Hírmorzsák 2019-11-15 (11:00)

Kevin Huerter legalább két hetet kihagy (váll). Caris LeVert 4-6 hétig nem játszhat (hüvelykujj). Carmelo Anthony a Blazershez szerződött. Paul George úgy érzi, pocsékul játszott ma hajnalban. George szerint Kawhi Leonard intenzitása már az egyetemen is kimagasló volt. Leonard lezárta karrierje torontói részét. Jaylen Brown tavaly olyan kihívások elé került, mint korábban soha. A Knicks azért nem cserélt a nyáron Anthony Davisért, mert a draftról akar építkezni. A Magic bemutatta új City Edition mezeit.

Arról volt már szó ma reggel, hogy Carmelo Anthony a Portland TrailBlazers csapatánál folytatja - részletek ezen a linken.

Volt két sérülés, melyekről tegnap ejtettünk már szót, ma azonban pontos diagnózis is van. Az Atlanta Hawksnál Kevin Huerternek a bal rotátorköpenyével vannak gondok, vállsérülése miatt legalább két hetet kihagy. A Brooklyn Netsnél pedig Caris LeVert jobb hüvelykujjában a szalagokat kellett rendbe tenni, méghozzá műtéti úton, és Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint 4-6 hétig nem lesz bevethető.

A Los Angeles Clippersnél Paul George visszatért, és mint azt olvashattátok, 33 pontot dobott első idei mérkőzésén. George a találkozó után elmondta, hogy érzése szerint pocsékul játszott - rengeteg behoznivalója van védekezésben, fel kell még vennie a ritmust. Nem volt erre ideje, és ez volt lényegében az első előszezonmeccs számára, sok mindenben kell még előrelépnie. Doc Rivers vezetőedző azt mondta, hogy neki mindig is az tetszett George-ban, hogy sokféleképp lehet használni támadásban - catch-and-shoot helyzetekben, helyzetkreálásban, post up szituációknál, és ezt mind látni lehetett már az első meccsen is.

George a The Players' Tribune egyik számában elmondta, hogy nem ismerte Kawhi Leonardöt az egyetem előtt, hiába voltak mindketten Los Angeles-iek. Amikor másodéves volt, és a San Diego State ellen léptek pályára, akkor találkoztak először személyesen. Hallott már jelenlegi csapattársáról korábban is, és elmondása szerint Leonard intenzitása teljesen más szinten volt az NCAA-ben, mint a többi játékosé.

Leonard is megszólalt, méghozzá a Toronto Raptors elleni mérkőzés után, amikor kijelentette, hogy lezárta karrierje torontói részét - nagyszerű időszakot töltött a Raptorsnál, de új fejezetet nyitott. Nem élhet a múltban, és nem foglalkozhat azzal, hogy bajnoki címet nyert a kanadaiakkal. Most már egy másik csapat játékosa, amely szintén szeretné megízlelni a végső siker ízét, ahogy ő is - most már a Clippers kosarasa. Kawhi arról is beszélt, hogy amint átlépte a felezővonalat, azonnal duplázták, megpróbálták kivenni a kezéből a labdát, viszont így a társai jobb helyzetbe kerültek. Sokszor fog ez előfordulni az alapszakaszban és a PO-ban is, a többiek pedig be fogják dobni az üres helyzeteiket - Leonard szerint ezek az üres helyzetek jelentik a siker kulcsát.

A Boston Celtics swingmanje, Jaylen Brown Jay Kingnek (The Athletic) elmondta, hogy soha nem került még annyi kihívás elé, mint az elmúlt szezonban - korábban soha nem tették próbára az önbizalmát, ez tavaly megtörtént. Rengeteg nyugtalansággal telt az előző idény, amihez nem volt hozzászokva, ezért reagálnia kellett - ennek köszönhetően tart most ott, ahol.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks a nyáron visszautasított egy cserét Anthony Davisért, mert az szembe ment volna a klub hosszútávú terveivel. Steve Mills elnöknek és Scott Perry GM-nek a hírek szerint nem igazán tetszettek a New Orleans Pelicans elvárásai, pedig a Kristaps Porzingis-féle csere miatt megvoltak az eszközeik, hogy megszerezzék a sztárt. Windhorst úgy tudja, hogy Millsék terve az, hogy a draftról építkeznek, és a fiatalokból sztárokat nevelnek.

A végére pedig az Orlando Magic maradt, amely bemutatta új City Edition mezeit:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus