Hírmorzsák 2019-11-23 (10:00)

Kyrie Irving még legalább 3 meccset kihagy vállsérülése miatt. Kemba Walker agyrázkódást szenvedett ma hajnalban. Zion Williamson december közepén kezdheti meg az idényt. Pat Beverley és Marcus Smart odaszóltak egymásnak. A Celtics magjának egyetlen tagja sem eladó. Danny Ainge szerint Irving túl sok savat kap az előző idényért, semmilyen tüske nincs benne az irányítóval szemben. A Játékosok Szakszervezete fellebbez Dion Waiters eltiltásai miatt. A Spurs negatív történelmet írt Gregg Popovich irányítása alatt. Paul George tudta, hogy működni fog Westbrook és Harden párosa - előbbit méltatta. DeMarcus Cousins ellen ejtették a zaklatás vádat. Seattle-ben nem mostanában lehet újra NBA franchise.

Kezdjünk a sérülésekkel. A Brooklyn Nets játékmestere, Kyrie Irving még legalább három mérkőzést kihagy vállsérülése miatt, ezt Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette. A Boston Celtics irányítóját, Kemba Walkert agyrázkódás tüneteivel kellett levinni a pályáról a Denver Nuggets elleni találkozón - Wojnarowski úgy tudja, nincs komoly baj. Reggie Miller a TNT csütörtök éjszakai adásában azt mondta, hogy forrásai szerint december közepén biztos, hogy elkezdi a szezont a New Orleans Pelicans 1/1-ese, Zion Williamson.

Az egyik riporter a minap Marcus Smart intenzitásához hasonlította Patrick Beverley-ét, mire a Los Angeles Clippers hátvédje elkezdett mosolyogni meg nevetni - szerinte ez vicces, és Smart nincs az ő szintjén. A Boston Celtics hátvédje annyit mondott erre a reakcióra Adam Himmelsbachnak (Boston Globe), hogy szerinte mindenki tudja, mi lenne, ha ők leállnának egy-egyezni, ki nyerné azt az összecsapást, a játéka önmagáért beszél. Nem azt mondja, hogy Beverley nem jó kosaras vagy nem jó védő, de ő egy másik szinten áll jelenleg, és nincs meglepődve azon, amit Beverley mondott.

Ha már a Celtics, akkor itt említsük meg, hogy Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, a Boston mindenkinek megmondta, hogy a gárda főbb játékosai közül senki sem eladó, Smart és Gordon Hayward sem.

A zöldek GM-je, Danny Ainge azt mondta, hogy az elején már említett Kyrie Irvinget rengeteget ekézték amiatt, hogy gyengébben szerepeltek a vártnál az elmúlt szezonban, márpedig szerinte ennél sokkal többről volt szó, éppen ezért semmilyen tüske nincs benne Irvinggel kapcsolatban. A szakvezető hálás, hogy lehetőséget adott nekik Irving. Nem sikerült ugyan az együtt töltött időszak, de ez nem Irving hibája volt, hanem sok emberé, köztük az övé is.

Szintén Wojnarowski írta meg, hogy a Los Angeles Lakers sérült centere, DeMarcus Cousins ellen ejtették a zaklatás vádjait - még a gyermeke édesanyja jelentette fel őt, mert megfenyegette, hogy fejbelövi. Azt is hozzátette az újságíró, hogy Cousins ettől még kaphat büntetést az NBA családon belüli erőszakra vonatkozó szabályai miatt.

A Játékosok Szakszervezete megfellebbezi Dion Waiters eltiltásait - mint ismert, a Miami Heat hátvédjét saját csapata büntette meg, előbb azért, mert nem éppen a megfelelő módon viselkedett Erik Spoelstra vezetőedzővel, majd azért, mert saját hibájából kifolyólag életveszélyes állapotba került. Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) forrásai szerint Waiters a 830.000 dolláros kieső fizetését szeretné visszakapni, de az 1.2 milliós bónusz elvesztésével nem akar mit tenni - akkor kapott volna ennyit, ha legalább 70 meccset a pályán tölt, de ez már nem fog megtörténni.

A San Antonio Spurs ma hajnalban zsinórban 8. vereségét is elszenvedte - ez a csapat leghosszabb ilyen jellegű sorozata Gregg Popovich irányítása alatt.

A Clippers egyik új sztárja, Paul George Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, tudta, hogy működni fog Russell Westbrook és James Harden párosa. George szerint Westbrook egy győztes, csak a győzelem érdekli, és mindent megtesz ezért, egyáltalán nincs egója. A kiscsatár úgy gondolja, hogy Westbrook egy nagyszerű csapattárs - ő is önmaga lehetett mellette, és nagyszerű szezont produkált Westbrook oldalán.

A végére pedig a Golden State Warriors vezérigazgatója, Rick Welts maradt, akit arról kérdeztek, hogy lesz-e 5 éven belül újra NBA csapat Seattle-ben - Welts onnan származik, és a SuperSonicsnál dolgozott, amikor a franchise 1979-ben bajnok lett. Welts azt mondta, hogy nagyon szeretné, ha ez így történne, reménykedik is benne, tudja, mennyire támogatna egy klubot az a közösség, de a "hogyan" kérdésre nem tud mit válaszolni. A liga olyan pénzügyi helyzetben van, hogy nincs franchise, amelynek költöznie kellene jelenlegi helyéről, a tulajdonosok közül sem forszírozza ezt senki, a liga pedig nem akar bővíteni a belátható jövőben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus