Hírmorzsák 2019-10-17 (10:15)

Pascal Siakam szinte biztosan megkapja hétfőig a max hosszabbítást. Bogdan Bogdanovicnak 4 évre 51.4 milliót ajánlott a Kings (jelenleg nem is kínálhatott volna többet), a szerb most gondolkodik. Buddy Hield ki van akadva a 90 milliós ajánlatán. A Pelicans és a Clippers átlagos jegyárai nőttek a legtöbbet. Kristaps Porzingis egyáltalán nem gondol már a sérült térdére. Tomas Satoransky a Bulls kezdő irányítója, Kris Dunn-nak védekezésben kell segítenie a csapatot. Erik Spoelstrát LeBron Jamesre emlékezteti Jimmy Butler hozzáállása. Vince Carter mind a 82 mérkőzésen szeretne pályára lépni. Billy Donovan nem tudja, Andre Roberson készen fog-e állni az alapszakasz kezdetére. Rostermozgások az egész ligából.

Tegnap este volt már róla szó, hogy a Sacramento Kings milyen szerződést ajánlott Buddy Hieldnek, illetve hogy a Boston Celtics mit kínál Jaylen Brown számára. Hield nem kicsit kiakadt egyébként azon, hogy "csak" 90 milliót ajánl neki a Kings: elmondása szerint ha nem akarják a csapatnál tudni, akkor talál majd magának másik együttest, otthont. Imádja a csapatot, sokat számít neki a hűség és a tisztelet, úgy érzi, ő is a csapat része, de ha nem akarják Sacramentóban tudni, akkor nem.

Arról is írtunk, hogy Pascal Siakam esetében nem kell gondolkodni az összegen, Chris Haynes (Yahoo Sports) pedig megírta, hogy gyakorlatilag biztos a megegyezés - nyílt titok, mindenki úgy számol, hogy a Toronto Raptors megadja a magasembernek 5 évre a 168 millió dollárt.

Ugyanehhez a témakörhöz kapcsolható, hogy Jason Anderson (Sacramento Bee) forrásai szerint a Kings beajánlotta Bogdan Bogdanovicnak 4 évre az 51.4 milliót - ennél többet nem is adhatnak idő előtt a szerbnek, aki most gondolkodik azon, hogy elfogadja-e ezt a pénzt, vagy inkább jövő nyáron, korlátozott szabadügynökként megnézze, ki mennyit adna neki egy igen visszafogottnak tűnő piacon. Maga az érintett annyit mondott még tegnap, hogy szeretne maradni a csapatnál - mindenki tudja, hogy jól érzi magát, mert nagyszerű a közösség a Kingsnél. Boldog, az volt az elmúlt években is, de semmit nem akar elsietni.

A TicketCity információi szerint a Los Angeles Clippers és a New Orleans Pelicans átlagos jegyárai nőttek a legtöbbet az előző idényhez képest - ebben nem sok meglepetés van. A szűken vett élmezőnyben található a Memphis Grizzlies és a Miami Heat is, a legnagyobb visszaeséseket tartalmazó lista első öt helyén pedig a Houston Rockets, az Oklahoma City Thunder, a San Antonio Spurs, az Atlanta Hawks, illetve a Golden State Warriors áll.

A Dallas Mavericks egyik sztárja, Kristaps Porzingis azt nyilatkozta tegnap este, hogy egyáltalán nem gondol már a műtött térdére, nagyszerűen érzi magát fizikailag, semmi gondja nincs. A lett játékos beszélt arról is, hogy a társai bíznak benne, sokat passzolnak neki, és el fogja vállalni az üres dobásait, amik egyre inkább esni fognak, nincs kétsége efelöl. Nem egy türelmes fajta, de biztos abban, hogy idővel egyre hatékonyabban fogja értékesíteni a helyzeteit, így pedig a csapat is jobb lesz.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Jim Boylen bejelentette, hogy Tomas Satoransky a gárda kezdő irányítója. A trénernek nagyon tetszik, ahogy a cseh játékos gardírozza a támadásokat, és nagyszerű dobónak tartja, így labdával a kezében és anélkül is használható a pályán. Jó kapcsolatban vannak, és bízik Satoranskyban, hogy el tudja vezetni az első sort. Boylen arról is beszélt, hogy Kris Dunn-nak a második ötösben lesz szerepe, méghozzá védekezésben. Dunn állítólag jól fogadta a hírt, és szeretne ebben a szerepkörben kiteljesedni - éppen ezért büszke játékosára, csak a csapatsikerek érdeklik.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra arról beszélt az újságíróknak, hogy Jimmy Butler önzetlensége és győzni akarása LeBron Jamesre emlékezteti - szerinte ez a fajta hozzáállás nagyon ritka egy sztárjátékostól. Nagyon odafigyel a csapattársaira, és azt akarja, hogy felvegyék a ritmust, jól játsszanak, még ha ezzel saját magát háttérbe is szorítja támadásban. Nem érdekli, hogy hány dobása van, vagy hogy mennyi pontot dob, csak az számít neki, hogy győznek-e vagy sem, és mindent megtesznek-e ezért vagy sem. Maga az érintett annyit mondott a feladatairól, hogy passzolnia kell és védekezni - szeretné, ha a többiek szoknák a játékot, főleg a fiatalok. Ha eljön az idő, úgyis vállalni fog, de azt akarja, hogy a többiek jól érezzék magukat a pályán, mert mindenkire szükségük van ebben a hosszú szezonban.

Az Atlanta Hawks 42 éves játékosa, Vince Carter azt nyilatkozta Malika Andrewsnak (ESPN), hogy szeretne a gárda mind a 82 alapszakaszmeccsén pályára lépni - mint ismert, ez az utolsó éve. Carter szerint az edző dönt, hogy mikor veti be őt, de olyan fizikális állapotban akar lenni, hogy bármikor meg lehessen ezt tenni.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzőjétől, Billy Donovantől arra kérdeztek rá, hogy Andre Roberson bevethető lesz-e az alapszakasz kezdetére, amire annyit mondott a tréner, hogy nem tudja. Roberson másfél évig nem tudott normálisan edzeni, most pedig egy elég intenzív felkészülésen van túl. Donovan szerint hagyni kell, hadd gyógyuljon, időt kell hagyni neki a regenerálódásra, aztán pedig fokozatosan egyre több munkát végeztetni a swingmannel.

A végére pedig jöjjenek a rostermozgások. A Clippers leszerződtette BJ Taylort. A Washington Wizards elbúcsúzott Justin Andersontól, Phil Booth-tól, illetve Jemerrio Jonestól is, de leigazolta Jalen Jonest és Anzejs Pasecnikset. A New York Knicks kitette keretéből Amir Hinton - jó eséllyel a G-Ligás fiókcsapatban, a Westchester Knicksnél folytatja karrierjét. A Philadelphia Sixers pedig lehívta Zhaire Smith 2020/21-re vonatkozó csapatopcióját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus