Hírmorzsák 2019-10-25 (10:30)

Marvin Bagley 4-6 hétre kiesett. Deandre Ayton 25 meccses eltiltást kapott. A Cavs 4 évre 31 millió dollárért hosszabbított Cedi Osmannal. A Wizards nem kapta meg a John Wall hosszútávú sérülése miatt kért 9.2 millió dolláros DPE kivételt. Giannis Antetokounmpo úgy érzi, nem jól idézték a legutóbb megjelent tavaszi nyilatkozatát. Karl-Anthony Towns szerint nagyon egységes a Timberwolves. Rajon Rondo sokszor kezdő lesz majd a Lakersnél. Ty Jerome és Jordan McRae határozatlan ideig nem játszhatnak.

Arról nemrég beszámoltunk már, hogy Deandre Aytont 25 meccsre eltiltotta a liga, mert megsértette a doppingellenes szabályokat - részletek ezen a linken.

Van más baj is az arizonai alakulatnál: Ty Jerome bokasérülést szenvedett a hétfői edzésen, és határozatlan ideig nem léphet pályára. A hírek szerint 2-4 héten belül vizsgálják majd, hogy bevethető-e, ennyit tehát biztosan kihagy az újonc. Ugyanez a témakör: a Sacramento Kings 4-6 hétig nélkülözni lesz kénytelen Marvin Bagley-t, mert eltört a jobb hüvelykujja - ő pont a Suns ellen sérült meg tegnap hajnalban. A Washington Wizards hátvédje, Jordan McRae jobb gyűrűsujja is eltört - ma műtik, és egyelőre nem tudni, mennyi időt kell kihagynia.

A Wizardshoz kapcsolódik az is, hogy a fővárosi gárda nem kapta meg a ligától a John Wall hosszútávú kiesése miatt igényelt, 9.2 millió dolláros DPE kivételt. A liga szabályzata kimondja, hogy akkor kaphat DPE-t egy klub, amennyiben hivatalosan is kimondja, hogy az érintett játékos nem tud pályára lépni június 15-e előtt. A Wizards legutóbb februárban adott ki közleményt az irányítóval kapcsolatban, akkor arról írt a csapat, hogy 12 hónap múlva térhet vissza Wall - így hiába számol azzal a franchise, hogy nem játszik sztárja, nem jogosult a kivételre.

Voltak még rövidhírek a ligából. A Cleveland Cavaliers 4 évre 31 millió dollárért idő előtt hosszabbított Cedi Osmannal - 2020/21-ben 8.6 milliót fog keresni, utána pedig egyre kevesebbet. A Milwaukee Bucks lehívta Donte DiVincenzo 2020/21-es csapatopcióját.

A Minnesota Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns a Brooklyn Nets legyőzése után elmondta, hogy erről beszélt egész nyáron, hiába hitte azt mindenki, hogy csak mondja a magáét: rendkívül egységes a jelenlegi Wolves. Néhány játékos és edző a Bahamákon töltött néhány napot az off-szezon folyamán, ami a center szerint nagyon sokat jelentett. Ahhoz, hogy egy csapat sikeres legyen, olyan dolgokat kell tennie, amiket a sikeres klubok tenni szoktak. Látható volt a meccsen is, hogy bármilyen kemény és szoros is volt a találkozó, egységesek maradtak, bíztak egymásban, és így tudták megszerezni a győzelmet.

Arról tegnap délelőtt írtunk már, hogy Giannis Antetokounmpo még tavasszal nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban. A görög sztár a ma hajnali, Rockets elleni összecsapás előtt természetesen kapott kérdést ezzel kapcsolatban. Elmondása szerint tudta, hogy rengeteg történet fog napvilágot látni, úgyhogy nem igazán lepődött meg. Még a barátnője is megkérdezte tőle, hogy ezt mondta-e, amire csak annyit válaszolt, hogy ilyen szavak soha nem hagyták el a száját. Azt is elmondta, amit már korábban is: nem fog erről beszélni, mert tiszteletlenség a csapattal szemben. Egy céljuk van, az, hogy végigjátsszák a szezont - a figyelem nem fog rá irányulni, az egész együttes kerül majd a reflektorfénybe, nem csak ő egyedül.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Frank Vogel elmondta, hogy sok olyan mérkőzés lesz, amikor Rajon Rondo fog kezdeni, LeBron James pedig kiscsatár lesz - a Clippers elleni szezonnyitón James volt az irányító, mellett Avery Bradley és Danny Green foglaltak helyet. Maga Rondo annyit mondott, hogy az analitika egyre nagyobb hangsúlyt kap, azt pedig nem tudja fejből, hogy mik voltak a statisztikák, ha ő és James egyszerre volt a pályán, de amúgy is csak az elmúlt szezonból vannak adatok. Ebben az idényben új csapat van, úgyhogy nem igazán lehet előre kijelenteni semmit. Meg kell nézni, hogyan alakul a mérkőzés, és annak megfelelően kell lépni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus