Hírmorzsák 2019-11-27 (10:15)

Hét vezetőből hat inkább Kemba Walkert választaná a csapatába Kyrie Irving helyett. Veszélyben van Gar Forman GM állása a Bullsnál. A Dallas cserél Andre Iguodaláért? Tristan Thompson szerint a Cavs vissza fogja vonultatni Irving mezszámát. Alvin Gentry csak jókat hajlandó mondani Anthony Davisről. Davis számít némi füttykoncertre a Pelicans ellen. Kevin Huerter újra edzhet. Khris Middleton ma este visszatér. Lonzo Ball elkapott egy vírusos fertőzést. Jamal Murray, Shai Gilgeous-Alexander és Nickeil Alexander-Walker is elkötelezték magukat a kanadai válogatottnak.

Tim Bontemps (ESPN) végzett egy felmérést nemrég. Az újságíró hét vezetőségi tagot kérdezett meg arról, hogy ki a tehetségesebb, Kyrie Irving vagy Kemba Walker. Bár mind a heten Irvinget válaszolták, arra a kérdésre, hogy kit választanának a csapatukba, csak egyetlen ember mondta a nyáron a Brooklyn Netshez szerződő játékmester nevét, hatan Walker mellett tették le a voksukat, mert sokkal könnyebb vele kijönni a csapattársainak és az edzőknek is, mint Irvinggel. Walker nyilatkozta is, hogy számára a csapatsport arról szól, hogy nem szeretné, ha bárki szomorú lenne mellette - fontos, hogy élvezzék a játékot a társai, meglegyen a szabadságuk.

Irvingről beszélt volt csapattársa, Tristan Thompson is, aki Chris Fedornak (Cleveland.com) elmondta, hogy szerinte a Cleveland Cavaliers vissza fogja vonultatni az irányító mezszámát. A magasember szerint Irving a Cavs történelmének része, és mindig helye lesz a franchise-nál. Felmutatott a bajnoki zászlóra, majd azt mondta, hogy ennyit jelent Kyrie a klubnak. Első választott volt, hatalmas elvárások voltak vele szemben, és mindet túlszárnyalta: volt Év Újonca, All-Star, All-Star MVP, világbajnok, olimpiai bajnok, a bajnoki döntő hetedik meccsén pedig kulcsfontosságú kosarat dobott. Thompson szerint ez elég sok minden.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) információi szerint Jerry Reinsdorf elnöknek nagyon nem tetszik a gárda jelenlegi teljesítménye és a 6-12-es kezdés: a hírek szerint Gar Forman GM állása veszélyben van. Cowley azt is hozzátette, hogy John Paxson alelnök és Jim Boylen vezetőedző pozíciói biztosnak tűnnek, Forman van most kereszttűzben.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint a Dallas Mavericks cserélhet Andre Iguodaláért, rájuk kell leginkább odafigyelni - mint ismert, a Memphis Grizzlies azt mondta az AI2-ért érdeklődő gárdáknak, hogy nem fogják kivásárolni a veterán swingmant. A cserében kulcsszerepe lesz Courtney Lee lejáró szerződésének, ez szinte biztos, hogy bekerül az üzletbe, ha sikerül megállapodnia a két klubnak. Emellett a Mavs több plusz második körös pickkel is rendelkezik, ezekkel talán érdekeltté tudja tenni a Memphist. Windhorst kiemelte, hogy támadásban nagyon jónak tűnik a texasi alakulat, Iguodala pedig sokat dobhat a Dallas védekezésén.

Térjünk át a sérülésekre. Az Atlanta Hawks swingmanje, Kevin Huerter elkezdhetett pályán edzeni, igaz, módosított edzésterv alapján. Neki nagyjából két hete szakadt el a bal rotátor-köpenye, és egyelőre annyi biztos csak, hogy a Hawks következő idegenbeli túráján nem fog szerepelni. A Milwaukee Bucks sztárjának, Khris Middletonnak a bal combizmával voltak problémák az elmúlt hetekben, de ma este, épp az Atlanta ellen visszatérhet. A New Orleans Pelicansnél Lonzo Ballnak haza kellett mennie a tegnapi edzésről, mert elkapott egy vírusos fertőzést, így ő valószínűleg nem játszik ma volt csapata, a Los Angeles Lakers ellen.

A Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry a Lakers elleni meccs előtt elmondta, hogy Anthony Davis egy nagyszerű srác, és ennyi, nem fognak kihúzni belőle semmi negatívat a csapat volt sztárjával kapcsolatban. Cserét kért Davis, joga volt ehhez, és itt vége is a történetnek. Maga AD azt mondta, hogy imádja a várost, ezer szállal kötődik New Orleanshoz a családja és a barátai, valamint a közösségben végzett tevékenységek miatt. Úgy érzi, sokan tudják ezt, a többi Pelicans szurkolót pedig megérti - számít néhány füttyre majd a bemutatáskor.

A végére pedig a Denver Nuggets dobóhátvédje, Jamal Murray maradt, aki bejelentette, hogy játszani akar a jövő évi olimpiai kvalifikációs tornán Kanada válogatottjában. Murray azt mondta, hogy már idén is ott akart lenni a nemzeti csapatban, de sérült volt. Úgy érzi, vezér szerepe van a kanadai csapatban, ezért szerette volna mihamarabb tudatni a többiekkel, hogy ő bizony ott lesz a selejtezőn, amit egyébként hazai pályán, Victoriában vívhat meg az együttes. Egészséges, és szeretné kijuttatni hazáját az ötkarikás játékokra. Murray után egyébként Shai Gilgeous-Alexander és a Pelicans idei első köröse, Nickeil Alexander-Walker is bejelentték, hogy elkötelezték magukat a válogatott felé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus