Hírmorzsák 2019-11-21 (12:15)

A Blazers kitette keretéből Pau Gasolt, edzőként folytathatja a spanyol. Otto Porter Jr. legalább két hetet kihagy (lábfej). Marvin Bagley III még minimum egy hétig nem játszik. Paul George leginkább a Spurshöz akart kerülni 2017 nyarán. Luka Doncic újabb történelmet írt, Rick Carlisle és JJ Barea méltatták. Derrick Rose szerint lehet, hogy még mindig a Bullsnál játszana, ha akkoriban létezett volna a pihentetés. Ben Simmons részt akar venni a jövő évi olimpián, részben Brett Brown miatt.

A Portland TrailBlazers újabb lépésre szánta el magát: mivel nem gyógyult úgy Pau Gasol lábtörése, ahogyan azzal számolt a klub, így az oregoni együttes kitette keretéből a spanyol legendát. Gasol továbbra is a csapatnál végzi rehabját, és az ESPN értesülései szerint edzői státuszban folytathatja a Blazersnél.

Térjünk át a sérülésekre. A Chicago Bulls kiscsatára, Otto Porter Jr. legalább két hetet kihagy, miután van egy csontzúzódás a bal lábfejében. A Sacramento Kingsnél Marvin Bagley III még legalább egy hétig harcképtelen lesz, egyelőre nem épült fel hüvelykujj-töréséből - november 30-án, a Denver Nuggets elleni hazain térhet vissza. A Los Angeles Clippersnél Kawhi Leonard ma hajnalban újra játszott.

A Clippers másik sztárja, Paul George Ohm Youngmisuknak (ESPN) elmesélte, hogy 2017 nyarán azt akarta, hogy a San Antonio Spurshöz cseréljék - ez végül nem jött össze. Egy forrás megerősítette, hogy a Spurs és az Indiana Pacers tárgyaltak, de a San Antoniónak nem voltak meg a szükséges cserealapjai, a George-dzsal leginkább összeboronált Los Angeles Lakers pedig nem akarta odaadni érte az 1/2-es draftjogot (Lonzo Ball) és Brandon Ingramet. George azt is elmondta, hogy LA-be akart menni, de a 2018-as szabadügynökpiacnál élt benne az emlék, hogy egy évvel korábban az aranysárga-lilák semmit nem tettek azért, hogy megszerezzék. Szeretett volna Leonarddel együtt játszani - 2018-ban úgy érezte, tartozik annyival az OKC-nek, hogy ad még egy esélyt annak a csapatnak, de idén nyáron már úgy gondolta, tovább kell lépnie. Abban a pillanatban tudta, hogy azt kell tennie, amit egész pályafutása során szeretett volna.

A Dallas Mavericks szlovén szupersztárja, Luka Doncic újabb történelmet írt ma hajnalban - a legkevesebb idő alatt ért el 30 pontos tripla-duplát, ráadásul Allen Iverson és 2003 óta az első játékos lett, aki egy negyed során több pontot, gólpasszt és pattanót átlagolt, mint az ellenfél teljes együttese. Rick Carlisle vezetőedző szerint nincs új a nap alatt: Doncic egy különleges játékos egy különleges szerepben, ennyi - kezd általánossá válni tőle ez a teljesítmény. A szlovén 29.9 pontot, 10.6 pattanót és 9.4 gólpasszt átlagol az idény során, így felmerült, hogy esetleg a teljes szezonra hozni tudja a tripla-dupla mutatót. Csapattársa, JJ Barea azt mondta, hogy ha valaki képes erre, akkor Doncic - rendkívül okos, jól dob, nagyszerűek a gyűrű közeli befejezései is. A Puerto Rico-i úgy gondolja, hogy mivel Doncicnak nem kell megfeszülnie ezért a teljesítményért, nem erőlködik, így a továbbiakban is hozni tudja ezt, látszólag könnyedén kosarazik.

A Detroit Pistons irányítója, Derrick Rose Will Perdue-nak (NBC Chicago) elmondta, hogy teljesen más korszak volt az, amikor ő a Chicago Bullsnál kosarazott, akkoriban nem ismerték a "load management", a pihentetés fogalmát - ha ez egy létező dolog lett volna akkor, lehet, hogy még most is a Bullsnál játszana. Azt is hozzátette, hogy nem változtatna a történteken - sok mindent elért Chicagóban, imádott a szülővárosában játszani, bár egy kicsit a fiatal Mike Tysont látta magában. Tehetséges volt, jó játékos, de senki nem törődött semmi mással, csak ezzel a ténnyel, az pedig nem érdekelt senkit, hogy kivel hasonlítják össze - Michael Jordan örökébe kellett volna lépnie, sokan ezt várták tőle.

A végére pedig a Philadelphia Sixers sztárja, a ma hajnalban profi karrierje első hármasát értékesítő Ben Simmons maradt, aki elmondta, hogy amíg egészséges, úgy tervezi, hogy szerepelni fog az ausztrál válogatottban a 2020-as olimpián. A játékmester elmondta, hogy ebben szerepet játszik az is, hogy Brett Brown lesz a szövetségi kapitány - egész életében ismerte, nagyszerű kapcsolatban vannak, úgyhogy nagyon várja a közös munkát ott is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus