Hírmorzsák 2019-11-05 (12:15)

Jimmy Butler szerint a csapattársai pontosan ugyanolyanok, mint ő. Karl-Anthony Towns vezeti a PER-listát. Giannis Antetokounmpo és Anthony Davis lettek a hét játékosai. Davis lehetőségként kezeli, hogy a Bullshoz igazol a nyár során. Brandon Ingram a kihagyott helyzeteiről beszélt a ma hajnali 40 pontja után. Alvin Gentry szerint kiegyensúlyozottabban kell teljesítenie a Pelicansnek. Joakim Noah újra egészséges, szívesen igazolna bajnokesélyes csapathoz. Jose Calderon visszavonult, a Játékosok Szakszervezetének tanácsadója lett. Kevin Porter Jr. 1 meccses eltiltást kapott. Trae Young ma éjszaka visszatérhet. További sérülések: Derrick Rose, Jaren Jackson Jr., Grayson Allen, Pat McCaw.

 

Két hét után Karl-Anthony Towns vezeti a ligát PER-ben (36.7) Kawhi Leonard (34.4) és Joel Embiid (33.7) előtt - a Top25-öt ezen a linken nézhetitek meg.

A hét játékosait is kihirdették, akik ezúttal a Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo, illetve a Los Angeles Lakers sztárja, Anthony Davis lettek keleten és nyugaton. A wisconsiniak 3-1-es hetet produkáltak, amely alatt a görög játékos 25.3 pontot, 13.3 pattanót és 6.5 gólpasszt átlagolt, míg az aranysárga-lilák 3-0-lal zártak az elmúlt 7 nap során, ebből Davis mérkőzésenként átlagban 32.0 ponttal, 13.0 pattanóval és 2.7 blokkal vette ki a részét.

Davis korábbi iskolájában, a Perspectives Charter Schoolban válaszolt a lányok és a fiúk kérdéseire. Az egyik válaszában elmondta, hogy semmi nem hasonlítható ahhoz, ha valaki a szülővárosában kosarazhat. Szabadügynök lesz a nyáron, úgyhogy nem tudja még, mi fog történni, de lehetőségként ott van, hogy a Chicago Bullsnál folytatja a következő idényben. A magasember elmondta, amit már korábban is: szerinte Chicago a kosárlabdázás Mekkája, nem New York. Felnéz Derrick Rose-ra, aki mindenkinek hitet adott Chicagóban, ezért szeretik ennyire.

Az Atlanta Hawks sztárja, Trae Young ma éjszaka, a San Antonio Spurs ellen visszatérhet bokasérüléséből. A Detroit Pistonsnál Derrick Rose-nak a jobb combhajlítója húzódott meg, a Memphis Grizzliesnél Jaren Jackson Jr.-nak a térde, Grayson Allennek pedig a bokája ment ki, míg a Houston Rocketsnél Russell Westbrook csak pihent, ezért nem játszottak ma hajnalban. A Toronto Raptorsnál Pat McCaw-nak egyfolytában gondja van a bal térdével, úgyhogy elmegy, megnézeti azt egy specialistával, határozatlan ideig nem léphet pályára.

A Cleveland Cavaliersnél Kevin Porter Jr. kihagyja a mai, Boston Celtics elleni összecsapást, mert 1 meccses eltiltást kapott, miután nem megfelelő módon érintkezett az egyik játékvezetővel a tegnap hajnali, Dallas Mavericks elleni vereség során.

A New Orlean Pelicans játékosa, Brandon Ingram ma hajnalban 40 pontot, 5 pattanót és 5 gólpasszt jegyzett 17/24-es mezőnymutatóval, csapata viszont kikapott a Netstől. Ingram a meccs után a kihagyott helyzeteiről beszélt: mellédobott egy floatert, egy ziccert és egy üres tempót is, játszhatott volna jobban elmondása szerint. Alvin Gentry vezetőedző annyit mondott, hogy 20 percet játszottak a 48-ból, ez nem fér bele, kiegyensúlyozottabb produkciót kell nyújtaniuk.

A Miami Heat sztárja, Jimmy Butler Chris Haynesszel (Yahoo Sports) beszélgetett. Butler elmondása szerint pontosan tudja, hogy mire képes a floridai klub jelenlegi rostere. Úgy érzi, hogy jelenlegi csapattársait pontosan olyan fából faragták, mint őt - folyamatosan fejlődni fognak, nem fognak leállni és megelégedni. Ő pont ugyanilyen, minden társában magát látja.

Brian Windhorst (ESPN) a The Hoop Collective Podcastben elmondta, hogy forrásai szerint Joakim Noah elég komoly sérülést szerzett, és a karrierje veszélyben van. Windhorst utána twitteren pontosított: értesülései szerint Noah felépült a nyáron összeszedett sérüléséből, és készen áll rá, hogy egy bajnoki címre esélyes gárdához igazoljon. Az off-szezonban egyébként a Lakers és a Los Angeles Clippers is érdeklődött utána.

A végére pedig Jose Calderon maradt, aki visszavonult a kosárlabdázástól, a Játékosok Szakszervezetének tanácsadójaként folytatja - ezt a posztot egyébként most hozták létre, egy szezonra szól, és mindkét fél reméli, hogy olyan gyümölcsöző lesz a kapcsolat, hogy a közös munka folytatása mellett döntenek. Ben Golliver (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy a spanyolt több NBA csapat és maga a liga is kereste, hogy csatlakozzon a vezetőségéhez, ebből lett végül az NBPA.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus