Hírmorzsák 2019-10-14 (11:15)

Steve Kerr szerint Steph Curry mentálisan és fizikálisan is pályafutása csúcsán van - Kerr Marquise Chrisst is dicsérte. Gerald Green több hónapot is kihagyhat lábtörése miatt. Draymond Green úgy érzi, az embereknek mindig meglesz a véleménye minden témában. James Harden csak arra koncentrál, hogy jobban kezdjék ezt a szezont, mint az előzőt. Tacko Fall two-way szerződést kapott a Celticstől.

Tegnap este írtunk már arról, hogy Paul George legkorábban november közepén mutatkozhat be új csapatában, a Los Angeles Clippersben. A Houston Rocketsnél Gerald Greennek ennél nagyobb baja is lehet: Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint lehet, hogy eltört a swingman bal lábfeje. Green ezen a héten további szakvéleményeket kér a sérüléséről, de ha műteni kell, több hónapot is kihagyhat.

Ha már Houston, akkor jöjjön Kína: Bill Oram (The Athletic) információi szerint a Los Angeles Lakers játékosa, Kyle Kuzma két szponzori szerződést is bejelentett volna a csapat kínai körútján, amelyeket kínai cégekkel kötött, de végül mindkét bejelentés elmaradt Daryl Morey Hongkongot érintő tweetje, illetve az azt követő láncreakció miatt.

A Kínával kapcsolatos botrányról a Golden State Warriors magasembere, Draymond Green annyit mondott, hogy bármilyen téma érintsen valakit érzékenyen, arról mindig beszélni fognak. Amerikában joga van az embernek arról beszélni, amiről akar - éppen ezért nincsenek hozzászokva az ilyen reakciókhoz, mint ami a másik oldalról jött. Ettől függetlenül joga van az embereknek minden kérdésben az egyik vagy a másik oldalt választani.

A Rockets sztárja, James Harden azt mondta, hogy ki akar maradni ebből a Kína témából, csak a játékra akar koncentrálni. Másfél hét van a szezonkezdetig, és az előző idényt nem kezdték jól, ezért kapaszkodniuk kellett az egész év során. Most megpróbálják elkerülni ezt, nem akarnak ilyen helyzetbe kerülni.

Szintén a Warriorshoz tartozik még két hír. Egyrészt Steve Kerr vezetőedző Marquese Chrisst dicsérte: sokkal jobb passzoló, és jóval hatékonyabb az elzárások után, mikor befelé válik le, mint azt gondolta volna, ez nagyon tetszik neki a magasemberben.

Kerr azonban arról is beszélt emellett, hogy szerinte Steph Curry mentálisan és fizikálisan is top formában van. A tréner úgy érzi, hogy minden szempontból pályafutása csúcsán jár Curry, aki ellen mindenfajta védekezést bevetettek már az ellenfelek, évek óta készülhet ezeknek az ellenszereivel. Csak a szokásosat várja, amit az elmúlt 5 évben, de ami így is rendkívül különleges.

A Boston Celtics két szerződést is kiosztott: az egyiket Max Strus kapta, aki 2 éves megállapodást kötött a franchise-zal (az első éve részlegesen, majdnem a rookie fizetés felének mértékében garantált), a másikat pedig Tacko Fall, akivel two-way papírt írt alá a klub. Utóbbi az érdekesebb: a center 45 napig lehet majd az NBA csapatnál, a szezon nagy részét a G-Ligás fiókegyüttesnél fogja majd tölteni - már ha nem csinál a szerződéséből idény közben rendes kontraktust a Boston.

A Charlotte Hornets kitette keretéből Joe Chealey-t és Josh Perkinst - előbbi two-way szerződéssel játszott Charlotte-ban az előző idényben, Perkins pedig az idei draft után érkezett a csapathoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus