Hírmorzsák 2019-11-30 (12:00)

Marcus Smart már nagyon unja, hogy folyamatosan Kyrie Irvingről kell beszélnie - szerinte ez arculcsapás a Celtics jelenlegi játékosai számára. Irving már edz, de vasárnap még nem játszik, Kyle Lowry és Serge Ibaka viszont lehet, hogy igen. Luka Doncic Oscar Robertson és Russell Westbrook nyomdokaiba lépett. Hassan Whiteside franchise-rekordott döntött, a Lakers beállított egyet. A Wizardsnál próbálják rávenni a játékosokat, hogy kevesebbet telefonozzanak, és többet aludjanak.

A Brooklyn Nets irányítója, Kyrie Irving elkezdett a pályán edzeni, de a vasárnap esti, Miami Heat elleni összecsapáson még biztosan nem játszik, ezt a csapat vezetőedzője, Kenny Atkinson nyilatkozta. A Toronto Raptorsnál kezd javulni a helyzet: Nick Nurse vezetőedző abban reménykedik, hogy Kyle Lowry és Serge Ibaka is visszatérhetnek vasárnap este, a Utah Jazz ellen.

Szintén Irvinghez kapcsolódik, hogy a tegnap esti, Brooklyn elleni vereséget követően a Boston Celtics hátvédje, Marcus Smart kifakadt. Azt már láthattátok, hogy a meccs után minden volt csapattársa nagy mosollyal üdvözölte a játékmestert, Smart pedig elmondta, hogy egyáltalán nincs benne harag Irving felé - nem ölelte meg a TV szeme láttára, de "tesó", függetlenül attól, amit tett. Keményen dolgozott, amíg Bostonban játszott, és őszintén szólva nagyon unja már, hogy egyfolytában Irvingről kell beszélnie, aki már nem a Celtics tagja. Úgy érzi, hogy ez egy arculcsapás a jelenlegi keret össze tagja számára, mert nagyon keményen dolgozik mindenki, mégsem ezzel foglalkoznak.

Jayson Tatum annyit tett ehhez hozzá, hogy nem nagyon van miről beszélni. Azt tudja, hogy vannak problémák Irving és a Celtics szurkolói között, de remélhetőleg ezt maguk mögött tudják hagyni, túl kell lépni ezen. Irving most már a Netsnél játszik, ő pedig maradt Bostonban.

A Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic a ma hajnali 42 pontjával 30 pontos tripla-duplát átlagolt az egész hónapban. Erre összesen két ember volt eddig képes a liga történetében: Oscar Robertsonnak 8-szor sikerült ez, míg Russell Westbrook két ilyen hónapot tud felmutatni. Arról volt már szó reggel, hogy Hassan Whiteside új franchise-rekordot állított fel a Portland TrailBlazersnél 10 blokkjával. A Los Angeles Lakers pedig beállította a klub történetének legjobb szezonkezdését 17-2-es mutatójával - 14-1-es vagy ennél jobb hónapot 2000 márciusa óta nem produkált az aranysárga-lila gárda.

A végére pedig a Washington Wizards maradt, ahol arra sarkallják a játékosokat, hogy használják kevesebbet a mobiljukat, és aludjanak többet. Tommy Sheppard GM elmondása szerint szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a játékosaik ne a közösségi médián lógjanak más időtöltések helyett - figyelni kell arra, hogy mi az, ami már túl sok időnek számít ilyen szempontból.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus