Hírmorzsák 2019-12-09 (12:15)

Luka Doncic úgy érzi, vissza kell vennie a reklamálásból. Carmelo Anthony figyelmeztette Chris Pault, miután kirakta őt a Rockets, hogy vigyázzon a klubbal. Paul szerint utaztak rá a játékvezetők ma hajnalban, hogy bizonyítsanak. Anthony Davist három csapattársa biztatta, hogy menjen neki az 50 pontnak. Davis és LeBron James Shaq és Kobe nyomdokain. Fred VanVleet térdsérülést szenvedett. Kyle Lowry "kihívta a hóra" az őt cukkoló Sixers-drukkert. Az egyik sztár valószínűleg hiányzik majd a Clippersből a Pacers ellen. LaMelo Ball 4 hetet kihagy lábfejsérülés miatt.

A Dallas Maverics sztárja, Luka Doncic nagyon nem volt elégedett a játékvezetéssel a Sacramento Kings elleni, vereséggel végződő összecsapás végjátékában - a szlovénnek nem ítéltek meg egy faultot 7.7 másodperccel a vége előtt, amivel kiegyenlíthetett volna, miután már 24 pontos hátrányban is volt csapata. Doncic az első negyedben kapott egy technikait is reklamálásért, de az egész mérkőzésen feltűnően sokat reklamált.

Feltették neki a kérdést az újságírók, hogy visszább kell-e vennie a játékvezetőkkel való kommunikációjából, amire azt válaszolta, hogy egyértelműen igen, de nagyon szenvedélyes a pályán - mindig győzni akar, ezért néha elszakad nála a cérna. Nagy benne a versenyszellem, erről a családját is megkérdezhetik - nem csak kosárlabdában, bármi másban van verseny, győzni akar, ettől még dolgoznia kell azon, hogy jobban kontrollálja az érzelmeit. Tudja, hogyan kell a játékvezetőkkel beszélni, de a szenvedélye miatt néha elviszi a hév. Azt is pontosan tudja, hogy ilyenkor hibázik, de az emberek hibáznak - tanulnia kell ebből, le kell nyugodnia időben, és a következő labdabirtoklásra kell koncentrálnia.

Az is Doncichoz tartozik, hogy most már egyedül vezeti az NBA-ABA összeolvadás óta zsinórban lejátszott 20-5-5-ös meccsek listáját - a Kings ellen is elérte a 20 pontot, 5 pattanót és 5 gólpasszt, Michael Jordant szorította maga mögé. Az Elias Sports szerint két, ennél hosszabb ilyen streak van korábbról, mindkettőt Oscar Robertson tartja - az abszolút csúcs 29 meccs. Doncic egyébként annyit mondott Jordan megelőzéséről, hogy senkit nem lehet Michael Jordanhez hasonlítani, belőle csak egy volt, ezek meg csak statisztikák

Carmelo Anthony és a Portland TrailBlazers ma hajnalban az Oklahoma City Thunder ellen léptek pályára, Melo tehát újabb barátjával, ezúttal Chris Paullal nézett farkasszemet. Az OKC győzelme után Anthony elmondta az újságíróknak, hogy egyáltalán nem volt meglepődve azon, hogy Pault elcserélte a Houston Rockets. Miután tőle (Melo) megváltak Daryl Morey-ék, az irányítót hívta fel először a szobájába - volt néhány dolog, amit tisztáznia kellett, hogy van-e bármi köze hozzá Paulnak vagy nincs. Miután a játékmester megmondta neki, hogy nincs, Anthony azt tanácsolta jó barátjának, hogy vigyázzon, legyen óvatos. Azt is elmondta, hogy senkivel nem beszélt azóta a Rocketstől, de nem mérges, nem keserű - van ilyen. Az jó lett volna, ha anno kap valami magyarázatot, de már túllépett ezen.

Azt már láthattátok nemrég, hogy Paulra fújtak egy ugyanolyan technikait, mint amit ő kireklamált a Minnesota Timberwolves ellen, amire a játékmesternek az volt a reakciója, hogy a játékvezetők nagyon bizonyítani akartak. Paul a meccs után is elmondta, hogy a sporik visszavágtak neki, de tanult valami újat is: azt, hogy a melegítő alsó, illetve a bemelegítő póló nem lehet rajta egyszerre, ha a pályára lép - azt mondták neki, hogy ha csak az egyiket viselte volna, mikor belép a pályára, nem kapott volna figyelmeztetést és ezzel együtt technikait. Ez új számára, de utána nem sokkal később elmondta, hogy akkor ő itt most befejezné a sajtótájékoztatót, megspórolja magának a büntetést, amit a további mondandója után kapna.

A Toronto Raptors ma hajnalban kikapott a Philadelphia Sixers otthonában, Kyle Lowry pedig az öltözőbe menet összeveszett az egyik philadelphia drukkerrel - többször is mondta neki, hogy "kint találkozunk". Lowry philadelphiai és a Villanova Egyetemre járt, a sajtótájékoztatón pedig elmondta, hogy fogalma sincs, ki volt az - túl sokat beszélt, de nem pazarolja rá az idejét. Azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a Sixers szurkolói nem bánnak kesztyűs kézzel egy helyivel, aki más klubnál kosarazik - szerinte ilyen Philly, de nagyon tiszteli ezt a városban. Ha problémájuk van vele, akkor tudják, hol találják, haza szokott járni.

Szintén a Rapshez kapcsolódik, hogy Fred VanVleet jobb térde megsérült a Sixers elleni mérkőzés második negyedében - egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a probléma.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta, hogy nem tudja, hogy Kawhi Leonard és Paul George is bevethetőek lesznek-e ma este, az Indiana Pacers ellen - az egyikük játszani fog, ennyi biztosnak tűnik, csak még az nem, hogy ki. A tippelést megkönnyítendő: Leonard még nem játszott idén back-to-backek mindkét felén, George pedig korábban elmondta, hogy szeretne pályára lépni volt csapata ellen.

A város másik csapata, a Los Angeles Lakers továbbra is szárnyal, újabb győzelmet aratott, ezúttal a Minnesota Timberwolves ellen, Anthony Davis pedig szezoncsúcsnak számító 50 pontot szórt. A magasember a találkozó után elmondta, hogy Avery Bradley kezdte el biztatni a félidőben, hogy menjen neki az 50-nek, miután már akkor 27 pontnál járt. Ezt követően DeMarcus Cousins egyfolytában nyomta neki a sódert a második félidei időkéréseknél, Rajon Rondo pedig akkor figyelmeztette, hogy egy kosarat ugyan dobjon még be, amikor 48 pontnál járt. Davis saját elmondása szerint nem igazán szokott ezzel foglalkozni, de nehéz figyelmen kívül hagyni azt, ha a csapattársak egyfolytában arra sarkallják, hogy jusson el 50 pontig.

A Lakershez kapcsolódik egy érdekes statisztika még: az aranysárga-liláknál utoljára a Shaquille O'Neal - Kobe Bryant duó volt képes arra, hogy egymás utáni mérkőzéseken legalább 70 pontot dobjon összeadva - ez sikerült most Davisnek és LeBron Jamesnek.

A végére pedig a 2020-as draft egyik legtöbbre taksált fiatalja, LaMelo Ball maradt, aki négyhetes kihagyásra kényszerül, miután lábfejsérülést szenvedett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus