Hírmorzsák 2019-12-11 (20:00)

Giannis Antetokounmpo combsérülés miatt nem játszik ma este. 10%-kal több a sérülés ebben a szezonban, mint tavaly. Kawhi Leonard komolyan elgondolkodott, hogy marad a Raptorsnál, köszönetet mondott a szurkolóknak. A Knicks Masai Ujiri mellett Neil Olshey-t is kinézte magának. David Griffin két azért lépett vissza a New Yorktól, mert nem akart Steve Mills alatt dolgozni. Kevin Durant fontolgatta, hogy a Knickshez igazol, de Kyrie Irving jobban nyomta a Netset. A New York egy Kristaps Porzingis körüli csomaggal próbálta megszerezni Anthony Davist. David Fizdale több csapat ajánlatát is visszautasította a New York-i kispad miatt. Vince Carter az 1500-asok klubjában. D'Angelo Russellt nem érdeklik a cserepletykák. Guerschon Yabusele megtanulta, hogyan kell hallgatni a kínai himnuszt.

A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo kihagyja csapata ma éjszakai, New Orleans Pelicans elleni összecsapását, miután fáj a jobb combja.

Érdekesség, hogy átlagosan 10%-kal több mérkőzést hagynak ki a játékosok idén sérülések miatt, mint egy szezonnal ezelőtt - időarányosan nézve nagyjából annyit, amennyit a csúcstartó 2017/18-as szezonban. Csontsérülésekből sokkal több van, mint egy éve, duplaannyi ilyen sérülés van most, mint az előző idény első negyedében.

Mint ismert, Kawhi Leonard ma éjszaka visszatér a Toronto Raptors otthonába, és meg is kapja az előző idényért járó bajnoki gyűrűjét. Leonard az összecsapás előtt elmondta, hogy nagyon komolyan elgondolkodott azon, hogy maradjon a kanadai együttesnél - sok időt töltött azzal, hogy átgondolja, hogyan tovább. Azt is hozzátette, hogy nem agyal ezen, mert szeret a jelenben élni. Először jár Torontóban a bajnoki parádé óta, úgyhogy sok emlék tört rá, más lesz ez az este, mint a többi. A torontói szurkolókról elmondta, hogy nagyszerűek voltak tavaly, végig kitartottak mellettük. A rájátszásban lényegében az összes párharcban hátrányban voltak a döntőt leszámítva, mégis mindig ott voltak, ha segítség kellett, nagy energiákat adtak a csapatnak.

Ramona Shelburne (ESPN) egy hosszabb cikket írt a New York Knicksről, amelybe bekerült a Raptors elnöke, Masai Ujiri is. Shelburne forrásai szerint a Toronto jövő nyáron hosszabbíthat szakvezetőjével - azzal az Ujirivel, akit a Knicks nagyon szeretne megszerezni, miután jó eséllyel cserére szánja el magát James Dolan a vezetőségben is. Marc Berman (New York Post) úgy tudja, a klub másik kiszemeltje a Portland TrailBlazerst irányító Neil Olshey.

Shelburne szerint David Griffin két évvel ezelőtt képben volt a Knicksnél, de az volt a feltétele, hogy közvetlenül Dolannek jelentsen. Állítólag Dolannek tetszett is az ötlet, de Griffin kihátrált a megállapodásból, mikor rájött, hogy nem lett volna teljes autonómiája a döntéseknél, együtt kellett volna dolgoznia Steve Mills elnökkel, és valószínűleg neki kellett volna jelentenie. Griffin épp New Yorkba tartott, hogy tárgyaljon a vezetőséggel, amikor Mills 4 évre 71 millió dollárért leszerződtette Tim Hardaway Jr.-t. Griffin ugyan nem mondta le a meetinget, de nem sokkal később kihúzatta a nevét a listáról.

Shelburne többek között arról is írt, hogy Kevin Durant komolyan fontolgatta, hogy a Knickst választja idén nyáron, ám sosem akarta ezt annyira, mint Kyrie Irving a Brooklyn Netset. A két sztár szeretett volna együtt játszani, Irving pedig "erőszakosabb" volt a Nets vezetősége és amiatt, hogy egy feltörekvő franchise-nál írhatnak történelmet. Mills és Scott Perry GM nagyon szerettek volna mindent megadni KD-nek, de Dolan vonakodott olyas valakit kitömni, aki egy évig rehabol egy Achilles-szakadás után, mivel az ilyen sérült játékosokból volt már baja korábban.

Még két pletykát hozott Shelburne a Knicksről. Egyrészt azt, hogy a csapat idén év elején megkereste a New Orleans Pelicanst, mert meg akarta szerezni Anthony Davist egy Kristaps Porzingis köré épülő csomaggal. Dell Demps nem sok érdeklődést mutatott az üzlet iránt, és a Knicks ekkor döbbent rá, hogy a lett magasemberre valószínűleg nem lesz akkora kereslet, mint amekkorára számítottak eredetileg. Amint Porzingis testvére és ügynöke, Janis megtudta, hogy a New York a Dallas Mavericksszel tárgyal, azonnal jelezte a vezetőség felé, hogy Porzingis a Nets, a Los Angeles Clippers, a Raptors vagy a Miami Heat kötelékébe akar kerülni. Rövid megbeszélés volt, és nem sokkal később a Mavshez került Kristaps, de azt több (állítólag tucatnyi) csapat sem értette, hogy miért nem volt még csak esélye sem tárgyalni a Knicksszel a lettről.

Másrészt azt is Shelburne írta meg, hogy David Fizdale több ajánlatot is visszautasított, pedig egyáltalán nem volt garantált, hogy megkapja a Knicks vezetőedzői posztját - ez mutatta, hogy mennyire akart a New York trénere lenni. Az Atlanta Hawks és a Phoenix Suns is meg akarta szerezni Fizdale-t anno, de a Charlotte Hornets edzője is lehetett volna - végül 4 évre 22 millió dollárért a Knickst választotta.

A nap egyik kiemelkedő statisztikájáról volt már szó: Vince Carter lejátszotta 1500. mérkőzését az NBA-ben, ő az ötödik, akinek ez sikerült Kareem Abdul-Jabbar, Robert Parish, John Stockton és Dirk Nowitzki után.

A Golden State Warriors hátvédje, D'Angelo Russell Anthony Slaternek (The Athletic) elmondta, hogy nem érdeklik a cserepletykák, ennyire egyszerűen kezeli azt a helyzetet, hogy már a leigazolásakor is sokan azt mondták, hogy csak cserealapnak szerezte meg őt a Warriors. Russell szerint nem volt min gondolkodni: maximum szerződést kapott, és bajnokoktól tanulhat annyit és olyan gyorsan, amennyit és amilyen gyorsan csak tud, függetlenül attól, hogy mikor kell távoznia. Nem foglalkozhat azzal, hogy Bob Myers mikor lát meg egy olyan lehetőséget, amit szerinte nem lehet kihagyni, és beleteszi egy csomagba. Csak azzal törődik, amire befolyása van, nem is pazarol energiát a többire. Azt is hozzátette Russell, hogy a pályán kívül is rengeteget tanulhat - jobb ember lehet attól, amit a Golden State-nél kap.

A végére pedig Guerschon Yabusele maradt: a Boston Celtics korábbi játékosát azért büntette meg a kínai liga nagyjából 1.400 dollárra, mert lefelé hajtott fejjel halgatta a kínai himnuszt (emelt fővel kellett volna...).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus