Hírmorzsák 2019-12-01 (08:30)

Ja Morant heteket kihagyhat a hátfájdalmai miatt - Donovan Mitchellnek nagyon tetszik a játéka. Scott Brooks szerint ha az újságírók nem unták volna meg, hogy rá szavazzanak, LeBron 9-szeres MVP lenne. A Heat Giannist vagy Oladipót szemelte ki 2021 nyarára. Austin Rivers szerint senki nem képes arra, amit Harden ma hajnalban véghezvitt. Waiters elnézést kért mindenkitől, csatlakozott a Heathez. A Lakers célja a bajnoki cím. Fizdale Kevin Knox padoztatásáról beszélt. Blake Griffin szerint a Pistons nem szeret harcolni. Iguodala úgy gondolja, Jrue Holiday a liga legjobb védője. A Sunsnál terv volt tavaly Doncic és Capela megszerzése, Robert Sarver közbeszólt. Sérültlista: Avery Bradley, Kuzma, Hutchison.

Kezdjünk a sérülésekkel ezúttal is. A Memphis Grizzlies 1/2-ese, Ja Morant heteket is kihagyhat, mert újra előjöttek a hátfájdalmai a Utah Jazz ellen - week-to-week az állapota, tehát egyelőre nem kell számolni azzal, hogy pályára lép. A Los Angeles Lakersnél Avery Bradley még legalább egy hétig harcképtelen a november 15-én elszenvedett hajszálrepedéses lábtörése miatt - legalább már elkezdhetett újra edzeni. A Lakersnél Kyle Kuzma is maródi, kisebb bokasérülést szenvedett a Washington Wizards ellen, de ez nem tűnik súlyosnak. A Chicago Bullsnál Chandler Hutchison jobb válla sérült meg, de egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

Térjünk még vissza Moranthez, akivel a Jazz elleni meccs után Donovan Mitchell cserélt mezt. A Utah sztárja azt nyilatkozta, hogy megmondta Morantnak, nagyon tetszik neki a játéka. Elsőévesen elvállalja a nehéz helyzeteket, és képes is megoldani ezeket, ez pedig óriási dolog.

Arról olvashattatok már ma reggel, hogy James Harden három negyed alatt 60 pontot szórt az Atlanta Hawks ellen. Csapattársa, Austin Rivers azt mondta, hogy olyat csinál Harden, amit még nem láthattunk - 60 pontot szórt úgy, hogy a negyedik negyedben pályára sem lépett, nevezzen meg bárki egy embert, aki képes jelenleg erre. Az ellenfél vezetőedzője, Lloyd Pierce azt nyilatkozta, hogy megpróbálták Harden ellen, amit meg kellett, rengeteg különböző védőt küldtek rá, hogy nyomás alá helyezzék, de a Rockets sztárja ebből semmit nem érzett meg ezen az estén.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters nyilvános közleményben kért elnézést a csapattársaitól, az edzőktől, a szurkolóktól és az egész klubtól a repülőgépen történt incidense miatt - mint ismert, THC-vel turbózott "gumicukrot" evett Waiters, de számolatlanul, és később rohama is lett tőle. Az idén már kétszer is eltiltott kosaras azt írta, hogy hibázott, vállalja a felelősséget, és bocsánatot kér azért, hogy ilyen helyzetbe hozott másokat. Azt is hozzátette Waiters, hogy örül, hogy visszatért a társaihoz, és alig várja már, hogy újra kosarazhasson. Waiters egyébként a csapattal utazik a most következő idegenbeli túrára.

A Heathez kapcsolódik az a pletyka is, hogy a Miami Herald értesülései szerint a floridai klub Giannis Antetokounmpo vagy Victor Oladipo megszerzését célozta meg a 2021-es nyár folyamán.

A Lakers sztárjai, Anthony Davis és LeBron James a Wizards elleni siker után beszéltek a csapat idei terveiről - mint ismert, az volt az aranysárga-lilák sorozatban 10. győzelme, ilyen streakre utoljára 2009/10-ben voltak képesek. Davis azt mondta, hogy fantasztikus dolog egy ilyen franchise részének lenni, és szeretne nyomot hagyni maga után, így a cél a bajnoki cím. Úgy érzik, elég jók is ehhez, és ha sikerülne megszerezni a végső győzelmet, az nagyszerű lenne. James elmondta, hogy az aranygyűrű a végső cél, most viszont a következő ellenfélre kell koncentrálniuk, amely a Dallas Mavericks, egy kiváló együttes. Folyamatosan fejlődniük kell, mindig bajnok mentalitással kell pályára lépniük.

A Wizards vezetőedzője, Scott Brooks azt mondta a média képviselőinek, hogy ha nem fáradtak volna bele abba, hogy LeBronnak adják az MVP díjat, kilencszer nyerte volna meg a trófeát a Lakers sztárja.

A New York Knicksnél Kevin Knox Jr. tavaly szinte végig kezdő volt, most viszont Julius Randle és Marcus Morris mögött játszik csak, erről kérdezték az újságírók David Fizdale vezetőedzőt. A tréner azt válaszolta, hogy szerinte Knox teljesen rendben van, mások csinálnak ebből nagy ügyet. A tavalyi év más volt - most van több veteránjuk is, akik képesek elvégezni a feladatukat, ő pedig azt szeretné, ha Knox megtanulná, milyen felelősség van rajta. Fizdale azt is hozzátette, hogy szerinte fiatal játékosa abszolút jól reagált erre, rengeteget dolgozik. Egyáltalán nincs eltemetve Knox, de meg kell harcolnia a helyéért, és nincs kétsége afelöl, hogy ezt meg is fogja tenni.

A Detroit Pistons sztárja, Blake Griffin csapata szombat hajnali, Charlotte Hornets elleni 110-107-es zakója után elmonda, hogy jelenleg nem úgy tűnik számára, hogy mindent megtesznek a sikerért. A győzelmeket szeretik, harcolni viszont nem akarnak, márpedig enélkül az ehhez hasonló összecsapásokat nem fogják megnyerni.

A Memphisnél jelenleg nem foglalkoztatott Andre Iguodala twitteren nyilvánított véleményt: szerinte Jrue Holiday a liga legjobb védője.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint tavaly nyáron az volt a Phoenix Suns egyik ötlete, hogy az 1/1-gyel kiválasztja Luka Doncicot, majd a szabadügynökpiacon rámegy a Houston Rockets korlátozott szabadügynök centerére, Clint Capelára. A hírek szerint Robert Sarver tulajdonos volt az, aki leginkább szorgalmazta, hogy Deandre Aytont draftolta a gárda az első választás jogával.

A végére pedig egy kis statisztika: 1968 óta nem volt ilyen szünet cserefronton, Russell Westbrook júliusi költözése óta egyetlen egy cserét sem hajtottak végre a csapatok. Az ok egyrészt az lehet, hogy sokan még nem cserélhetőek, másrészt az egyik vezető elmondása szerint sok együttes még csak most méri fel, hogy egyáltalán mire van szüksége. Rengeteg sztár cserélt csapatot a nyár során, még mindenki keresi a helyét, ez lehet a fő indok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus