Hírmorzsák 2019-12-21 (10:30)

Joel Embiid szerint rémülten játszanak az utóbbi időben, ma meg még pocsékul is védekeztek. Erik Spoelstra szerint Jimmy Butlernek már rég a Heatnél kellene lennie - Butler boldog jelenlegi csapatánál. A Mavs nem akar cserélni Andre Iguodaláért. Gordon Hayward bal lábfejével nincsenek nagy gondok. Marcus Smart szemfertőzése súlyos. Christian Wood legalább egy hetet kihagy (térd). A liga kiküldte a csapatoknak az elképzeléseit: 2021/22-től csak 78 meccses lenne az alapszakasz, játékosonként 1 millió dollár lenne a szezon közben rendezett kupa fődíja.

A Miami Heatnél úgy tűnik, hogy Jimmy Butler még jobban beválik, mint arra akár csak a legvérmesebb szurkolók szurkolók számítottak volna. Butlerért már az előző idény közben cserélni akart a Heat, de végül a Philadelphia Sixershez került. Erik Spoelstra vezetőedző annyit mondott ezzel kapcsolatban Jeff Zilgittnek (USA Today), hogy Butlernek már rég a csapatnál kellene lennie - úgy néz ki, hogy azt akarják, amit a játékos, és ez fordítva is igaz. Maga a kosaras azt nyilatkozta, hogy nagyon élvezi, hogy Spoelstra kezei alatt játszhat a Heatnél ezekkel a társakkal. Folyamatosan mosolyog, mert boldog - otthon érzi magát, mert minden tökéletesen passzol az elképzeléseibe. Butler azt is hozzátette, hogy bár sosem tudni, mit hoz a jövő, úgy érezte már idekerülése előtt is, hogy nagyon boldog lesz Miamiben.

Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a Dallas Mavericks nem igazán mozdul rá Andre Iguodalára. A texasiak nem akarnak cserélni a kosarasért - ugyanúgy, ahogy a többi Iguodaláért érdeklődő együttes (Rockets, Clippers, Lakers), arra várnak, hogy kivásárolják a veterán swingmant.

A Sixers épp a Mavstől kapott ki ma hajnalban, méghozzá úgy, hogy a Dallasnál Luka Doncic pályára sem tudott lépni bokasérülése miatt. A Philly centere, Joel Embiid az összecsapás után azt mondta, hogy az utóbbi időben, de főleg ma rémülten játszottak. Embiid szerint a kosárlabda egyszerű sportág: dobni kell, passzolni és mozogni. Ha valakinek nincs dobóhelyzete, tovább kell adnia a labdát, de ma a vállalásaik sem jöttek be, és védekezésben is pocsékul teljesítettek

Térjünk át a sérülésekre. A Boston Celticsnél Gordon Hayward bal lábfején MRI vizsgálatot hajtottak végre, de az eredmény negatív lett, nincs komolyabb baja - a swingmannek még a kéztörése előtt kezdett fájni a bal lábfeje, ami azóta is előjön nála. Arról már volt szó korábban, hogy Marcus Smartnak mindkét szeme megfertőződött, ezért nem játszik. Brad Stevens vezetőedző csak annyit tudott mondani, hogy az orvosok elmondása szerint még nem láttak ilyen súlyos szemfertőzést - nem tudja megmondani, mikor térhet vissza Smart. A Detroit Pistonsnál pedig Christian Woodnak legalább egy hetet ki kell hagynia, mivel megzúzódott a bal térde.

A végére pedig a liga maradt, amely kiküldött egy ajánlatot a csapatoknak. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint ebben az ajánlatban szerepel, hogy az alapszakasz csak 78 meccses lenne a 2021/22-es idénytől kezdve, benne van a szezon közben rendezett kupa is, ami állítólag játékosonként 1 millió dollárt fizetne a győztesnek, ott található a listán az alapszakasz végén rendezett "mini-rájátszás" a 7-8. helyekért, illetve az is, hogy a főcsoportdöntőktől kezdve eltörölnék a konferenciákat - a Top4-nél a leggyengébb mérlegű játszana a legjobbal, a középső két együttes pedig egymás ellen.

A szezon közben rendezett kupa a korábban leírtak szerint valósulna meg: 4-4 hazai és idegenbeli alapszakaszmeccs lenne a csoportkör, majd a hat divizió győztese és két wildcard csapat menne a kupagyőzelemért rendes tornarendszerben. A végjáték november közepétől december elejéig tartana úgy, hogy a negyeddöntőket még valamelyik gárda pályáján rendeznék, aztán a két elődöntőt és a finálét semleges terepen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus