Hírmorzsák 2019-10-21 (10:00)

Kyle Kuzma nem játszik a szezonnyitón, az viszont elképzelhető, hogy Isaiah Thomas igen. Paul George még nem edzhet ütközésekkel együtt. D'Angelo Russell szerint látnia kellett azt is, milyen egy diszfunkcionális franchise. Spencer Dinwiddie ma találkozik a liga vezetőivel a befektetési alapja miatt. Jeremy Linnek megmondták, hogy az Euroligába menjen, ha még vissza akar térni az NBA-be. LeBron James középiskolás meze közel 200.000 dollárért kelt el. Alakulnak a rosterek az alapszakaszra.

A Los Angeles Lakersnél Kyle Kuzma egészen biztosan kihagyja a szerda hajnali szezonnyitót a Los Angeles Clippers ellen - mint ismert, vagy egy kisebb fáradásos törés a lábfejében. Szintén ide tartozik, hogy Alex Caruso állapota day-to-day - róla tegnap írtunk, hogy a medencecsontja zúzódott meg. A városi rivális Clippersnél Paul George még nem kapott engedélyt arra, hogy ütközésekkel együtt tréningezzen, és egyelőre az sem teljesen világos, hogy mikor adnak neki zöld utat az orvosok. Van azonban jó hír is: úgy tűnik, hogy a Washington Wizardsnál Isaiah Thomas pályára léphet a szezonnyitón - teljes intenzitású edzést végzett, és jó állapotban van.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie ma találkozik a liga elöljáróival, hogy a játékos azon tervéről beszélgessenek, miszerint Dinwiddie tőzsdei befektetési alapot csinálna az új szerződéséből. Mint ismert, a liga korábban közölte, hogy ez tilos, mivel a kollektív szerződés értelmében harmadik félre nem ruházható át a kosaras juttatása. Dinwiddie azonban úgy van vele, hogy az ő pénze, azt csinál vele, amit szeretne, azt sem mondhatja meg neki senki, milyen kocsit vegyen a saját vagyonából - kijelentette, hogy a liga tiltása ellenére is véghez fogja vinni tervét.

A Golden State Warriors új hátvédje, D'Angelo Russell Mark Medinával (USA Today) arról beszélgetett a minap, hogy látnia kellett azt is, milyen egy diszfunkciós franchise. Fiatalon kerül az ember a ligába, látja, hogyan működnek a dolgok, és azt gondolja, hogy az a normális. Aztán elkerül egy Brooklyn Netshez, ami a teljes ellentettje annak, amit addig tapasztalt. Abba nem ment bele részletesen, hogy mi volt a probléma a Lakersnél, de azt elárulta, hogy rengeteg extra energiáját emésztette fel az az időszak. Az aranysárga-liláknál nem igazán volt struktúra a klubnál, a Netsnél annál inkább, ezért a nyári csapatválasztásánál ezt is figyelembe vette.

Folytatódtak a rostermozgások, átalakítások - legkésőbb ma kell maximum 15+2 fősre csökkenteni a kereteket. A Chicago Bulls Milton Doyle-tól, Justin Simontól és Simisola Shittutól vett búcsút, így 15+1 emberes az állománya. A Charlotte Hornetsnél Kobi Simmons és az idén draftolt Jalen McDaniels "helyet cseréltek" - McDaniels two-way megállapodásából rendes szerződés lett, míg Simmons two-way papírt kapott végül. A Toronto Raptors leigazolta, majd ki is tette keretéből Tyler Ennist, aki így valószínűleg a G-Ligás fiókcsapatnál folytatja. Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Christian Wood valószínűleg bekerül a Detroit Pistons alapszakaszkeretébe.

A Houston Rocketsnél a tegnap kitett Michael Frazier two-way szerződéssel gazdagodott, Matur Maker, Shamarie Ponds és Ray Spalding viszont szabadlistán találták magukat. A New Orleans Pelicansnél Jalen Adams, Kavell Bigby-Williams és Javon Bess kerültek lapátra, így kész van a 15+2 fős keret. A Golden State Warriors Alfonzo McKinnie mellett a tegnap szerződtetett Jared Cunninghamtől és Nick Zeislofttól is búcsúzott. Az Atlanta Hawks Kenny Gabrielt és Mark Ogden Jr.-t pakolta waiverre. A Milwaukee Bucks pedig a Rayjon Tucker, Jemerrio Jones, Trevor Lacey triótól köszönt el.

LeBron James 2002-es, középiskolás meze végül 187.500 dollárért kelt el a Goldin Auctionsnél - ez volt az a mez, amelyben a Sports Illustrated egyik 2002-es számához fotózták Jamest.

A végére pedig Jeremy Lin maradt, aki a Never Done című YouTube dokumentum-sorozatban arról beszélt, hogy az ügynöke megmondta neki: ha vissza akar térni az NBA-be, a legjobb esélye az Euroligából lehet. Azt is hozzátette, hogy ő azonban a szíve legmélyén érezte, hogy a kínai szurkolók előtt szeretne kosarazni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus