Hírmorzsák 2019-11-17 (10:45)

D'Angelo Russell is minimum két hetet kihagy. Mike Conley Ja Morantet dicsérte. Jayson Tatum a Celtics sikerességének titkáról beszélt. Fred VanVleet az AND1 arca lett. Malik Monk a tegnapi győztes dobásáról beszélt. Jamal Crawford nem érti, miért nincs csapata. Sérülések: Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Brandon Ingram, Malcolm Brogdon.

A Golden State Warriorsnél újabb kieső van: D'Angelo Russellnek megsérült a hüvelykujja, ami miatt legalább két hetet kénytelen lesz kihagyni. A Brooklyn Netsnél Kyrie Irving jobb vállával vannak gondok, ezért nem játszott ma hajnalban, a Chicago Bulls ellen. A New Orleans Pelicansnél Brandon Ingramnek a jobb térde fáj, ő sem lépett pályára ma, a Miami Heat ellen. A Los Angeles Clippersnél Kawhi Leonardnak a bal térde sérült meg szerdán, zsinórban a második mérkőzését is kihagyta emiatt. Az Indiana Pacersnél pedig Malcolm Brogdon már a Houston Rockets elleni vereség első negyedében kiszállt a háta miatt.

A Memphis Grizzlies irányítója, Ja Morant 25 ponttal és 8 gólpasszal segítette csapatát a Utah Jazz elleni 107-106-os győzelemhez. A csapat előző vezére, a Jazz játékmestere, Mike Conley azt nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy a meccs után elmondta Morantnak: nagyon tetszik neki a játéka, folytassa a munkát, mert különleges játékos, és sokáig lesz a Memphis fazonszabásza. Conley kiemelte, hogy Morant mennyire éles, nem adja el a labdát, nagy tömegben és fontos pillanatokban is képes jó döntéseket hozni, márpedig ez nem mindennapi egy 20 éves kosarastól, aki eddig összesen 10 meccsen játszott.

A Charlotte Hornetsnél ma újfent Devonte' Graham volt középpontban, tegnap viszont még Malik Monk dobott győztes kosarat, aki ezt követően elmondta, hogy minden meccsel egyre jobb és jobb. Azt reméli, hogy a továbbiakban is fejlődni tud - az elmúlt 2-3 évben rengeteget dolgozott az ilyen pillanatokért, mint a Detroit Pistons elleni győztes triplája. James Borrego vezetőedző annyit mondott, hogy van olyan, hogy az ember olyan szerepkört kénytelen ellátni, ami korlátozza a képességeit. Nagyon tehetségesnek tartja Monkot, és ez valami miatt egyre jobban meg is mutatkozik.

A Boston Celtics nagyszerűen indította a szezont, Jayson Tatum a Golden State legyőzését követően beszélt ennek titkairól. Tatum szerint ennek a Celticsnek a tartása a legnagyobb előnye - ha nehéz időszakuk van, akkor sem csüggednek. Sosem foglalkoznak azzal, hogy mi történt az előző játékban, kihagytak-e egy dobást vagy eladták-e a labdát, csak a következő labdabirtoklás érdekli őket. Egyáltalán nem tökéletes még a játékuk, rengeteg mindenben van mit csiszolni, de harcolniuk kell, az pedig jó jel, hogy így is rendre megtalálják a győzelem kulcsát. Tatum azt is elmondta, hogy még nagyon korán van, és senki nem tart ott, ahol áprilisban, májusban és júniusban szeretne.

A Toronto Raptors kiválósága, Fred VanVleet cipőszerződést írt alá az AND1-nal, ő lett a cég első számú arca.

A végére pedig Jamal Crawford maradt, aki Shaun Powell-lel (nba.com) beszélgetett arról, hogy nem érti, miért nincs csapata jelenleg. Crawford úgy érzi, hogy még mindig képes magas szinten teljesíteni, a megítélése is egészen jó, úgyhogy nem tudja, mi lehet az ok, hogy jelenleg egyik NBA együttesnél sem alkalmazzák. Egy éve, a 18. profi évében még mindig 10 pont fölött átlagolt. Sokféleképp segíthet egy gárdának, úgyhogy folyamatosan készen áll, hátha valamelyik klub úgy gondolja, hogy illik az elképzeléseibe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus