Hírmorzsák 2019-10-28 (11:30)

Draymond Green szerint nem létezik a Warriors védekezése - azt se tudják, mit jelent ez a szó. Mike D'Antoni szerint James Harden egyelőre nem találja a ritmust, de bízik sztárjában. Thabo Sefolosha centert játszhat a Rocketsnél. David Fizdale és Brad Stevens RJ Barrettet dicsérték. Kemba Walker elgondolkodott a nyáron a Knicksen is. Kelly Oubre 10.000 dolláros büntetést kapott. A Lakers a meccsek végén ötösben használja majd Anthony Davist - a csapat nem mondott le arról, hogy DeMarcus Cousins még ebben a szezonban visszatér. Sérültlista: Zach Collins, John Henson (2-4 hét), Rajon Rondo.

Ma is sérülésekkel kezdünk, megint van néhány kieső. A Portland TrailBlazersnél Zach Collinsnak kiment a jobb válla a Dallas Mavericks elleni győzelem során - ma lehet pontosabbat tudni arról, hogy mekkora is a baj. A Cleveland Cavaliers magasembere, John Henson jobb combhajlítója meghúzódott a vasárnap hajnali szezonnyitón, 2-4 hétig nem léphet pályára. Fél millió dollárjába fájhat ez a sérülés: ennyi pénzt kapna bónuszban, ha legalább 75 meccsen szerepelne. A Los Angeles Lakersnél Rajon Rondo jobb vádlija húzódott meg, de elvileg nem nagy a probléma.

Ha már a Lakers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Frank Vogel vezetőedző két témakörben is nyilatkozott. A tréner a Charlotte Hornets elleni mérkőzést megelőzően elmondta, hogy szerinte sok meccset fognak úgy befejezni, hogy Anthony Davis ötös lesz - mint ismert, Davis sokszor elmondta a nyáron, hogy nem akar center lenni, de az elmúlt egy hétben kétszer is megjelent, hogy hajlandó erre, ha ez segít a csapatnak. Vogel arról is beszélt, hogy nem zárják ki, hogy DeMarcus Cousins még ebben a szezonban visszatér ACL-szakadását követően.

A liga 10.000 dolláros büntetést szabott ki a Phoenix Suns játékosára, Kelly Oubre-ra, amiért nem megfelelő módon beszélt a játékvezetőkkel a Denver Nuggets elleni hosszabbításos vereség alkalmával.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni nemrég arról beszélt, hogy Thabo Seholosha smallball centerként is pályára kerülhet. A svájci játékos azt mondta, hogy miért ne? Ilyen a kosárlabda - imád a pályán lenni, akármilyen poszton teheti meg mindezt, és kész mindent megtenni azért, hogy megállja a helyét. Új dolog lenne ez számára, de a játék folyamatosan változik. A pozíciók közötti határok egyre inkább elmosódnak, és nagyon várja már az új lehetőséget.

D'Antoni arról is beszélt, hogy James Harden egyelőre csak 3/26-tal dob a triplavonalon túlról. A tréner úgy érzi, hogy játékosa kicsit ritmust vesztett, de minden évet lassabban kezd. Tavaly még ennél is nehezebben indult be, de nincs miért aggódni, rendben van Harden. Játszania kell a saját játékát, és azután, amit az előző három évben a klubért tett, semmi rosszat nem fog mondani sztárjától - rá fog jönni arra, hogyan lábaljon ki ebből a gyengébb periódusokból.

A Boston Celtics új irányítója, Kemba Walker elmondta, hogy elgondolkodott a New York Knicksen - azok között a csapatok között volt a Knicks, amelyeket számításba vett a nyáron, de végül a Celticset választotta. Úgy érezte, a bostoni együttes jobb fit számára.

A két együttes egymás elleni összecsapása után mindkét vezetőedző RJ Barrettet dicsérte. David Fizdale annyit mondott, hogy Barrett egy nagyszerű kosaras, Brad Stevens pedig kiemelte, mennyire jól dobott a találkozó elején. A bostoni edző elmondta, hogy az idei draft 1/3-asa mindig is kitűnő befejező volt a gyűrű közelében, és nagydarab hátvéd, 2-től 4-ig mindent tud játszani - a liga pont ebbe az irányba halad. Legutóbb irányítóként zárta a meccset, ami lenyűgöző egy ilyen fiatal játékostól.

A végére Draymond Green maradt ezúttal. A Golden State Warriors súlyos zakóba szaladt bele az Oklahoma City Thunder ellen, amiről annyit mondott Green, hogy nehéz megemészteni a mostani időszakot, de ilyenen mindenki túlesett, talán Tim Duncant leszámítva. Mindenki a támadójátékuktól volt elájulva korábban, de nem ez, hanem a védekezés tette őket naggyá, ezt már évek óta mondogatja. Jelenleg nem létezik a védekezésük, és nem is biztos abban, hogy jelenleg tudják, mit jelent ez a szó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus