Hírmorzsák 2019-10-29 (19:15)

Irving hangulatváltozásai aggasztják a Nets vezetőségét. Steph Curry a médiát, Draymond Green az őt kritizáló korábbi játékosokat osztotta ki. Kendrick Nunn számára nem meglepetés az, ahogyan eddig teljesít. Senki nem hiszi el, hogy Anthony Davis távozik a Lakerstől. Trae Youngért senki nem akart felcserélni a drafton. Kuzma pont azt hozza majd, amire a Lakersnek szüksége van? A Minnesota irányítót akar szerezni. Chris Paul a Buckshoz akart kerülni. Westbrooknak a pályán nincs barátja, csak a labda és a csapattársai. Durant tudja, hogy nem számíthat jobbra, mint ami a Golden State-nél volt. Irving, Durant és DeAndre Jordan a 2016-os olimpián beszéltek először arról, hogy összeállnak. Alvin Gentry nem volt elégedett a Warriors elleni vereség után. Faried visszautasított egy 2 millió dolláros kínai ajánlatot.

Adrian Wojnarowski (ESPN) több mindenről is beszélt a legutóbbi Woj Podban. Az újságíró elmondta, hogy az előző idényben nagyjából 10 napig foglalkozott mindenki az aktuális csapatokkal és teljesítményeikkel, aztán már mindenki a nyáron pörgött, azt fejtegette, hogy ki hova igazolhat. Woj szerint ez most nincs így, sokkal inkább a játékra koncentrál mindenki - azt például senki nem hiszi el, hogy Anthony Davis nem marad a Los Angeles Lakersnél.

Ha már a Lakers: Kyle Kuzma azt nyilatkozta a Los Angeles Times munkatársának, hogy nagyon várja már, hogy elkezdhesse a szezont, mert tudja, mennyit dolgozott a nyáron. Kuzma úgy érzi, hogy az aranysárga-lila együttesnek pontosan arra van szüksége, amiben fejlődött az off-szezon folyamán, és sokakat meg fog lepni a játékával.

Arról is beszélt Wojnarowski, hogy rengeteg kérdés volt a tavalyi draft idején Trae Younggal kapcsolatban. Valószínűleg Orlandóba került volna a hatodik pickkel, ha addig lecsúszik, de nem volt olyan csapat, amelyik megpróbált volna felcserélni érte. Jaren Jackson Jr.-ért ellenben többen is bepróbálkoztak, megpróbálták megszerezni a Memphis Grizzlies pickjét a negyedik helyen.

Woj szerint a Minnesota Timberwolves nagyon szeretne javítani irányító poszton - PO-ba akar kerülni az együttes, ezért ha kikerül a piacra egy játékmester, valószínűleg rá fog mozdulni a Minny. Woj elmondta, hogy D'Angelo Russellt is megpróbálta megszerezni a Timberwolves egy sign-and-trade-del, és ha valaki elérhetővé válik, egészen biztosan ott lesz a pletykák között Gersson Rosas együttese.

A Minnesotához kapcsolódik az is, hogy Keita Bates-Diopot, Jaylen Nowellt és Naz Reidet a G-Ligába küldte a csapat.

Ryen Russillo (The Ringer) szintén a The Woj Podban mesélt arról, hogy Chris Paul a Milwaukee Buckshoz akart kerülni, miután az Oklahoma City Thunderhez cserélték - Giannis Antetokounmpóval akart játszani, és szerette volna bajnokesélyes együttesnél folytatni pályafutását.

A Thunder ma hajnalban összecsapott Paul volt csapatával, a Houston Rockets-cel, Russell Westbrook pedig kiválóan kosarazott egykori kenyéradója ellen. Westbrook a találkozó után elmondta, hogy kosarazás közben nincs barátja - mindenki tudja, hogy a pályán ne szóljanak hozzá. Steven Adamsszel nagyon közel állnak egymáshoz, de az új-zélandi center is tudja, hogy a pályán nincs barátság. A Spalding és a csapattársai, ők a barátai, de más nem. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jóban senkivel az OKC-nél, a meccs előtt és után beszéltek is, de a pályán nem, a játék nem erről szól.

A Brooklyn Nets sztárja, Kevin Durant Jackie MacMullannek (ESPN) elmondta, hogy tudja, nem számíthat annál jobbra, mint ami a Golden State Warriorsnál volt. Úgy tekint erre a helyzetre, hogy egy fiatal, bajnoki címre pályázó együtteshez szerződött, amely még nem tudja, milyen érzés a végső győzelem. A Nets alulról kezdett építkezni, ez pedig tetszett neki.

MacMullan hozta a hírt, hogy Kyrie Irving a szezonvégi beszélgetéseknél közölte Danny Ainge-dzsel, hogy távozik a Boston Celticstől - akkor már azt is eldöntötte, hogy nem a New York Knickshez, hanem a Brooklynhoz igazol, mert Nets-drukkerként nőtt fel, és neki is tetszett az, ahogy Sean Marksék építkeztek az elmúlt években. Arról már DeAndre Jordan beszélt MacMullannek, hogy a 2016-os olimpián beszéltek arról Duranttel és Irvinggel, hogy valahol együtt akarnak játszani - eddig nem volt erre lehetőségük, most igen.

Ennél egy fokkal érdekesebb, hogy MacMullan értesülései szerint a Nets vezetőit aggasztják Irving gyakori hangulatváltozásai - ez az előszezon során jött ki leginkább, mint Irving az egyik kínai csapafotózás során nem igazán akart együttműködni a többiekkel. Durant annyit mondott erről, hogy úgy tekint Kyrie-ra, mint egy művészre, néha egyedül kell hagyni. Mindenki tudja, mire képes a pályán, fontos neki a teljesítménye - ennek mikéntje néha nem egyezik meg azzal, amit mások várnak tőle, megvan a maga stílusa, de ő tiszteli Irvingben azt, aki. Minden tulajdonság megvan benne, hogy jó játékos és nagyszerű csapattárs legyen, úgyhogy teljes mértékben támogatja.

A New Orleans Pelicans 0-4-gyel nyitotta a szezont, a Golden State elleni hazai zakó után pedig Alvin Gentry elmondta, hogy az zavarta legjobban, hogy egy pillanatig nem volt esélyük nyerni. Az első három mérkőzésen mindent megtettek a sikerért, sanszuk is volt, és utána rengeteget beszélgettek arról, hogy erős hazai pályát szeretnének kialakítani, hogy nehéz legyen az ellenfeleknek New Orleansban nyerni. Ha nem akarnak a továbbiakban fejet hajtani a többi csapatnak, akkor sokkal jobban oda kell tenniük magukat.

A Warriors sem maradt csöndben a győzelme után. Steph Curry a mérkőzést követő interjúban elmondta, hogy mindenki jelzőket dobál az emberre, ha épp a padlón van, de nagyon könnyű ezt csinálni - nem nehéz bemenni a TV-be, és kipécézni egy csapatot, amely épp próbálja összerakni a játékát. Curry szerint mindenki mondhat, amit akar, hogy megtöltse a híreket, nekik nincs ezzel bajuk. Draymond Green a korábbi játékosoknak ment neki, akik azért kérdezték fel, mert az OKC elleni zakó ellen azt mondta, hogy pocsékul játszottak. Green szerint ezek az emberek életükben nem voltak vezérek, ő meg világ életében tudta, hogyan legyen jó vezető, úgyhogy talán nem kellett volna kiragadniuk 1-2 szót a szövegkörnyezetből, és tanácsokat osztogatni neki.

A Miami Heatnél Kendrick Nunn egészen parádésan kezdte az idényt, az első 3 meccsen 67 pontot szórt, ami a legtöbb egy Heat-újonctól. Nunn azt mondta, hogy rengeteget dolgozott azért, hogy eljusson erre a szintre, folyamatosan fejlődik. Tudja, hogy idevaló, és azt is, hogy mire képes az NBA-ben - számára a mostani teljesítménye nem meglepetés, teljesen normális produkció.

Emiliano Carchia (Sportando) jelentette, hogy a Zhejiang Guangsha Lions 2 millió dollárt ajánlott Kenneth Fariednek, aki visszautasította a lehetőséget - továbbra sincs csapata a magasembernek.

A végére pedig a Toronto Raptors maradt, amely hosszabbított Alex McKechnie-vel, és a játékosok egészségével foglalkozó részleg fejévé nevezte ki a Los Angeles Lakerstől 2013-ban megszerzett szakembert. A hírek szerint McKechnie-nek köszönhető Kawhi Leonard okosan összerakott terhelése.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus