Hírmorzsák 2019-11-02 (9:45)

Draymond Green bal mutatóujjában szalagsérülés van - a Warriors nem fogja csapágyasra hajtani magasemberét. A Hawks rá akart menni Jaylen Brownra vagy Domantas Sabonisra jövő nyáron. Steph Curry legalább három hónapot kihagy. A Cavs hosszabbított Koby Altmannal. Michael Malone szégyenkezett a Nuggets Pelicans ellen bemutatott védekezése miatt. Új játékos az Orlando pro keretében. A liga figyelmeztette a csapatokat, hogy mindenkinek tilos a játékosokkal a szerződésekről tárgyalni. A Nets kártyákat használ, hogy a játékosok könnyebben megértsék, mit kell csinálniuk. 

Tegnap este két hírről is írtunk. Egyrészt a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry legalább három hónapot hagy ki kéztörése miatt, másrészt a Cleveland Cavaliers döntött, Koby Altmannal képzeli el a folytatást is, így a GM szerződéshosszabbítást kapott az együttestől.

Szintén sérülés, szintén Warriors: Draymond Greennek szalagproblémája volt a bal mutatóujjában a ma hajnali, San Antonio Spurs elleni találkozó második negyedétől fogva. Maga az érintett azt mondta, hogy eléggé fáj az ujja, nem tudta megfogni a labdát, ezért adott sok egykezes, jobbkezes passzt. A Golden State trénere, Steve Kerr még a mérkőzés előtt mondta el, hogy nem fogják csapágyasra hajtani Greent - jelenleg úgy néz ki, hogy ő az egyetlen túlélő. Azt is hozzátette Kerr, hogy ha valami baja van a magasembernek, akkor hagynak neki időt a felépülésre - lehet, hogy el is érkezett ez az időpont, egyelőre nem tudni, Green hagy-e ki meccset.

Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint az Atlanta Hawks azt tervezte, hogy jövő nyáron rámegy Jaylen Brownra vagy Domantas Sabonisra. Mint ismert, mindkét érintett korlátozott szabadügynök lett volna, de mindkettejükkel idő előtt hosszabbított jelenlegi klubjuk, így hiába lesz a Hawksnak rengeteg capspace-e.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a liga figyelmeztette a csapatokat, hogy sem a vezetőségi tagok, sem a tulajdonosok, sem az edzők, sem egyetlen, franchise-hoz kapcsolható ember nem beszélhet most egy évig más csapatok játékosaival vagy azok ügynökeivel. Shams Charania megírta, hogy hanyagolni kell a potenciális szerződéseket, cseréket, szponzori vagy befektetési lehetőségeket, a kosaras csapaton belüli helyét és jövőjét részletező beszélgetéseket. A liga így próbálja csökkenteni a tampering lehetőségét.

Az Orlando Magic Amile Jefferson two-way szerződéséből rendes, 2 éves kontraktust készített.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta a tegnap hajnali, New Orleans Pelicans elleni meccs után, hogy szégyenkezik, védekezésben szégyenteljes produkciót nyújtottak, 37 pontot kaptak gyors indításból. Lehet bármilyen szabályokat felállítani a gyors visszarendeződésre, de szerinte ez csak egyetlen dolgon múlik: azon, hogy odategyék magukat. Egyszerűen vissza kell érni, ők pedig ezt nem tették meg.

A végére pedig a Brooklyn Nets vezetőedzője, Kenny Atkinson maradt, aki Malika Andrewsnak (ESPN) elmondta, hogy a fociból átvett kártyák is segítettek legyőzni számukra a Houston Rocketset. Az egyik ilyen kártyán a korábbi Magic-játékos, Dennis Scott képe van áthúzva. Atkinson elmondta, hogy ez egy védekezési séma, amelyet a periméteren használnak a triplák levédésére. A korábbiak során volt gondjuk azzal, hogyan kommunikálják ezt a pályán lévő játékosok felé, míg ezzel a kártyafelmutatással mindenki tudja, miről van szó. Ez egyébként nem tiltott, de más csapatok panaszt nyújthatnak be, ha zavarják őket ezek a kártyák.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus