Hírmorzsák 2019-11-21 (20:30)

Rick Pitino 2017-ben megpróbálta meggyőzni a Knickset, hogy Donovan Mitchellt válassza ki a drafton. Jobb a csapategység a Sixersnél, mint az előző idényben. A Philly nem is ajánlott 5 éves maximumot Jimmy Butlernek. Butler szerint senki nem akar a Heattel játszani, és szeretnék, ha ez így is maradna. A Blazersnek volt záradéka sérülés esetére Pau Gasol szerződésében - a spanyol legendát a Barcelona vinné. Sok munka van még a Clippersszel. James Wiseman 12 meccses eltiltást kapott és pénzbüntetést kapott. A Utah új játékost igazolt. Luis Scola megnevezte öt legjobb csapattársát.

A Philadelphia Sixersnél jobb a csapategység ebben az idényben, mint az előzőben. Ben Simmons Zach Lowe-nak (ESPN) elmondta, hogy egyértelmű az előrelépés ebben, mindenki sokat áldoz a saját idejéből arra, hogy szorosabb legyen köztük a kötelék. Az újságíró úgy tudja, hogy az egyik játékos édesapja a Toronto Raptors elleni PO-kiesés után megmondta a vezetőségnek, hogy problémák vannak az öltözőn belül. A hírek szerint Tobias Harris és Al Horford szervezik a közös vacsorák nagy részét. Utóbbi elmondta, hogy ez nagyon fontos - minél tovább menetel valaki a szezonban, annál nagyobb szükség van arra, hogy mindenkit bevonjanak a legtöbb dologba.

Szintén Lowe hozta a hírt, hogy a Sixers soha nem ajánlotta be az 5 éves maximumot Jimmy Butlernek. A klub állítólag hallott arról, hogy Horford érdeklődik a csapat iránt, ekkor válthattak a tervekben arra, hogy rá fókuszálnak. A hírek szerint további két oka volt annak, hogy Butlerben nem bízott a vezetőség. Egyrészt az, hogy voltak problémái más játékosokkal az együttesen belül, illetve a hírek szerint néha az edzőkkel is. Másrészt az is közre játszott Butler elengedésében, hogy nem tudták, hogyan fog öregedni a rendkívül fizikális játékot játszó swingman - ez a szerződése végén rendkívül sokat jelenthet negatív irányba.

Ha már Butler: a Miami Heat sztárja a csapat 10-3-as kezdése után elmondta, hogy nem okozhatnak folyamatosan meglepetést, ez a gárda bizony ennyire jó. Azt is hozzátette, hogy szerinte egyetlen együttes sincs a ligában, amelyik szívesen játszik a Heat ellen, és szeretnék, ha ez így is maradna.

Ahogy arról délben írtunk már, a Portland TrailBlazers kitette keretéből Pau Gasolt. A Blazers ősszel ugyan garantált szerződést adott a spanyol magasembernek, de volt egy záradék a megállapodásban, miszerint simán kiteheti keretéből Gasolt a Portland, amennyiben legalább 15 mérkőzést kihagy bal lábfej- vagy bokasérülés miatt. A Blazers így következmények nélkül pakolhatta waiverre a magasembert a hétfő éjszakai összecsapás után. Az ESports spanyol lap információi szerint a Barcelona visszavinné Európába egykori klasszisát, aki így fel tudna készülni a 2020-as tokiói olimpiára - elvileg itt vonul vissza Gasol a nemzetközi porondtól.

Arról is volt szó, hogy Luka Doncic történelmet írt ma hajnalban, de írt még egyet: ő a legfiatalabb a liga történetében, aki egymás utáni meccseken szerzett legalább 35 pontos tripla-duplát.

A Los Angeles Clippers megnyerte az első mérkőzését, amelyen Paul George és Kawhi Leonard is bevethető volt, de nem kis szenvedések árán. A két sztár egyébként összesen egy közös edzésen vett eddig részt, azon is egymás ellen játszottak, és nem is nagyon volt közöttük játékkapcsolat ma hajnalban, a Boston Celtics elleni összecsapáson - ez a jövőben nyilván nem így lesz. Doc Rivers vezetőedző elmondta, hogy rengeteg munka vár még rájuk, ezt mindenki láthatta. Ezen a meccsen inkább megpróbálták a labdát a két érintett kezébe juttatni ahelyett, hogy a pontszerzésre koncentráltak volna.

Az NCAA módosított döntésén: nem az egész szezonra, csak 12 mérkőzésre tiltotta el a 2020-as draft legjobban várt magasemberét, James Wisemant, akinek 11.500 dollárt kötelezően adományoznia kell egy általa kijelölt jótékonysági célra. Ez pontosan akkora összeg, amekkorát Wiseman családja kapott Penny Hardaway-től, hogy Memphisbe költözzenek. A játékos 2020. január 12-én, a South Florida ellen kezdheti meg az idényt.

Rick Pitino a Sirius XM NBA Radio minapi adásában azt nyilatkozta, hogy a 2017-es draft előtt megpróbálta meggyőzni a New York Knicks vezetőségét, hogy egykori játékosát, Donovan Mitchellt válasszák ki. A Phil Jackson vezette menedzsment azonban úgy érezte, hogy nem éri meg Mitchellt ledraftolni a 8. helyen - helyette Frank Ntilikinára esett a választás.

A Utah Jazz leigazolta Juwan Morgant, aki eddig a G-Ligában, a Salt Lake City Starsnál 15.6 pontot, 8 pattanót és 1.8 blokkot átlagolt.

A végére pedig Luis Scola maradt, aki a TimeOutnak adott interjújában elmondta, hogy szerinte ki volt az öt legjobb csapattársa: Yao Ming, Tracy McGrady, Manu Ginobili, Paul George és Kyle Lowry. Scola azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem mondta, hogy a 2020-as olimpiát követően visszavonul, de azt sem, hogy folytatja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus