Hírmorzsák 2019-11-11 (19:45)

A Knicks elnöke már készíti elő David Fizdale kirúgását - beadta James Dolannek, hogy a jelenlegi keret nagyon is versenyképes keleten. A New York megpróbálja megszerezni Masai Ujirit. Kawhi Leonard mindig is nagyon pozitívan állt a Torontóba cseréléséhez, rengeteg dolog emlékezetes neki a Raptorsnál töltött időszakából. James Harden és PJ Tucker a Rockets feljavult védekezéséről beszéltek. Red Auerbach fúrta meg 2001-ben, hogy a Celtics Tony Parkert válassza.

Nem kellett sok időnek eltelnie, és a 2-8-cal álló New York Knicks került a hírek középpontjába, több hír/pletyka is napvilágot látott James Dolan csapatával kapcsolatban. Frank Isola (The Athletic) értesülései szerint a tulaj beszélt Steve Mills elnökkel a Cleveland Cavaliers elleni mérkőzés félidejében, és elmondta, hogy csalódott a szezonkezdet miatt. A hírek szerint Dolan utasította Millst arra, hogy álljon ki a média elé a találkozót követően - Mills egyébként híres arról, hogy inkább elkerüli a sajtót.

Arról már Adrian Wojnarowski és Malika Andrews (ESPN) írtak és beszéltek, hogy Mills állítólag elkezdte az aknamunkát David Fizdale alatt, megpróbálja őt kipenderíteni belátható időn belül. Az elnök a hírek szerint bemesélte Dolannek, hogy a Knicks jelenlegi kerete elég erős ahhoz, hogy keleten versenyképes legyen az együttes, méghozzá nem is kicsit - azért is érdekes ez, mert több rivális vezetője szerint viszont nem igazán van NBA szintű hátvédje a New Yorknak.

És még mindig a Knickshez kapcsolódik, hogy Isola szerint a Knicks megint be fog próbálkozni Masai Ujirinál a jövő nyáron. Mint ismert, a Toronto Raptors elnökének 2021-ig szerződése van, úgyhogy neki is nagy pénzt kell adni, plusz a Raptorsnak is draftpick kompenzációt kell kapnia ahhoz, hogy csapatot váltson. Isola úgy tudja, hogy ha Ujiri a Knickshez kerül, akkor megnő az együttes esélye Giannis Antetokounmpo leigazolására, ez is Ujiri megszerzésének hátterében állhat. Dolan azonban ezt az idényt még meg akarja adni Millsnek, Fizdale-nek és Scott Perry GM-nek is arra, hogy megpróbálják megmenteni az évet, és hogy fejlődést mutasson a gárda.

A szóba hozott Raptors ma éjszaka a Los Angeles Clippersszel játszik majd, Kawhi Leonard tehát tavalyi csapatával találkozik, amelyet bajnoki címre vezetett. Leonard a riportereknek elmondta, hogy nagyon szívesen emlékszik vissza a Torontónál megismert emberekre, az egész szezonra, de magára a városra és az országra is - rengeteg minden hagyott benne maradandó nyomot. Soha nem állt negatívan ahhoz, hogy a Rapshez cserélték - játszott együtt Cory Joseph-sel a San Antonio Spursnél, aki ebből a térségből származott, tudta, milyenek itt az emberek. Mindig is nagyon pozitív volt azzal a cserével kapcsolatban - Ujiri jelenléte is tetszett neki, nyitottan állt ahhoz, hogy Torontóban kosarazzon.

A Houston Rockets jóval jobban védekezik az elmúlt mérkőzéseken, erről beszélt James Harden még a Chicago Bulls legyőzését követően. Harden azt mondta, hogy sokkal többet beszélnek és agresszívebbek is, ez látszik most. Túl puhányak voltak az első pár találkozón, muszáj volt, hogy éreztessék az ellenfelekkel a jelenlétüket hátul is. PJ Tucker annyit tett ehhez hozzá, hogy az a céljuk, hogy 100 pont alatt tartsák a másik csapatot. Azt tudják, hogy még a legrosszabb estéiken is megdobják majd a 100 pontot, úgyhogy ha hátul sikerült megoldani a feladatokat, nagyon jó esélyeik vannak a győzelem megszerzésére, ezt próbálják kihasználni.

A végére egy kis múltidézés maradt: Mike Monroe (The Athletic) információi szerint az akkor 84 esztendős Red Auerbach mondott nemet Tony Parker draftolására a 2001-es játékosbörzén, hiába akarta a franciát az akkor újonnan kinevezett GM, Chris Wallace. Az akkori elnök inkább Joe Forte kiválasztását szorgalmazta - egyrészt szkeptikus volt az európai játékmesterekkel szemben, másrészt régóta scoutolta már Forte-t. A San Antonio állítólag tudott arról, hogy milyen jól sikerült Parker privát edzése a Celticsnél, és tartottak is attól, hogy a Boston elviszi őt, miután három pickje is volt Auerbachéknak a Top21-ben - Parker végül a 28. pozícióban kelt el, ott draftolta a Spurs.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus