Hírmorzsák 2019-11-06 (10:45)

Daryl Morey szerint az idei Rockets lehet minden idők legjobban támadó csapata - hiszi, hogy az év végére védekezésben is Top10-esek lehetnek. David Fizdale állása egyelőre nincs veszélyben a Knicksnél. John Collins 25 meccses eltiltást kapott, fellebbezni akar az ítélet ellen. A Warriors megszabadul Alec Burkstől, amint lehet? A jövő évi draft tele van irányítókkal. A csapatok többre értékelik az érettséget és az egyetemi teljesítményt, mint a nyers potenciált. Zach Collinsnak 4 hónapot, Elfrid Paytonnak 2 meccset kell kihagynia. Kawhi Leonardöt ma éjszaka is pihentetik.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey Kelly Ikónak (The Athletic) elmondta, hogy a jelenlegi Rockets lehet minden idők legjobban támadó csapata - aztán majd kiderül, hogy ezt a pályán is bizonyítani tudják-e. Morey kiemelte, hogy a gyorsindításoknál kitűnőek, tavaly pedig minden idők egyik legjobb együttesét alkották a felállt védelem elleni játékot tekintve. Vannak időszakok, amikor mindkét játékuk működik, máskor az egyik kevésbé, de ha mindent össze tudnak rakni, akkor a liga legjobb támadása mellett Top10-esek lehetnek védekezésben, és ez a formula a bajnoki címhez.

Hátul nagyon gyengén kezdett a texasi alakulat, de Morey annyit mondott erről, hogy szerinte tudnak ezen változtatni. Vannak olyan dolgok, amik nem néznek ki jól jelenleg, de őszintén hiszi, hogy a szezon végére a legjobb 10 csapat között lesznek védekezésben is. Kicsit feljebb kell kapcsolniuk, és meg kell találniuk a megfelelő ötösöket, de mindent megtesznek azért, hogy ezt elérjék, mivel ahhoz, hogy valaki bajnoki címet nyerjen, Top10-es védekezést kell felmutatnia.

A New York Knicks 1-6-tal kezdte a szezont, és a Sacramento Kings elleni találkozón már volt egy szurkolói rigmus, ami David Fizdale vezetőedző lemondását követelte, de Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy egyelőre nincs veszélyben Fizdale állása.

Ha már a Knicks, jöjjenek a sérülések. Elfrid Paytonnak meghúzódott a combhajlítója, így a következő két mérkőzést biztosan kihagyja. A Portland TrailBlazers magasemberét, Zach Collinst megműtötték, és 4 hónapot kell kihagynia vállsérülése, illetve a beavatkozás miatt - elszakadt a bal labrumja, azt kellett rendbehozni. A Los Angeles Clippersnél Kawhi Leonard ma éjszaka nem fog pályára lépni a Milwaukee Bucks ellen, holnap viszont igen a Portlanddel szemben - simán pihentetik.

Arról tegnap este írtunk már, hogy az Atlanta Hawks játékosára, John Collinsra is hosszabb kihagyás vár, miután 25 mérkőzésre eltiltotta a liga - tiltott teljesítményfokozó szert találtak a szervezetében. Maga az érintett leadta az ilyenkor szokásos nyilatkozatot, hogy nem tudott róla, hogy ilyen anyagot "evett", és bár elnézést kért mindenkitől, tervei szerint a Játékosok Szakszervezetén keresztül fellebbezést nyújt be az ítélet ellen.

Brian Windhorst (ESPN) a The Hoop Collective Podcastben arról beszélt, hogy szerinte szinte biztos, hogy Alec Burkst elpasszolja a Golden State Warriors, amint cserélhetővé válik. Windhorst szerint az is kulcs ebben, hogy minimumot keres Burks, így könnyedén meg lehet tőle szabadulni, nem kell ezért sok mindent tenni.

A végére pedig a draft maradt, amelyhez két hír is tartozik. Egyrészt tele lesz irányítóval a jövő évi játékosbörze eleje: a jelenleg Top20-ba várt fiatal közül 9-10 emberre is rá lehet húzni, hogy játékmester, miközben centerben igazán csak James Wiseman van ott a legjobbak között.

Másrészt szintén Mike Schimtz (ESPN) hozta a hírt, hogy a csapatokat egyre kevésbé mozgatják meg az olyan prospectek, akiknek csak a fizikális adottságaik vannak meg, de a tudásuk kevésbé, és teljes egészsében a fejlesztésükre kell alapozni. A döntéshozók mostanában sokkal többre értékelik az egyetemi teljesítményt és az érett játékot, mint azt, hogy kiben mekkora potenciál van. Schmitz úgy fogalmazott, hogy azoknak a napoknak lényegében vége van, amikor Thon Makerek és Georgios Papagiannisok kelhettek el a lottery-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus