Hírmorzsák 2019-11-03 (13:00)

Reggie Jackson (hát) és Ed Davis (szárkapocscsont) is legalább 1-1 hónapot kihagynak. Draymond Green (ujj) mellett D'Angelo Russell (boka) is kiesett a Warriorsból. Megműtötték Zach Collinst (váll). Brandon Ingram fejsérülést szenvedett. Steph Curry továbbra is ott akar lenni az olimpián. LeBron James és Luka Doncic egymást dicsérték. David Fizdale számára meglepően jó vezér Marcus Morris. Kemba Walker Jayson Tatumról és a Knicks elleni meccsnyerőjéről beszélt.

Sajnos újfent sérülésekkel kell kezdenünk a morzsát. A Golden State Warriorsnál Draymond Green bal mutatóujjában elszakadt a szalag, pár mérkőzést biztosan kihagy, ráadásul D'Angelo Russell sem lépett pályára ma hajnalban, a Charlotte Hornets ellen, mert bokasérüléssel küszködik. A Detroit Pistonsnál Reggie Jackson legalább egy hónapra kiesett hátsérülése miatt. A Portland TrailBlazers magasemberét, Zach Collinst megműtötték, miután kiment a bal válla - egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza. A Utah Jazz magasembere, Ed Davis Jacksonhoz hasonlóan legalább 4 hétig harcképtelen, mivel eltört a bal szárkapocscsontja. A New Orleans Pelicansnél pedig Brandon Ingram fejsérülést szenvedett az OKC ellen, ma hajnalban - még nem tudni, mekkora a baj.

Mint ismert, a Golden State-nél Steph Curry is sérült, kéztörése van. Édesapja, Dell Curry Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) elmondta, hogy az volt a terv, hogy Steph játszik a jövő évi olimpián, és továbbra is ezt szeretnék - ez a mostani sérülés egy kisebb visszalépés, de abban reménykednek, hogy időben felépül. Dell azt is hozzátette, hogy Steph a bokasérülései miatt volt már sokszor rehabon, tudja, hogy mivel jár ez - türelmesnek kell lennie, és csak akkor szabad újra pályára lépnie, ha 100%-os állapotban lesz.

Tegnap reggel írtunk róla, hogy LeBron James és Luka Doncic egymás ellen írtak történelmet, a meccs után pedig egymást dicsérték. James azt mondta, hogy Doncic hatalmas tehetség, és az tetszik neki leginkább, hogy nemcsak magának, hanem másoknak is megteremti a jobbnál jobb lehetőségeket. Ő is mindig ebben hitt, és szerinte a szlovén úgy játszik, ahogy kell. Doncic elmondta, hogy James mindig is a példaképe volt, így nagyon meghatották LeBron szavai. James azt is hozzátette, hogy soha nem lehet tudni, kit inspirál az ember - egy olyan srácra tudott hatással lenni, aki nem is Amerikában élt, ez pedig fantasztikus. Mindenki látja, hogy mire képes a Dallas sztárja, jó nézni a játékát.

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale arról beszélt Colin Martinnak (SNY.tv), hogy Marcus Morris hihetetlenül jó vezér - azt tudta, hogy kemény, nagyszerű kosaras, de ez az oldala meglepetés volt számára. A tréner úgy érzi, Morris az egyik legjobb vezér, akivel valaha együtt dolgozott - soha nem mutogat másra, vállalja a felelősséget a hibáiért, próbálja kijavítani azokat, és mindig a nevén nevezi a dolgokat, így áll a csapat élére.

A végére pedig a Boston Celtics irányítója, Kemba Walker maradt, aki Jayson Tatum Knicks elleni győztes kosara után elmondta, hogy Charlotte-ban valószínűleg ő vállalta volna el az utolsó dobást, de egyáltalán nem bánja, hogy a Celticsnél néha másoké lesz az utolsó szó. Hatalmas dobás volt egyébként Walker szerint, amely remélhetőleg önbizalmat ad Tatumnak a továbbiakra, hogy képes erre. Tatum azt mondta, hogy akikre felnéz, azok ilyen dobásokat vállalnak és értékesítenek rendszeresen. Náluk is van egy ilyen ember, Kemba, akiknek sokszor sikerült már ez, de Kyrie Irving is ilyen volt. Jó érzés volt számára, hogy sikerült, reményei szerint még sok ilyen vállalása lesz, de azt is hozzáetette, hogy még sokat kell dolgoznia.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus