Hírmorzsák 2019-10-24 (21:15)

Doncic és Beal is egyetértettek abban, hogy arról a küzdelemről szól a kosárlabda, ami kettejük között volt. VanVleet egy ideális világban hosszabbítana a Raptorsszal. PJ Washington beszélt az NBA és az NCAA közötti különbségről. Irving szerint semmit nem ért az 50 pontja, mert kikaptak. Durant elmondta, miért a Netset választotta a Knicks helyett. Batum 3-4 hetet kihagy. Tacko Fall agyrázkódást szenvedett egy kézmosás miatt. Horford Ben Simmonst méltatta. Jimmy Butler a Heattől vonulna vissza. LeBron hitt abban, hogy Kawhi Leonard a Lakershez szerződik. Kawhi a Clippers védekezéséről beszélt. Amare Kínában folytatja.

A Toronto Raptors hátvédje, Fred VanVleet pazarul kezdte az új szezont, tegnap pedig a Tim and Sid műsor vendége volt. VanVleet azt mondta, hogy a Raptors adta meg neki a nagy esélyt, ezt mindenki tudja. Nem fog sokat beszélni arról, hogy a szezon végén szabadügynök lesz, mert azt kell majd tennie, ami neki és a családjának a legjobb, de többször is elmondta, hogyan érez az együttes iránt, a klub is pontosan tudja ezt - egy tökéletes világban mindenki pontos ismeri a történet végét, hosszabbítana a Torontóval.

A ma hajnal talán PJ Washingtonnak volt a legkülönlegesebb, hiszen a Charlotte Hornets újonca hét hármast is bedobott, ezzel NBA rekordot állított fel - ahogy a csapat is franchise-rekordot szállított a 23 triplájával. Washington a meccs után azt nyilatkozta, hogy fogalma sem volt arról, hogy ez rekord, egy ráadióinterjút adott, ott mondták neki, hogy mit ért el. Azt is hozzátette az erőcsatár, hogy az NBA teljesen más, mint az egyetemi liga volt - előbbi gyakorlatilag a triplákra és a ziccerekre építkezik már, míg utóbbi a brusztolásról szól. Washington szerint teljesen természetes, hogy sokkal több hármast vállal az ember az NBA-ben, míg középtávolit már szinte senki. Csak tripla és ziccer van, ezekből kell eredményesnek lenni.

A Hornetsnél Nicolas Batum 3-4 hetet lesz kénytelen kihagyni, miután eltört a bal kezén a középső ujja. A Boston Celtics two-way centere, Tacko Fall edzés után kezet akart mosni, nem vette észre az alacsony plafont, és beverte a fejét, ezért most át kell esni az agyrázkódás-protokollon.

A Celtics elsőre kikapott a Philadelphia Sixerstől, a két csapat egymás elleni meccse után pedig a nyáron épp Bostonból a Phillyhez igazoló Al Horford Ben Simmonst dicsérte. A magasember úgy érzi, az ausztrál hihetetlenül jól játszott - fantasztikus sebességgel kosarazott, akkor jutott el a festékbe, amikor csak akart, a gyűrű közelében pedig nagyon nehéz helyzetekből is eredményes tudott lenni. Horford szerint Simmons vitte a hátán az együttest ma hajnalban, mert mindig a megfelelő döntéseket hozta meg akár vállalni kellett, akár megtalálni valamelyik társat - jó volt ezt látni a játékmestertől.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving 50 pontig jutott, de csapata kikapott. A játékmester annyit mondott, hogy mivel veszítettek, az 50 pont csak egy szám a történelemkönyvekben - van benne érték, de nem túl sok, miután nem sikerült nyerniük. Irving szintén új NBA csúcsot állított fel: ennyi ponttal még soha senki nem mutatkozott be új klubjánál. Kenny Atkinson vezetőedző annyit mondott Irvingről, hogy kezdik egyre jobban érteni egymást, az irányító egyre inkább megismeri a csapattársait és a rendszert is. Mindig azt szokta mondani, hogy az irányítóknak olvasniuk kell a védekezést: ha úgy alakul a játék, hogy 50 pontot dobhatnak, tegyék azt, máskor majd 15 gólpasszt fognak kiosztani. Az a legfontosabb, hogy minél többet gyakoroljanak együtt.

A Nets másik új sztárja, Kevin Durant Serge Ibakával beszélgetett arról, hogy miért a Brooklynt választotta a New York Knicks helyett. KD azt mondta, hogy tetszett neki az az irány, amelybe elindult a Nets, több fiatal játékos is van, akik már jártak a rájátszásban. A Knicksnek is vannak tehetséges játékosai, de tapasztalatra van még szükségük, hogy azon a szinten legyenek, amit ő szeretne a csapattársaitól. Egyáltalán nincs problémája a Knicksszel, egyszerűen a Brooklyn előrébb jár a bajnokesélyesség felé vezető úton.

A Washington Wizards és a Dallas Mavericks mérkőzésén Bradley Beal és Luka Doncic elég parázs csatát vívtak, előbbit ki is szórták a játékvezetők egy kis szócsata után. Beal a találkozó után elmondta, hogy csak kosaraztak - miután kiküldték, Doncic volt az első, aki odament hozzá, lepacsiztak, ebből is lehetett látni, hogy nem volt gond, értette a szlovén is, hogy miről van szó. Harcoltak, és megpróbálta kicsit felidegesíteni ellenfelét, aki nagyszerűen játszott ellenük - muszáj volt valamit tennie. Doncic annyit mondott még, hogy nagyszerű összecsapás volt kettejüké, erről szól a sportág. A pályán senkinek nincsenek barátai, és nagyon tiszteli Bealt, hogy ilyen volt a hozzáállása. Mindenki azt mondja a Wizards hátvédjéről, hogy csak úgy eljátszogat, ahogy épp tetszik neki, de most megmutatta, hogy nem, nagyon odarakta magát védekezésben is.

A Miami Heatnél Jimmy Butler személyes okok miatt nem játszott - Erik Spoelstra vezetőedző annyit mondott, hogy minden rendben van, nincs ok arra, hogy további problémákra gondoljanak az emberek. Butler egyébként kedden elmondta, hogy szeretné pályafutása hátralévő részét a Heatnél tölteni, mert az, ahogyan dolgoznak a franchise-nál, pontosan leírja az ő hozzáállását és munkamorálját is.

A nyitónap televíziós adataihoz két hír tartozik. Egyrészt az, hogy a kínai állami TV nem adta egyik mérkőzést sem, a Tencent pedig csak a Lakers-Clippers összecsapást - utóbbi az ESPN és a TNT média partnere. A liga a nyár során 5 évre 1.5 milliárd dollárral hosszabbított a Tencenttel, ennyiért adta oda a cégnek a streamelési jogokat. A Toronto és a New Orleans mérkőzése csak 1.4-es nézettségi mutatót ért el, 2007 óta nem volt ilyen alacsony az érdeklődés egyetlen nyitónapi találkozó iránt sem. Hozzá kell tenni, hogy a kanadai nézettséget nem tudja mérni az ESPN, ez is közrejátszott ehhez az adathoz. A Lakers és a Clippers ütközete viszont 2.2-es mutatót hozott, ez a két 2017-es nyitómeccs után a harmadik legjobb adat 2013 óta.

Ha már szóba került a Lakers és a Clippers összecsapása, akkor itt lehet megemlíteni, hogy megkérdezték LeBron Jamestől, hitt-e abban, hogy Kawhi Leonard végül az aranysárga-liláknál köt ki. James azt válaszolta, hogy az ő korában már nem izgatja fel semmi, ami nem történik meg, de úgy érezte, van sanszuk, ennél többet pedig nem is kérhet az ember. Olyan helyzetben voltak, hogy Leonard akár hozzájuk is mehetett volna, de amikor a Clipperst választotta, az is tetszett neki, mert úgy érezte, nagyon jót tett a ligának ez a döntés. Azt kellett tennie, ami számára és a családjának a legjobb. Arra is rákérdeztek nála, hogy szerinte miért dönthetett Kawhi a városi rivális mellett, erre viszont csak annyit mondott egy kicsit ingerültebben, hogy fogalma sincs, Leonardot kell erről megkérdezni.

Anthony Davis számára is feltették ugyanezt a kérdést, amire annyit mondott, hogy élvezetes volt neki egy ilyen játékost megpróbálni meggyőzni, mint Kawhi. Egy beszélgetésük volt, ami után vagy Leonard vagy a nagybátyja elmondta, hogy nem szeretik, ha győzködik őket, úgyhogy ennyiben is maradt a dolog. Úgy érezte, egy kicsit átlépte a saját határait is, ezért élvezte ezt az egész folyamatot, és újra átélné, ha lehetne.

Leonardot saját csapata teljesítményéről kérdezték, amire annyit mondott, hogy még csak egy találkozó ment le, egyelőre itt tartanak. Kawhi szerint egyelőre nehéz értékelni, kell 20-30 mérkőzés, mire látják, hogy pontosan milyen fából faragták ezt a gárdát. Arról is beszélt viszont Leonard, hogy tele vannak nagy testű, hosszú végtagokkal megáldott kosarasokkal, akik akarnak is védekezni. Amíg agresszíven játszanak, aktívak hátul, és megfelelően helyezkednek, nehezen fog ellenük bárki pontokat szerezni.

Voltak még rostermozgások a tegnapi nap során. A Clippers 1 éves, nem garantált szerződést adott Derrick Walton Jr.-nak - az előző idényt Németországban és Litvániában töltötte. A Sacramento Kings pedig kitette keretéből Tyler Lydont, a two-way szerződéssel rendelkező Wenyen Gabriel kontraktusát normál megállapodásra változtatta, DaQuan Jeffriest pedig lehívta waiverről - ő ment Gabriel "helyére" two-way papírral.

A végére pedig Amare Stoudemire maradt, aki Kínában, a Fujian együttesénél folytatja pályafutását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus