Hírmorzsák 2019-10-22 (08:30)

Buddy Hield és Jaylen Brown mellett Dejounte Murray, Domantas Sabonis, Taurean Prince és Joe Ingles is hosszabbítottak csapataikkal. Zion Williamson meniscusa elszakadt. Végleges rosterátalakítások az alapszakasz előtt. Opciólehívások a Bullsnál és a Knicksnél. Marcin Gortat szerint magát a játékot leszámítva a Suns volt a legrosszabb klub, ahol valaha játszott. Adam Silver úgy gondolja, minden rendben lesz idővel az NBA és Kína között. Szigorúbb szabályok vonatkoznak a játékosokat szidó nézőkre. A ligának kellett az országos TV-ben tartani a Raptorst a nyitónapon és karácsonykor is.

Arról tegnap este olvashattatok már, hogy a Sacramento Kings Buddy Hielddel, a Boston Celtics pedig Jaylen Brownnal hosszabbított. Brown esetéhez tartozik, hogy Chris Haynes úgy tudja, a 115 millióból csak 103 garantált - 4 milliót akkor kap meg a játékos, ha legalább 65 meccsen játszik, 49 vagy több mérkőzést nyer a csapat, és bekerül a PO második körébe, 8 millió viszont MVP, DPOY díjakhoz és All-NBA csapatokhoz van kötve.

Voltak további hosszabbítások is. Az újoncszerződésen lévők közül Dejounte Murray 4 évre 64 millió dollárért maradt a San Antonio Spursnél - Murray egyébként a New Balance-szal is tegnap írt alá szponzori megállapodást. Az Indiana Pacers magasembere, Domantas Sabonis 4 évre 75 millió dollárt kapott, ami bónuszokkal lehet 85 millió is a végén. A Brooklyn Netsnél Taurean Prince 2 évre 29 millióért írta alá új szerződését. A Utah Jazznél pedig már nem a rookie kontraktusát hosszabbította meg Joe Ingles, ő 1 évre 14 millióért írt alá új megállapodást. Ezek a szerződések mind a 2020/21-es idénytől élnek majd.

Arról is írtunk már reggel, hogy Zion Williamson meniscusa elszakadt - részletek ezen a linken.

Voltak természetesen rosterátalakítások is, hiszen tegnap ki kellett alakítani a végleges keretet. A Detroit Pistons kitette keretéből Joe Johnsont, a Jazz William Howardot, Andrew Lawrence-t, Isaac Haast és Mike Scottot, a Minnesota Timberwolves Ty Wallace-t, a Sacramento Kings pedig Hollis Thompsont és Tyler Ulist pakolta szabadlistára. A Cleveland Cavaliers lehívta waiverről a Golden State Warriors által kitett Alfonzo McKinnie-t. A Washinton Wizards Chris Chiozza, a Toronto Raptors pedig Oshae Brissett esetében alakította át a nem garantált kontraktust two-way megállapodássá, így mindkét illető csapata kötelékében maradhatott.

A Chicago Bulls Lauri Markkanen, Wendell Carter Jr. és Chandler Hutchison, míg a New York Knicks Frank Ntilikina, Kevin Knox és Dennis Smith Jr. esetében hívta le a 2020/21-es csapatopciókat. A Memphis Grizzlies nem hívta le azonban Josh Jackson opcióját, neki tehát nincs garantált szerződése a következő idényre.

Marcin Gortat Kamil Chanas podcastjének vendége volt, ahol elmondta, hogy nagyszerűen érezte magát a Phoenix Sunsnál, amíg csak a kosárlabdáról volt szó, de minden mást nézve a Suns volt a legrosszabb klub, ahol valaha játszott. A lengyel center azt is hozzátette, hogy szerinte nem sok minden változott a franchise-nál, mert dolgoznak még ott olyan emberek, akiknek soha nem lenne szabad ezt a csapatot irányítani.

A liga komisszárja, Adam Silver azt nyilatkozta az ESPN adásában, hogy szerinte idővel visszaáll a rend az NBA és Kína között. Most nagyon nehéz időszakot élnek meg, de mindenki elmondta az álláspontja, nincsenek titkok, úgyhogy megoldás fog születni. Azért érdekes ez, mert nemrég elhangzott a kínai közszolgálati TV-ben egy olyan mondat, miszerint Silver meg fogja még bánni, hogy lejáratta Kínát ország-világ előtt.

A liga szigorított a nézőkkel szemben is: innentől mindenkit kivezetnek, aki a játékosok anyját, szexuális beállítottságát vagy bármi olyat szid, aminek semmi köze nincs a kosárlabdához.

A végére pedig szintén az NBA maradt, amelynek kardoskodnia kellett az országos TV-nél, hogy a bajnok Toronto Raptors műsoron maradjon a nyitónapon és karácsonykor is. Az ok egyszerű: az NBA-t nem a TNT és az ESPN adja Kanadában, így a nézettségi adatok csökkennek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus