Hírmorzsák 2019-11-19 (10:00)

Luka Doncic LeBron James nyomdokaiba lépett. A Spurs a Tim Duncan draftolását megelőző év óta nem kezdett ilyen gyengén. Nikola Vucevic és James Harden lettek a hét játékosai. Buddy Hieldet 25.000 dollárra büntette a liga. Kawhi Leonard day-to-day a bal térdével. Marcus Smart jobb bokája megsérült. Giannis Antetokounmpo minden idők egyik legjobbja akar lenni. Dion Waiters beszélni fog volt mesterével, Jim Boeheimmel. D'Angelo Russell többek között a melegebb éghajlat miatt választotta a Warriorst a Timberwolves helyett. Sok a kevésbé nézett meccs az országos TV-n.

Az Orlando Magic centere, Nikola Vucevic, illetve a Houston Rockets sztárja, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Vucevic a Magic 3-0-s hete során 21.7 pontot, 14.0 pattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt, Harden pedig 4-0-t ment a Houstonnal, mialatt 44.8 pont, 5.8 pattanó és 6.8 assziszt voltak a számai átlagosan.

Jöjjön két statisztika. A San Antonio Spurs 1996/97 óta a legrosszabb kezdését produkálta eddig - ennek az idénynek a végén draftolták Tim Duncant. A 4-1-es szezonkezdet után 9-ből 8 mérkőzést elbukott a gárda, zsinórban hat vereségnél jár Gregg Popovich együttese. A Dallas Mavericks sztárja, Luka Doncic a második legfiatalabb játékos lett, aki úgy ért el tripla-duplát, hogy közben 40 pontot szerzett egy mérkőzésen. 42 pont, 11 pattanó és 12 gólpassz került a neve mellé a Spurs elleni siker alkalmával - LeBron James előzi őt a listán 20 évével és 100 napjával, Doncic február 28-án lesz 21 éves.

A liga 25.000 dollárra büntette Buddy Hieldet, amiért a közönség közé rúgta a labdát a Boston Celtics elleni győzelem során.

A Los Angeles Clippersnél Kawhi Leonard állapota day-to-day bal térdsérülése miatt - szerda éjszaka óta nem lépett pályára a döntő MVP-je, ma hajnalban sem volt ott a parketten az Oklahoma City Thunder elleni találkozón. A Bostonnál Marcus Smart jobb bokája kiment ma hajnalban, a Phoenix Suns legyőzésekor. Pontosabb diagnózist egyelőre nem tudni, de maga az érintett elmondta, hogy jól van, úgy érzi, az idegenbeli túra hátralévő részén tud majd játszani.

A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo a Chicago Bulls legyőzése után azt nyilatkozta, hogy minden idők egyik legjobb kosarasa akar lenni, ám annak érdekében, hogy ez bekövetkezhessen, minden mérkőzésen a tőle telhető legtöbbet kell nyújtania. Teljesen mindegy, hogy ki mennyire teszi oda magát, ha végül nem nyer, akkor nem számít semmit. A korábbi években sokat beszélt Michael Jordannel és Scottie Pippennel is - ők motiválták, Chicago pedig igazi kosárlabda város, hiszen ez a két legenda itt játszott.

A Miami Heat problémás dobóhátvédje, Dion Waiters azt nyilatkozta Donte Ditotának (Syracuse.com), hogy beszélni fog egykori mesterével, Jim Boeheimmel - mint ismert, Waiters jelenleg 10 meccses eltiltását tölti, amit a Heat szabott ki rá. A játékos elmondása szerint Boeheim olyas valaki, akire mindig számíthatott. Elmondása szerint nagyszerű mentális állapotban van - csak arra koncentrálhat, amire befolyása van, úgyhogy nem hagyhatja, hogy bizonyos dolgok elvonják a figyelmét, minden okkal történik. Ha hisz magában és az elvégzett munkájában az ember, akkor ez csak egy kisebb visszalépés. Ilyen az élet: tanulni kell mindenből, de tovább kell lépni, és a feladatokra kell koncentrálni, a többi már jön magától. Mint ismert, Waiters legutóbb rohamot kapott, mert THC-vel "dúsított" gumicukrot evett, kicsit túl sokat.

A Golden State Warriors hátvédje, D'Angelo Russell Chris Hine-nak (Star Tribune) elmondta, hogy nagyon komolyan elgondolkodott, hogy a Minnesota Timberwolveshoz igazoljon, de aztán jött a Warriors, ami óriási lehetőségnek bizonyult. New Yorkban volt egy kemény tele, úgyhogy amikor felmerült, hogy újra melegebb éghajlatra szerződhet, akkor élt ezzel, nagy szerepet játszott döntésében ez a faktor. Russell hozzátette, hogy barátja, Karl-Anthony Towns a pályán és azon kívül is vezére csapatának ahelyett, hogy csak sodródna az árral. Belekóstolt a PO-ba, és szeretné újra átélni, ezért dolgozik az egész csapatával.

A végére pedig egy kis nézettségi adat maradt: idén eddig 9 mérkőzést is kevesebb mint 1 millióan néztek meg az országos televízióban - az előző idényben összesen 19 ilyen találkozó volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus