Hírmorzsák 2019-10-15 (11:00)

LeBron James elmondta véleményét Daryl Morey tweetjéről, nagyon betámadták érte twitteren. Feszült hangulatban folyt Adam Silver és a játékosok beszélgetése Kínában? Anthony Davis jobb hüvelykujja rendben van. Gerald Green 2-3 hónapra kiesett. Kemba Walker úgy érzi, többet fog labda nélkül játszani a Celticsnél - kedvelik egymást, szerinte most ez a legfontosabb. Az alváshiány a liga legnagyobb problémája?

A ma délelőtti morzsát is a kínai helyzettel kezdjük. Arról tegnap este írtunk már, hogy Adam Silver beszélt a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets játékosaival is a két csapat kínai találkozói előtt, ám a tegnapi hírekkel ellentétben Rachel Nichols (ESPN) úgy tudja, hogy elég feszült hangulatú diskurzus folyt a komisszár és a kosarasok között. Több játékos is úgy gondolta, hogy bedobták őket a mélyvízbe az NBA és Kína közötti csatában, és a helyi újságírók folyamatosan kérdezgették őket erről, mielőtt Silver megérkezett volna a helyszínre. Arra is rákérdeztek, hogy vajon kiszabnak-e büntetést Daryl Morey-nak, mert szerintük ha egy játékos tweetelt volna ki valamit, ami több millió dollárjába kerül a ligában, akkor azt az illetőt büntetnék - a liga egyébként korábban kimondta már, hogy nem lesz következménye a kiírásnak a GM-re nézve.

LeBron Jamest kérdezték az újságírók az esetről, amire ma hajnalban válaszolt is. A Lakers sztárja azt mondta, hogy nem akar szócsatába kezdeni Morey-val, de szerinte nem volt elég tudása arról, amiről írt, és mégis megosztotta a gondolatait - sok emberre lehet negatív hatással Morey Hongkongot támogató tweetje, nemcsak pénzügyileg, de fizikálisan, érzelmileg és lelkileg is. James utána megint elmondta, hogy vagy nem volt tisztában a helyzettel Morey, vagy rossz helyekről informálódott, ő ezt gondolja. LeBron úgy érzi, hogy ha valaki tudja, hogy a szavai vagy a tettei ennyi emberre, egyénre és családokra lehetnek hatással, akkor átgondolhatná, mielőtt cselekszik.

Azt is hozzátette, hogy nem mindig a közösségi média a megfelelő hely, ha valamit közölni szeretnénk. James utána kapott hideget-meleget twitteren, nekiment Enes Kanter is, de az is előkerült például, hogy tavaly januárban még Martin Luther Kinget idézte twitterén, most pedig eladja a lelkét a kínai pénz miatt. Erre egyébként nem kis mértékben rátett egy lapáttal, hogy a nyilatkozata után twitteren leírta, milyen nehéz héten van túl a csapatával, és az embereknek meg kell érteniük, hogy a tetteik és a szavaik milyen hatással vannak másokra. Szerinte senki nem állt meg és gondolkodott el a következményeken - egy héttel később is el lehetett volna küldeni azt a tweetet.

Térjünk még vissza a Lakersre egy kicsit: Anthony Davis MRI-jének eredménye negatív lett, nincs semmilyen komolyabb baja a jobb hüvelykujjának - állapota day-to-day. A Houston Rocketsnél nagyobb a gond: Jonathan Feigen (Houston Chronicle) úgy tudja, hogy Gerald Greennek 2-3 hónapot kell kihagynia, miután eltört a lábfeje.

A Boston Celtics új sztárja, Kemba Walker John Karalisnak (MassLive.com) azt nyilatkozta, hogy rengeteg terhet levesz a válláról, hogy most majd a Celticsben játszhat, mert nem kell állandóan neki helyzetet teremteni, sokkal többet lehet a pályán labda nélkül - más dobóhelyzetei is lehetnek ennek segítségével. Úgy érzi, kevesebbet fogják használni, mint eddig a Charlotte-nál, de ennek örül is, mert így mások is kibontakozhatnak. Azt is hozzátette, hogy nagyon jól kijön új csapattársaival, ami szerinte fontos. Minden nap keményen dolgoznak - kell majd némi idő, mire teljesen összeszoknak, de jelenleg az a legfontosabb, hogy kedvelik egymást.

Voltak természetesen rostermozgások, változások. A Boston lehívta Jayson Tatum és Robert Williams 2020/21-re vonatkozó csapatopcióit. A Minnesota Timberwolves leigazolta Tyus Battle-t és Barry Brown Jr.-t, kitette keretéből Jordan Murphy-t és Lindell Wiggintont. A Brooklyn pedig Deng Adeltől és John Egbunutól búcsúzott.

A végére pedig az alváshiány maradt, amely gyakorlatilag az egész liga szerint a legnagyobb problémát jelenti, és egyelőre nincs megoldás. Rengeteget utaznak a csapatok, egyszerűen nincs idő eleget aludni, ez pedig CJ McCollum szerint kihatással van a kosarasok egészségi állapotára, gondolkodására, annak gyorsaságára és a mozgásukra is. Andre Iguodala például elmondta, hogy a repülőn történő alvás nem olyan, mintha normálisan aludna az ember, nem igazán számít. Tobias Harris szerint az alváshiányról pár éven belül legalább annyit fognak majd beszélni, mint most az NFL-ben az agyrázkódásokról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus