Hírmorzsák 2019-11-18 (15:00)

Spencer Dinwiddie szerint ő nem Kyrie Irving - úgy gondolja, Irving MVP lehet idén. Paul George úgy érzi, új vállai vannak, és hogy visszatért. Terry Rozier első célpontja a Knicks volt a nyáron. A Raptors nem ad aranygyűrűt Jonas Valanciunasnak, Delon Wrightnak és CJ Milesnak. Igor Kokoskov irányítja a szerb válogatottat az olimpiai selejtezőn.

A Brooklyn Nets irányítója, Spencer Dinwiddie főszereplő lett a Chicago Bulls elleni mérkőzés negyedik negyedében - 24 pontjából 20-at a meccs utolsó 9 percében szerzett, ő biztosította a Nets 117-111-es győzelmét. Kenny Atkinson vezetőedző elmondta, hogy Dinwiddie a kezébe vette a találkozót: nagyon agresszíven támadta a gyűrűt, tökéletesen ismerte fel, ha mismatch helyzet alakult ki előtte, és olyan védője volt, akit meg tudott verni, de azt is meglátta, ha passzolnia kell, mert duplázzák - fantasztikusan kosarazott. Dinwiddie annyit mondott, hogy ő nem Kyrie Irving, a csapat vezére továbbra is Irving. Ő csak próbálta felmérni, hogy mire van szüksége az együttesnek a győzelemnek, de nem fogja átvenni Kyrie helyét, aki szerinte idén MVP is lehet.

Paul George 20 perc alatt 37 pontot szórt az Atlanta Hawksnak tegnap hajnalban, az összecsapás után pedig azt nyilatkozta, hogy olyan, mintha új vállai lennének, ezt nem igazán tudja máshogyan megfogalmazni - rég voltak ilyen egészséges vállai. Azt is hozzátette, hogy ez lehetett volna pályafutása első 50 pontos meccse, de a legfontosabb az, hogy újra van önbizalma, ezért is jelentette be, hogy visszatért. Örül neki, hogy újra kosarazhat, és egy álma vált valóra azzal, hogy ilyen teljesítményre képes a családja és a barátai előtt.

A Charlotte Hornets irányítója, Terry Rozier Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy a nyáron a New York Knickset tekintette első számú célpontjának, úgy volt, hogy aláír az együttessel, aztán máshogy alakultak a dolgok, és végül a Hornetsnél kötött ki. Azt már korábban is elmondta Rozier, hogy a Charlotte különleges érdeklődést mutatott iránta, ő pedig úgy volt vele, hogy miért ne szerződne ehhez a gárdához. A hírek szerint a Knicks azért nem küzdött Rozierért, mert rövidtávú szerződésekben gondolkodott, és nem akarta meccselni a Hornets ajánlatában szereplő harmadik évet.

A Toronto Raptors nem ad bajnoki gyűrűt Jonas Valanciunasnak, Delon Wrightnak és CJ Milesnak - mindhárom érintettet az előző idényben cserélték el a kanadaiak a Memphis Grizzlieshez Marc Gasolért. Bobby Webster GM elmondta, hogy beszéltek a ligában több együttessel is, és igazából ez a bevett szokás. Talán csak Anderson Varejao esete volt kivétel, de az egy különleges helyzet volt. Nem jó érzés persze ez, de ez a liga ilyen.

A végére pedig a Sacramento Kings segédedzője, Igor Kokoskov maradt. ő irányítja a szerb válogatottat a jövő évi olimpiai selejtezőn - mint ismert, Sasha Djordjevic a vb után lemondott posztjáról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus