Hírmorzsák 2019-11-14 (19:15)

Russell Westbrook szerint Patrick Beverley nem védekezik, csak futkorászik körbe-körbe. Beverley a kapott technikaijáról beszélt. Doc Rivers úgy érzi, a játékvezetők hibáztak, ez vezetett a kiállításához - a sporik részben beismerték ezt. Damian Lillard 230 meccses sorozata megszakadt, zsinórban negyedik meccse kapja az egészpályás letámadásokat. LeBron James Anthony Davist dicsérte. Gordon Hayward szerencsésnek érzi magát - a jelenlegi kéztörése csak csepp a tengerben a bokasérüléséhez képest. James Borrego Devonte' Grahamet magasztalta. Giannis Antetokounmpo mindent megtett, hogy megnézze testvérét a G-Ligában. Jeremy Roenick elmesélte, miért nem volt szabad Michael Jordannel fogadni kosárlabdában.

Ma hajnalban összecsapott egymással a Houston Rockets és a Los Angeles Clippers, Russell Westbrook és Patrick Beverley pedig természetesen egymásra találtak, ezúttal inkább a mérkőzés után - mint ismert, a 2013-as PO óta "szívlelik" egymást, amikor az OKC akkori sztárja egy Beverley-vel történő ütközés miatt szenvedett térdsérülést. Westbrook azt nyilatkozta James Harden 47 pontos meccse után, hogy Beverley mindenkit átvert, elhitette, hogy jó védő, miközben senkit nem tud megfogni, csak rohangál körbe-körbe, és nem csinál semmit, aztán 47 pontot dobnak róla - a meccsen is heccelte, miután Beverley megkapta hatodik, utolsó faultját. A Clippers játékosa az öltözőből kifelé jövet csak annyit mondott, hogy el se kezdjék ezt, ő nem foglalkozik ezzel a dologgal.

Azt viszont kifejtette Beverley, hogy azért kapott technikait, mert ránézett a játékvezetőre, valószínűleg túl hosszan, és ebben a ligában nem lehet senkire túl hosszú ideig nézni. Nagyon keményen dolgozik az egész stáb, az edzők és a játékosok is - túl keményen ahhoz, hogy a meccsek ilyen büntetőkkel dőljenek el, amiket szerinte egyáltalán nem fair módon ítélnek meg ellenük. Úgy érezte, hogy ők és a szurkolók is jobbat érdemelnek, akik a kemény munkával megkeresett pénzüket arra költik, hogy élőben láthassák a két együttest.

Azt láthatáttok már ma reggel, hogy Doc Riverst kiküldték a játékvezetők a Rockets ellen - a Clippers edzője erről beszélt a meccs után, mert szerinte hibáztak a sporik. A tréner azt mondta, hogy korábban volt egy challenge-e, amiben igaza volt, de az előírt 30 másodperces határ után kérte ezt a lehetőséget - így nem nyerte meg a challenge-et, de az időkérését visszakapta, a csarnokban vissza is rakták melléjük a plusz egy timeoutot. Azt gondolták tehát, hogy két időkérésük van, mivel két bíró is ezt mondta neki, a stábjának és a játékosoknak is, ezért reagált ilyen hevesen ebben a szituációban. Azzal semmi baja nem lett volna, ha közlik vele a tényeket, de azt nem lehet, hogy azt mondják neki, hogy van időkérése, kikéri, aztán azt mondják, hogy "ja, mégsincs", ilyen hibák nem fordulhatnak elő. Ráadásul az a két spori, aki azt mondta neki, hogy van még időkérése, lényegében elfutott, és Tony Brothersre hagyta a dolgot, hogy ő rendezze le - ilyen egy 4 pont különbségű összecsapáson nem történhet meg. Brothers elismerte, hogy Riversnek igaza volt, helytelenül közölték vele, hogy visszakapta az időkérését, de mivel utána nem tudott leállni a reklamálással, és a pályán tartózkodott, mikor játékba akarták hozni a labdát, így előbb technikait kapott, a folyatatás után pedig a második technikai kiszórták.

A Portland TrailBlazers sztárjának, Damian Lillardnek megszakadt a 230 meccses sorozata, amelyen mindig elért legalább 10 pontot - ma hajnalban 9 egységgel zárt a Toronto Raptors ellen. Ezt megelőzően egyébként utoljára 2016. november 9-én maradt 10 pont alatt az oregoniak kiválósága, akkor 8 ponttal végzett. Lillard azt mondta, hogy rengetegszer kapott egészpályás letámadást, és ez már sorozatban a negyedik ilyen találkozó volt. Nem emlékszik arra, hogy a ligában ez korábban is ilyen elterjedt lett volna, de még amikor agresszívan próbál megindulni a gyűrű felé, akkor is azonnal ott teremnek rajta négyen, úgyhogy sokszor semmi más választása nincs, mint az, hogy előrepasszolja a labdát a társainak.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James a klub másik sztárját, Anthony Davist dicsérte, amiért az a sérüléseivel együtt is játszani akar. James szerint nekik is követniük kell a példát, hiszen ha Davis minden gondjával, bajával együtt is ott van a parketten, akkor nincs okuk arra, hogy ne tegyék ugyanezt - a magasember mutat nekik utat.

A Boston Celtics wingje, Gordon Hayward Tim Bontempsszel (ESPN) beszélgetett a kéztöréséről. Hayward saját elmondása szerint mindig a legrosszabbra gondol ilyenkor az ember. Természetesen nem tudta, hogy pontosan mi is a baja, de hallotta a reccsenést, és érezte is, hogy valami gond van, ezért jelzett azonnal, hogy meg kell nézni a kezét. Annak örül, hogy viszonylag jó híreket kapott, és nem kell olyan sokat kihagynia. Ez gyakorlatilag egy csepp a tengerben ahhoz képest, mint amikor a bokája volt eltörve - futhat, tudja használni a lábait, kondiban maradhat, aminek nagyon örül, ráadásul a csapat környékén lehet.

A Charlotte Hornetsnél Devonte' Graham vezeti a csapatot pontokban (17.9) és gólpasszokban is (7.6). Edzője, James Borrego azt nyilatkozta Grahamről, hogy a szemük előtt növi ki magát a játékos - folyamatosan magas szinten teljesít, egyáltalán nem kényelmesedett el. Hisz és bízik Grahamben, és szerinte a többi játékos is így van vele - különleges játékos, győztes típus.

Az ESPN hozta a hírt, hogy a Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo közel 150 km-t vezetett a hóvihar-előrejelzések ellenére, hogy láthassa a Wisconsin Herdhöz leküldött testvérét, Thanasist játszani.

A Chicago Blackhawks egykori jégkorongozója, Jeremy Roenick pedig arról beszélt, hogy Michael Jordan 1992 környékén lehívta egy kis golfozásra. Aznap nekik szünnapjuk volt, a Chicago Bulls viszont játszott este. Jordan kikapott az első körben, majd visszavágót kért, ahol szintén elnyert tőle Roenick párezer dollárt - miközben már bőven délután volt, mire végeztek a golffal és nagyjából fejenként 10 sörrel, Jordannek pedig közvetlenül a csarnokba kellett mennie, olyan későre járt már. Roenick azt mondta, hogy minden pénzét a Cleveland Cavaliersre rakja (a Chicago aznapi ellenfelére), amit aznap Jordantől nyert, mire MJ felajánlott egy újabb fogadást: azt mondta, hogy legalább 20 ponttal verik a Cavst, és legalább 40 pontot fog szórni. Ebből az lett, hogy 52-t dobott Jordan, és 26-tal nyert a Bulls - számára Jordan volt a legjobb sportoló, akit valaha látott. Azt is hozzá kell tenni, hogy az időponti leírás alapján 1992. március 28. lehetett a dátum, amikor Jordan "mindössze" 44 ponttal zárt a Cleveland ellen, a Bulls pedig végül "csak" 126-102-re győzött, de így is megvoltak neki a "fogadási határok".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus