Hírmorzsák 2019-11-26 (21:15)

Danny Ainge szerint őt kell hibáztatni a Celtics tavalyi évéért, nem Kyrie Irvinget. Carmelo Anthony úgy gondolja, ez nem a búcsúidénye - soha nem keveri a barátságot az üzlettel. A liga új levelet küldött a csapatoknak a pihentetésre vonatkozóan. A hivatalos verzió szerint idén még pihentettek senkit országos TV-s meccsen. Russell Westbrook utólag kapott egy Flagrant 1-et. Kevin Love továbbra is hűséges a Cavshez. Minden eddiginél több mérkőzés van szombaton és vasárnap európai idő szerint főműsoridőben.

Újfent főszerepbe került a load management, azaz a pihentetés, miután az ESPN nyilvánosságra hozta, hogy a liga november 11-én kiküldött a csapatoknak egy új verziót a sérülések bejelentésére vonatkozóan. Aki nem sérült, és mégsem játszik, azt pihentetik, és az illető csapatát a jövőben büntetni fogják - ezt leginkább a nagy érdeklődést kiváltó országos TV-s meccsek esetében fogják alkalmazni, ha előfordul. Az is benne van a memóban, hogy ha csak nincsenek különleges körülmények, idegenben nem lehet pihentetni - lényegében tehát a helyi TV-ken adott hazai meccseken szabad, egyébként nem. A liga dokumentációt kér arra vonatkozóan, ha valakinél sérültet jelent a csapat.

A dolog érdekessége az, hogy az NBA szerint idén még egyetlen játékost sem pihentettek egyetlen országos TV-s találkozón sem, márpedig a jövőben is megkerülhető lesz a szabály. Mivel a szezon kezdetét követően lényegében nincs teljesen egészséges játékos, így az orvosok megkérdezik majd, hogy mi fáj, adnak rá egy kezelést, ezt dokumentálják, és beküldik majd a ligának. A krónikus vagy komoly sérülésekből visszatérő játékosok nagyobb szabadságot kaptak, köztük van Kawhi Leonard, Joel Embiid, Dejounte Murray és Kristaps Porzingis is.

Az is ide kapcsolható, hogy a liga a nyáron megkereste a Los Angeles Clipperst, hogy vázolják fel legyenek szívesek Leonard pihentetési tervezetét, a Clippers viszont azt mondta, hogy nem tudja ezt megtenni.

Kevin O'Connor arról írt, hogy az NBA magyar idő szerint vasárnap este 9:30-ra tette a Dallas Mavericks - Houston Rockets találkozót. A meccs így egy időben volt az Amerikában abszolút vezető New England Patriots - Dallas Cowboys NFL meccsel, viszont Luka Doncic hazájában és az öreg kontinensen főműsoridőben került adásba. A liga ebben az idényben 48 mérkőzést ad szombaton és vasárnap európai, ázsiai vagy afrikai főműsoridőben (amerikai idő szerint délután), ez rekord.

Ha már Doncic: a Rockets irányítója, Russell Westbrook utólag kapott egy Flagrant 1-et azért a harmadik negyedben elkövetett faultért, amit a szlovénen ütött a két együttes egymás elleni találkozója.

A Cleveland Cavaliers erőcsatáránál, Kevin Love-nál nincs új a nap alatt, gyakorlatilag szó szerint ugyanazt a nyilatkozatot adta most Tim Reynoldsnak (Associated Press), amit pár héttel ezelőtt már leadott: elkötelezett a Cavs felé, nem kíván cserét kérni a csapattól.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Rachel Nicholsnak (ESPN) adott interjút, amelyben elmondta, hogy nem érti, miért kap annyi savat Kyrie Irving a Celtics előző szezonjáért. Ainge szerint Irving másfél évig fantasztikus volt náluk, és őszintén úgy gondolta, hogy nagyszerű hosszútávú együttműködés lesz közöttük. Nagyon haza akart menni a játékmester, de ez az ő döntése, ezért nem kell hibáztatni - ha valakit kell, akkor az ő. Tehetséges keretet tett össze, de nem passzoltak egymás mellé az egyes játékosok, túlzott elvárások voltak velük szemben. Vannak olyan dolgok, amiket most másként csinálna, például egy kicsit kipucolná a keretet, hogy megkönnyítse Brad Stevens helyzetét. Nagyon mély keretük volt, hosszú PO-ra voltak berendezkedve, de sokan nagyon sikeresek voltak Irving és Gordon Hayward távollétében, ezek a játékosok pedig úgy érezték, hogy az eljött az ő idejük, reflektorfénybe léphetnek

A végére a Portland TrailBlazers új játékosa, Carmelo Anthony maradt, aki Shams Charaniával (The Athletic) beszélt arról, hogy ez bizony nem egy búcsúidény számára, játszani akar a következő szezonban is. Azt nem tudja, honnan jött ez a felvetés, mert ugyanúgy szereti a játékot, mint eddig, és meg sem fordult a fejében a visszavonulás - nyáron elgondolkodott rajta, de most egyáltalán nem. Felmerült, hogy Anthony nagy barátai LeBron James és Dwyane Wade, de se a Lakers, se a Heat nem igazolta le. Erre annyit mondott Melo, hogy sosem keveri a barátságot az üzlettel, soha nem kérne ilyen szívességet egyik barátjától sem, főleg hogy nem az ő kezükben van a döntés. Frusztráló volt számára a helyzet, de csak azzal foglalkozott, amire befolyása volt. Sok barátja van egyébként a ligában, de soha nem kérne ilyen szívességet senkitől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus