezebb váltás volt - még éretlen tinédzser volt, ráadásul semmit nem tudott a liga működéséről. Most már felnőtt, tapasztalt, és csak arra figyel, hogy fizikálisan és mentálisan is rendben legyen, mert ez a dolga. 

Jayson Tatum a nyáron Kobe Bryanttel dolgozott együtt, és egyből felröppent pár pletyka, hogy ez negatívan befolyásolja majd a pályán mutatott teljesítményét. John Karalis (MassLive) készített vele interjút, amelyben Tatum ezt visszautasította, szerinte továbbra is a középtávoli játéka marad meghatározó, a közös munkát pedig nagyszerűnek tartja, mert a visszavonult klasszissal nagyon fontos beszélgetéseket folytattak a sikerességről, és nagyon hasznos apróságokat leshetett el. Azt is hozzátette, hogy muszáj fejlődni, ezért a nyáron a hárompontosok, gyűrű közeli befejezések és a büntetők hatékonyságán dolgozott - nem elégedett a tavalyi szezonjával, jóval többet ki lehetett volna hozni belőle, a miértre pedig megtalálta a válaszokat, ezért is várja nagyon izgatottan az új évadot. 

Zach Lowe közreadta egyik legnépszerűbb listáját, amelyben az NBA csapatait rangsorolja aszerint, hogy melyikük nyújt leginkább közönségszórakoztató játékot - ez az úgynevezett NBA League Pass Rankings. A lista alján a 30-26. helyen a Washington Wizards, a Cleveland Cavaliers, a Charlotte Hornets, az Oklahoma City Thunder és az Indiana Pacers gárdái alkotják az öt legkevésbé “nézhető” csapatot, míg a Top5-be a Denver Nuggets, Los Angeles Clippers, Milwaukee Bucks, Los Angeles Lakers, illetve az első helyen a Philadelphia 76ers került a szakíró szerint, aki minden csapatnál meg is indokolta a helyezést - a Top15-öt ide kattintva, az alsó 15-öt ide kattintva lehet végigbogarászni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus