Hírmorzsák 2019-12-13 (15:15)

Dion Waiters újabb 6 meccses eltiltást kapott a Heattől. Kevin Love-ért első köröst akar a Cavs, a többi csapat első köröst akar azért, hogy átvegye Love-ot. A Timberwolves továbbra is szeretné megszerezni D'Angelo Russellt, Jeff Teague-től szabadulnának. A Golden State megpróbál bemenni a luxusadó alá. A Thunder elengedi Sam Prestit, ha menni akar? A Knicksnél Mark Jackson, Jeff Van Gundy és Tom Thibodeau nevét rebesgetik. Brandon Ingram maxot kap jövő nyáron? Davis Bertans jövő évi fizetéséről megoszlanak a vélemények. Hivatalos az új mexikóvárosi G-Ligás csapat. A Kings és a Bucks javítóintézetekben lép pályára. David Stern agyvérzést kapott.

Kezdjünk Dion Waitersszel: a Miami Heat dobóhátvédje újabb 6 meccses eltiltást kapott saját klubjától, mivel nem tudott megfelelni a gárda előírásainak, megszegte a klub belső szabályzatát, és folyamatosan fegyelemsértést követett el.

Folytassuk az idei cserepletykákkal. Jason Lloyd (The Ahtletic) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers első körös picket akar Kevin Love-ért - sőt, Darius Garlandon kívül a keretből mindenki eladó első körös draftjogért. A dolog azért lehet bajos, mert a hírek szerint a többi klub még a Clevelandtől akar első köröst azért, hogy átvegye Love 4 éves, 120 millió dolláros szerződését.

Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint a Minnesota Timberwolves továbbra is nyitott Jeff Teague elcserélésére, a gárda pedig továbbra is szeretné megszerezni D'Angelo Russellt - mint ismert, utóbbi leigazolásához elég közel volt a nyár folyamán a Minny.

John Hollinger (ESPN) hozta a hírt, hogy a Golden State Warriors jó eséllyel takarítani fog a sapka alatt, hogy beférjen a luxusadó szintje alá. A San Francisco-i együttes jelenleg nagyjából 6 millióval van a luxusadó fölött - ha alá tud menni, akkor nagyjából 10 millió dollárt spórol idén, és körülbelül további 34 milliót jövőre az ismétlő luxusuadó elkerülése miatt. A Golden State-nek egyébként nincs olyan nehéz dolga: ha elcserélik Kevon Looney 4.4 milliós szerződését, majd kiteszik Marquese Chrisst, mielőtt januárban garantálttá válna a kontraktusa, és közben megszabadulnak Willie Cauley-Stein 2.1 milliós papírjától is, akkor meg is van a cél.

Történt két azonnal változás. A Brooklyn Nets kitette keretéből Iman Shumpertet - muszáj volt meglépnie ezt Sean Markséknak, mindenki másnak a szerződése garantált. Az Oklahoma City Thunder kitette keretéből a two-way szerződésen lévő Devon Hallt, a helyére pedig Kevin Hervey-t igazolta le.

Ha már a Thunder, akkor itt lehet áttérni arra, hogy Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint a klub elengedi Sam Presti GM-et, ha távozni akar egy másik csapathoz - a New York Knicksnél is felmerült a neve. A Knicksnél edzőkeresés is van, Shams Charania (The Athletic) pedig úgy tudja, hogy Jeff Van Gundy, Mark Jackson és Tom Thibodeau vannak rajta a csapat kívánságlistáján. Az együttes olyan trénert akar szerződtetni, méghozzá hosszútávra, aki karizmatikus, és sikeres lehet a New York-i piacon.

A nyári hosszabbításokkal kapcsolatban két anyag is született. Az egyikben Zach Lowe (ESPN) azt mondta, hogy Brandon Ingram gyakorlatilag biztosan maximum szerződést fog kapni a nyáron, de a New Orleans Pelicanst sem lehet hibáztatni, hogy nem egyezett meg fiatal játékosával idő előtt. A másikban David Aldridge (nba.com) azt írta, hogy egy, a ligában dolgozó vezető szerint Davis Bertans évi 15-20 millió dollárt kaphat majd 2020 nyarán, de valószínűleg nem négy évre, csak kettőre. Egy másik GM hozzátette, hogy szerinte nem kap 20 milliót a Washington Wizards idén egészen kiválóan játszó kosarasa, mivel csak hat csapatnak lesz capspace-e.

A végére pedig a ligával kapcsolatos rövidebb hírek. Az NBA hivatalosan is bejelentette az új G-Ligás csapatot, amelynek központja Mexikóvárosban lesz, és a következő idényben indul már pályára is lép. Peter Vecsey azt írta twitteren, hogy már nem Michele Roberts a Játékosok Szakszervezetének vezetője, ezt azonban Chris Paul kategorikusan cáfolta. A Sacramento Kings és a Milwaukee Bucks első NBA csapatokként javítóintézetekben lépnek majd pályára a Play For Justice kampány keretein belül. A liga előző komisszárja, David Stern pedig agyvérzést kapott tegnap, ami miatt kórházba szállították, és meg is kellett műteni - állapotáról egyelőre semmi bővebbet nem tudni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus