Hírmorzsák 2019-11-13 (10:45)

Eric Gordon legalább hat hetet kihagy, meg kell műteni a térdét. Victor Oladipo 11 hónap után újra egész pályára edzett. RJ Barrett és Bobby Portis kiálltak David Fizdale mellett az újabb vereséget követően. Kristaps Porzingis nem tudja hibáztatni Rick Carlisle-t, hogy nem küldte vissza a pályára a Celtics elleni végjátékban. Mark Cuban arra számított, hogy Porzingis rozsdásabban kezdi az idényt. Kényszerházassághoz hasonló a kapcsolat Daryl Morey és Tilman Fertitta között? David Levy 55 napig húzta a Netsnél. Landry Shamet megúszta a komolyabb bokasérülést. Cristiano Feliciónak eltört a csuklója (4-8 hét).

Shams Charania (The Athletic) hozta a hír, hogy a Houston Rockets dobóhátvédjét, Eric Gordont valószínűleg megműtik, és legalább hat hetet ki kell hagynia térdsérülése, illetve az operáció miatt. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers dobóhátvédje, Landry Shamet megúszta a komolyabb bokasérülést, de 2-es fokozatú bokaficama van, és egyelőre nem tudni, mikor játszhat újra. A Chicago Bulls centere, Cristiano Felicio 4-8 hetet lesz kénytelen az oldalvonal mellett tölteni, miután eltört a jobb csuklója.

A Golden State Warriors hátvédjének, Damion Lee-nek a kétközépcsontja tört el még a Utah Jazz elleni vereség során, az ő bevethetőségét két hét múlva vizsgálják majd. Az Indiana Pacers sztárja, Victor Oladipo pedig 11 hónap után először edzett egész pályán, a G-Ligás fiókcsapatnál, a Fort Wayne Mad Antsnél. Nate McMillan vezetőedző azért hozzátette, hogy ez még nem lesz általános, valószínűleg a félpályás tréningek lesznek túlsúlyban a sztárnál a most következő időszakban, pár hétig még biztosan nem játszik.

A New York Knicks újfent kikapott, ezúttal a Chicago Bullstól, a találkozó után pedig RJ Barrett és Bobby Portis is megvédték David Fizdale vezetőedzőt - mint ismert, a hírek szerint Fizdale állása veszélyben van. Barrett azt mondta, hogy össze kell tartaniuk, és ezt is teszik, hisznek az edzőben, és továbbra is együtt harcolnak. Portis annyit tett hozzá, hogy a győzelmet vagy a vereséget nehéz befolyásolni, azt viszont nem, hogy mennyire teszik oda magukat, mindent beleadnak a pályán.

A Dallas Mavericks egyik sztárja, Kristaps Porzingis gyenge teljesítményt nyújtott a Boston Celtics ellen, az utolsó 9 percben nem is küldte őt pályára Rick Carlisle vezetőedző. A lett magasember azt mondta, hogy persze játszani akar, de nem tudja hibáztatni a trénert. Ha Carlisle úgy gondolja, hogy mással jobb esélyeik vannak a mérkőzés megnyerésére, akkor természetesen azt az illetőt kell játszatnia, mert a legfontosabb az, hogy győzzön a csapat. Neki az a feladata, hogy a teljesítményével elérje, hogy ott lehessen a pályán a végjátékban is. Egyelőre néha még keresi a helyzeteit, és lehet, hogy ilyenkor erőlködik is, de edzője mindent megtesz azért, hogy minél jobb helyzetbe hozza, és neki is hatékonyabban kell vállalnia.

A Mavs tulajdonosa, Mark Cuban azt mondta, hogy Porzingis sokkal előrébb jár annál, mint amire ő személy szerint számított 20 hónapnyi kihagyást követően. Azt gondolta, hogy a lett sokkal rozsdásabb lesz, ráadásul egy új rendszert kell tanulnia új csapattársakkal egy új városban.

A Rockets-cel kezdtünk, térjünk vissza a Houstonhoz egy hír erejéig: Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint azóta gyenge a kapcsolat Daryl Morey GM és a tulajdonos, Tilman Fertitta között, mióta utóbbi megvette a klubot. Fertitta gyakorlatilag örökölte Morey-t az előző "érából" - olyan kettejük viszonya, mint egy kényszerházasság. A Rockets több mint 7 millió dollárnyi bevételtől esett el csak a kínai szponzorok visszalépése miatt - mint ismert, Morey Hong Kongot támogató tweetje indította el a lavinát.

A végére pedig a Brooklyn Nets maradt, amelynek "vezérigazgatója", David Levy 55 napig töltötte be a posztot, a vezető és a klub útjai tegnap elváltak egymástól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus