Hírmorzsák 2019-11-20 (11:15)

Russell Westbrook szerint nem kellene átlagosnak tekinteni James Harden teljesítményét csak azért, mert rendre hozni tudja - szerinte Harden minden idők egyik legjobb scorere. LeBron James történelmet írt. Carmelo Anthony bemutatkozott a Portlandnél. James Dolan folyamatosan a támogatásáról biztosítja David Fizdale-t. Elfrid Payton még legalább 10 napot kihagy. Kevon Looney a G-Ligában. Andrew Bogut szívesen visszatérne az NBA-be. Brett Brown irányítja az ausztrál válogatottat.

A Houston Rockets egyik sztárja, Russell Westbrook a másik kiválóságot, James Hardent dicsérte, miután utóbbi "csak" 36 pontig jutott a Portland TrailBlazers ellen tegnap hajnalban. Westbrook szerint az emberek normálisnak, átlagosnak tekintik a nagy teljesítményeket is, ha folyamatosan ezt látják - pedig nem kellene, mert ilyen produkciókra senki más nem képes, és ha ez lenne a normális, mindenki meg tudná csinálni. Westbrook szerint Harden minden idők egyik legjobb scorere, mert magas szinten, többféleképpen tud folyamatosan pontokat szerezni.

Ha már az emberfeletti teljesítmények: a Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James lett a liga történetének első játékosa, aki mind a 30 csapat ellen ért el legalább egy tripla-duplát - ma hajnalban 25 pontot, 11 pattanót és 10 gólpasszt jegyzett az Oklahoma City Thunder ellen.

Amint azt láthattátok már ma reggel, Carmelo Anthony bemutatkozott a Portlandnél - tegnap átment az orvosi vizsgálatokon, aláírt a klubbal, és 00-s számmal játszik majd az oregoniaknál. Melo elmondása szerint mindig is figyelte a Blazerst, de pályafutása eddigi részében úgy alakult, hogy nem jött össze a közös munka - most esély nyílt erre.

A New York Knicksnél állandó téma a gyenge kezdés miatt az edzőkérdés. A tréner, David Fizdale azt nyilatkozta Ian Begley-nek (SNY.tv), hogy a tulajdonos, James Dolan folyamatosan a támogatásáról biztosítja, nagyszerűen bánt vele az elmúlt másfél évben, mióta az együttesnél dolgozik. Arról szoktak beszélni, hogy kitartanak a terveik mellett, fejlesztik a fiatalokat, és egy hosszútávon is sikeres gárda alapjait akarják felépíteni. Fizdale azt is elmondta, hogy nem tudta, hogy Steve Mills elnök és Scott Perry GM sajtótájékoztatót tartanak majd a 2-8-as kezdés után, de nem lepődött meg, és nem volt csalódott. Egyszerűen jobban kell játszaniuk, ez a lényeg.

A Knicksnél Elfrid Payton még legalább 10 napot kihagy combhajlító-húzódása miatt. A Golden State Warriors a G-Ligába küldte Kevon Looney-t a rehab utolsó fázisában. A San Francisco-iak magasemberének is a combhajlítójával volt gondja, de egy idegprobléma miatt nem tudott úgy gyógyulni, ahogyan kellett volna, emiatt kihagyta az előző 13 összecsapást.

A végére pedig két hír az ausztrálokkal kapcsolatban. Egyrészt Andrew Bogut továbbra sem zárja ki, hogy visszatérjen az NBA-be. Többször is elmondta már korábban, hogy ha a helyzet megfelelő, akkor szívesen játszana újra a ligában, bár most azt is hozzátette, hogy a Golden State valószínűleg nem fogja hívni, hiszen teljes újjáépülésben van a klub. Másrészt pedig a Philadelphia Sixers mestere, Brett Brown irányítja az ausztrál válogatottat a jövő évi olimpián - 2012-ben már volt a nemzeti csapat élén, de akkor még nem a Sixers trénereként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus