Hírmorzsák 2019-10-24 (09:45)

A Spurs garantálta LaMarcus Aldridge teljes 2020/21-es fizetését. Ha a Lakers nem csinál valami nagy butaságot, Anthony Davis hosszútávon is marad a gárdánál. Ha alulteljesít a Bucks, nehezebben tud majd dönteni Giannis Antetokounmpo a maradás vagy a lelépés között. Draymond Greennek nem tetszett Kevin Durant egyik nem régiben adott nyilatkozata - beszélt kettejük kapcsolatáról és balhéjáról is. Szinte biztos, hogy Andre Iguodala a nyáron visszatér a Golden State-hez. Patrick Beverley-t megbüntette a liga. Nicolas Batumnak eltört a középső ujja. Paul George nagyjából három héten belül kezdheti meg a szezont. Rostermozgások az egész ligából. Salt Lake City rendezi a 2023-as All-Star gálát.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a San Antonio Spurs teljes mértékben garantálta LaMarcus Aldridge 2021/21-es, 24 millió dolláros bérét - ebből csak 7 millió volt garantált eddig.

Két játékosról is kijöttek infók szerződéshosszabbítással kapcsolatban. A Los Angeles Lakers sztárjáról, Anthony Davisről Sam Amick (USA Today) azt írta, hogy egy Davishez közeli forrás szerint a Lakers dolga annyi, hogy ne rontsa el innentől - a magasember további szolgálataira is az aranysárga-lilák a legesélyesebbek, már ha valamit nem butáskodnak el a következő háromnegyed évben Rob Pelinkáék. Maga az érintett az első mérkőzés után annyit mondott, hogy ez csak egy találkozó volt, lesznek még jobbak is.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo egy harvardi professzorral, Anita Elberse-zel beszélgetett még az idei év tavaszán, akinek elmondta, hogy azt szeretné, ha a Bucksnál egy győztes kultúra alakulna ki. Eddig minden rendben ment, és ha ez így is folytatódik, sehol máshol nem akar játszani. Amennyiben azonban a mostani idényben alulteljesít a Milwaukee, sokkal nehezebb kérdés lesz eldöntenie, hol folytassa pályafutását - jövő nyáron hosszabbíthat a csapattal, de szabadügynök csak 2021-ben lesz.

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green Adrian Wojnarowskinak (ESPN) elmondta, hogy nem az idegesíti, hogy Kevin Durant lelépett, hanem az, hogy a Wall Street Journalnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy nem tartozott a Warriorsba. Green szerint ez nem igaz, Durant is egy volt közülük. Green azt is elmondta, hogy úgy érezte, Bob Myersék hátat fordítottak neki, mikor volt az a bizonyos összetűzése Duranttel a pályán - idő kellett neki, míg belátta, hogy hibázott. Még a büntetésekor mondták neki, hogy kérjen elnézést Duranttől, amit nem tett meg, csak akkor, amikor ő is átlátta, tévedett. Nem az fájt neki, hogy elbuktak pár meccset, hanem hogy azzal az emberrel rosszban volt, akivel korábban jó viszonyt ápolt, elvesztette KD bizalmát.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marc Stein úgy tudja, szinte biztos, hogy Andre Iguodala jövő nyáron visszatér a Golden State-hez, és a San Francisco-i együttesnél fejezi be pályafutását.

A Los Angeles Clippers játékosát, Patrick Beverley-t 25.000 dollárra büntette a liga, miután a közönség közé dobta a labdát a Lakers elleni összecsapáson.

Térjünk át a sérülésekre. A Charlotte Hornetsnél eltört Nicolas Batum egyik középső ujja. Nem teljesen új hír, de Chris Haynes (Yahoo Sports) is lehozta, hogy Paul George nagyjából három hét múlva kezdheti meg a szezont - mint ismert, vállproblémái vannak, kétszer is műtötték a nyár folyamán.

Szerződtetések is történtek, miután több játékos is szabadlistára került az elmúlt 1-2 napban. A Nets Timothe Luwawu-Cabarrot-nak adott two-way megállapodást, a Chicago Bulls ugyanilyen szerződést kötött Max Strusszal, a Toronto Raptors Shamorie Ponds-dzal, a New York Knicks pedig Ivan Rabb-bel. Az Atlanta Hawks lehívta waiverről a Minnesota Timberwolves által elküldött Tyrone Wallace-t. A Memphis Grizzlies pedig nem hívja le Josh Jackson 2020/21-es csapatopcióját.

A végére pedig a liga maradt, amely bejelentette, hogy a 2023-as All-Star gála Salt Lake City-ben lesz - a Utah Jazz legutoljára 1993-ban rendezte meg az eseményt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus